עייפות יתר

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. עייפות יתר
20/09/2012 21:05
שלום,

אני אמא לתאומות בנות חצי שנה. הן כרגע בתהליך של חינוך להירדם בכוחות עצמן, עד לפני כשבועיים היו רגילות להרדם על הידיים.
אני משכיבה אותן במיטה לאחר טקס שינה וכשהן לא רגועות אני מרימה אותן או מרגיעה בטפיחות, נדנוד המיטה וחוזר חלילה עד שהן נרדמות.
לפעמים קורה שאחת הבנות אמנם עייפה, אך לא ממש רוצה לישון. היא לא בוכה הרבה וכשאני מנסה להרגיעה על הבטן, היא מתהפכת ומתחילה להשתולל עם הרגליים וממש קשה להרגיע אותה. זה יכול להגיע לאחר כמה דקות ממש לבכי ואז צריך כמה פעמים להרים אותה להרגעה ואז להשכיבה ובסוף היא נרדמת. יש לך עצות עבורי?

תודה,
סיון
מאת: sivzuk
2. מחכה לתשובה... (ל"ת)
24/09/2012 8:08
מאת: אורח/ת
3. עקביות באופן ההרגעה
24/09/2012 20:07
היי סיון,

המענה בפורום הוא כללי, יש הרבה מאוד סיבות אפשריות לבכי שלא משתפר במהלך ההרדמות, מהי הסיבה הספציפית ואיך לטפל בזה אני לא יכולה לדעת כיון שאיני מלווה אותך בתהליך.
אם את מזהה שאכן מדובר שעיתוי השכבה לא נכון (עייפות יתר או חוסר עייפות) אז כדאי להקדים או לדחות לה את השינה.
על מנת שהיא תלמד להירדם במיטה אופן ההרגעה ודרך ההרדמה צריכים להיות עקביים כל הזמן באותה הצורה גם אם היא חוזרת ובוכה שוב. בתחילת התהליך הבכי נמשך יותר זמן ולאחר כמה לילות כבר לא אמור להיות בכי, במידה ועדיין יש בכי, ככל הנראה משהו לא נעשה מדויק. ודאי שאת מרגיעה אותה באותה צורה, מחזירה למיטה כשהיא רגועה מרימה רק בבכי וכו'..

אם תגלי שעדיין את לא מצליחה לסיים את הבכי אני ממליצה לך לפנות אלינו ולעבור את התהליך עם ליווי אישי ופרטני של יועצת שינה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד