שירי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שירי
22/09/2012 7:30
בוקר טוב,
בתי בת השנה וחצי חלתה השבוע במחלת ההרפנגינה שזה פצעים בחלל הפה וחום גבוה. מיום ראשון היא בקושי אכלה והיינו צריכים כל הזמן להקפיד שתשתה כדי שלא תתיבש וכמובן להוריד חום גם באמצע הלילה. בלילה קיבלה אך ורק מים.
חשוב לי להדגיש שכל הזמן שהייתה חולה ישנה רק במיטתה והקפדנו על שגרת הרדמות עצמאית לחלוטין. מגיל חצי שנה ישנה לילה שלם לבדה ללא הפרעות וממש מבקשת לישון.
ביומיים האחרונים נראה שאכן יש שיפור קל במצב בריאותה למרות שעכשיו מנוזלת ומשתעלת כנראה גם כתוצאה מזה שהפצעים בפה מחלימים. היא חזרה קצת לאכול ושותה יפה במהלך היום.
היא עדין מתעוררת בלילה מהשיעולים ומבקשת מים, אני נותנת לה והיא חוזרת לישון עצמאית.
רציתי לדעת מתי להפסיק את מתן המים בלילה והאם היא תחזור בעצמה להרגלים הטובים שיש לה?
ובכלל איך אתן ממליצות להחזיר לשיגרה ומתי?
תודה רבה ושנה טובה,
שירי. 
מאת: אורח/ת
2. חזרה לשגרה ממחלה
24/09/2012 20:26
היי שירי,
הייתי מתייעצת עם הרופא מתי כבר אין לה סכנת התייבשות. אני מניחה שאם היא שותה יפה ורגיל במהלך היום כבר אפשר יהיה להוריד את המים מהלילה.
כאמור, במקרה הזה הייתי מתייעצת עם רופא.
יכול להיות שלאחר המחלה, וככל שתמשיכו יותר זמן עם מתן המים ההרגלים שלה ישתבשו ואז יחזרו להיות יקיצות. כדי להחזיר את ההרגלים הטובים, ברגע שהחלטתם להפסיק עם המים לעזות את זה חד משמעית והחלטי.
אם היא תמשיך להתעורר יותר או ליותר זמן או יקיצות ממשוכות כל זאת על מנת לקבל מי בסופו של דבר , היו נחושים וברורים ובמידה ואכן לא תאפשרו לה לקבל מים במהלך כל הלילה היא יכולה לחזור להרגלי השינה שלה לאחר 3-4 לילות ואף פחות.
כשיש מחלה היא נמשכת מספר ימים, כשאפשר לזהות את הנקודה הראשונה שבה התינוק כבר מרגיש טוב יותר, זה הזמן לחזור מיד לשגרה ולהרגלים שהיו לפני כן. אנחנו חוזרים לשגרה כאמור, בצורה מידית לאותה נקודה שבה היינו לפני המחלה ולא בהדרגה על מנת שהתינוק יבין שזה היה משהו ספציפי וכדי להחזיר את ההרגלים כמה שיותר מהר.
לרוב מחלה נמשכת 2-3 ימים וכבר אז אפשר לחזור לשגרה.
תמיד במקרה של תהיות מומלץ להתייעץ עם רופא הילדים.

רפואה שלמה ושנה טובה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד