שינה - בת 9 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינה - בת 9 חודשים
20/09/2012 17:06
היי, גילי בת 9 ומשהו חודשים, החל מגיל 5 חודשים התחלנו להרגיל אותה להירדם עצמאית, ואכן היום נרדמת בלילה לבד במיטתה (מניחים אותה ובדרך כלל "מפטפטת" 5-10 דקות ונרדמת. עד לפני כחודש הייתה ישנה לילות רצופים (מ8 בערב עד חמש בבוקר, אכילה, וחזרה לעוד שינה של שעתיים). לאחרונה התחילה להתעורר בלילות ולבקש לאכול (מבקשת "אמ"), אוכלת בעירות, וחוזרת לישון במיטה (לא הבנקה). זה יכול לקרות פעמיים בלילה (באיזור 12-1, ובאיזור 3-4), ובסופו של דבר מתעוררת באזור חמש וחצי ולא רוצה לחזור לישון. לפני שבועיים נכנסה לפעוטון, ולדברי הגננת, גם שם היא מתקשה בשינה ביום, לעיתים מסרבת לשינת בוקר ובוכה מאוד, ושנת הצהריים קצרה יחסית ומתעוררת ממנה בבכי/צעקות (חושב לציין כי גם ההרדמות יום בבית יותר קשות ומלוות בצעקות ותלונות).
השאלה היא למה השינוי קרה, איך אפשר לעזור לה לחזור לדפוסי השינה הרגילים (שינה רצופה יותר, בלי אכילת לילה), ואיך אפשר לעזור לה עם השינה בגן?
מאת: אורח/ת
2. שינה- בת 9 חודשים
20/09/2012 18:53
ראשית, גילי הייתה מקבלת תמיד ארוחה אחת בלילה, ולכן היא עדיין מקשרת את ההנקה עם השינה. יכול להיות שהיא לא נרדמת בזמן האוכל אולי היא מתנמנמת שם וקצת נעזרת בזה כדי להיכנס למצב שינה. בכל מקרה, זו הסיבה שהיא מבקשת עוד ארוחות בלילה כאשר בגיל הזה היא כבר יכולה לישון לילות ללא אוכל. תחילה באמת כדאי לוודא שהיא מתחילה להחליש את קצב היניקות אז לנתק אותה מההנקה ולהחזיר לשינה. המקביל כל כמה לילות לדחות את שעת האוכל בשעה ולהוציא לגמרי את הארוחות מהלילה (בהנחה כמובן שהיא אוכל טוב במהלך היום ועולה טוב במשקל ואין הנחייה רפואית לתת לה אוכל בלילה).
הכניסה למשפחתון היא חוויה רגשית וגילי צריכה את הזמן להסתגל למקום ולשינה שם, זה מאוד טבעי ועם הזמן היא תישן יותר טוב. אחת הסיבות הנוספות ליקיצות בלילה הן אותם שנות יום קצרות כי גילי מגיעה עייפה מדי ללילה, נסו להקדים לה את השינה בימים האלה. (זה משפיע גם על היקיצה המוקדמת שיכולה לבוא מעייפות יתר).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד