בכי קורע לב במהלך הלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בכי קורע לב במהלך הלילה
22/09/2012 4:52
שלום,
אני אמא לתינוקת בת כמעט 8 חודשים.
מגיל 4 חודשים לימדתי אותה להרדם לבד, וישנה לילות שלמים למעט כשלא מרגישה טוב וכו..
יודעת לקחת את המוצץ לבד.
תהליך ההרדמה כולל כניסה לחדר מוחשך, שיר על הידיים, ולמיטה. לרוב נרדמת מיד, לפעמים קצת מקטרת או מתהפכת במיטה ואז אני עוזרת לה בסיבוב נוסף על הידיים. תמיד נכנסת למיטה ערה לגמרי, אבל רגועה לחלוטין, שמה ראש ונרדמת.

בימים האחרונים התחילה להתעורר באמצע הלילה בבכי קורע לב. מנסה לטפס ולצאת מהמיטה, ונרגעת רק על הידיים. כשמנסים להחזיר אותה למיטה בוכה שוב, בבכי היסטרי וקורע לב. בהתחלה חשבתי שכואב לה משהו ונתתי מענה בהחלפת חיתול, טיפות לאף סתום, מים... עד שהבנתי שכנראה שהבעיה היא לא זו, כי זה חוזר על עצמו מדי יום. יכולה להיות ערה כך על הידיים הלוך חזור אפילו שעה - שעה וחצי.

כיצד אפשר לפתור את הבעיה? האם לא להוציא מהמיטה כשבוכה כל כך? ומה לעשות כשכל פעם שמחזירים שוב בוכה בבכי קורע לב?

האם יכול להיות שמה שגרם לשינוי זה שהתחילה משפחתון בתחילת החודש? למרות שאני מבינה מהגננת שנרדמת עצמאית במשפחתון (בעזרת ליטופים ואז לבד)- אני לא יודעת בדיוק מה קורה שם אבל זה מה שהיא מספרת. אם זה בגלל ההרדמה במשפחתון אז האם יש דרך לפתור את זה בלי להתערב בנעשה שם - כי אני לא יכולה לחלוטין לשלוט על מה שקורה.

הדבר מוזר לי במיוחד לאור העובדה שהיא אף פעם לא בוכה כך כשמכניסים אותה למיטה גם כשלא רוצה לישון, מקסימום קצת מקטרת, מסתובבת וכו... אבל אף פעם לא כאלה צרחות....

האם זה יכול להיות חלומות? חרדת נטישה?

תודה רבה!!
מאת: אורח/ת
2. בכי קורע לב בלילה
24/09/2012 20:18
היי,

אכן, אין לנו השפעה על מה שקורה במשפחתון וזה גם לא ממש משנה כיון שתינוקות עושים הפרדה בהרדמות בבית ובמשפחתון. הירדמות עם ליטופים ואח"כ לבד אינה הירדמות עצמאית כיון שהתחלת ההירדמות היא הנקודה החשובה והיא נעשית עם עזרה של ליטופים.
יכול להיות שזה קורה גם קצת בבית.
כשיש בכי כזה שחוזר על עצמו בכל לילה עם חלון ערות של שעה-שעה וחצי בדר"כ זה מעיד על גורם תלות שעדיין קיים.
חלומות מגיעים מדי פעם וזה יכול להיות, אבל לא באופן קבוע כל יום, חרדת נטישה גם יכולה להשפיע אבל זה משהו שמתבטא לאורך כל היום גם כשמעט מתרחקים ממנה בזמן משחק.
כאב חיצוני תמיד טוב לשלול אבל גם זה לא קורה לתקופה ארוכה יותר מ4-5 לילות מקסימום.
הייתי חוזרת ובודקת את ההרדמות והאם ההירדמות היא אכן עצמאית לחלוטין כלומר: נכנסת ערה למיטה, נשארת ערה כשאתם יוצאים מהחדר ואז היא ממלמלת/שרה/משחקת עד שהיא נרדמת לבד ללא נוכחות שלכם, ללא בכי, ללא עזרה עם מוזיקה וכו'..
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד