פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בעיית שינה- תינוקת בת 4.5 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

התינוקת שלי בת 4.5 חודשים ובשבועות האחרונים היא מתעוררת באופן קבוע בסביבות 4 בבוקר ורוצה לאכול.
היא מסיימת מנת אוכל, כביכול מתוך שינה ולאחר מכן מתעוררת לחלוטין ומתחילה לדבר לעצמה.
היא יכולה להמשיך כך במשך כשעה- שעה וחצי עד שהיא חוזרת לישון.
אני מנסה לתת לה יותר אוכל בערב ו"האכלת שינה" בסביבות 12, אך היא עדיין מתעוררת לאכול.
כשהיא ערה, אני מנסה כמעט ולא להתייחס אליה, אך זה לא עוזר!
חשוב לציין שהיא נרדמת בקלות ובאופן עצמאי בשעות הערב ובמהלך היום.
האם ניתן לטפל בזה?
ראשית, בוודאי שניתן לטפל בזה. אך יש הרבה סיבות אפשריות ליקיצה הזו ואין לי מספיק מידע לדעת מה ספציפית אצלכם היא הסיבה.
יותר אוכל בתחילת הלילה או להסמיך עם דייסות קורנפלור וכו'.. ברוב המקרים אינם משפיעים. והעובדה היא שיש הרבה תינוקות שישנים לילות שלמים ללא אוכל גם לאחר הנקה בתחילת הלילה.
בגיל זה אני עדיין לא הייתי מורידה את הארוחה לפנות בוקר, אך הייתי מורידה לחלוטין את האכלות השינה כיון שלא רק שהן לרוב לא משפיעות, אלא מניסיוננו הן אלה שגורמות ליותר יקיצות במהלך הלילה כיון שהתינוק לומד שהוא צריך לחזור לישון בעזרת האוכל.
מומלץ לנתק לה את הקשר הזה בין האוכל לשינה.
יחד עם זאת, כדאי לבדוק האם מלבד הבקבוק היא נרדמת עצמאית לחלוטין ללא כל עזרה שלכם, ואם לא ללמד אותה לעשות את זה.
הייתי בודקת גם עייפות יתר.
1. בעיית שינה- תינוקת בת 4.5 חודשים
23/09/2012 7:44
שלום, התינוקת שלי בת 4.5 חודשים ובשבועות האחרונים היא מתעוררת באופן קבוע בסביבות 4 בבוקר ורוצה לאכול.
היא מסיימת מנת אוכל, כביכול מתוך שינה ולאחר מכן מתעוררת לחלוטין ומתחילה לדבר לעצמה.
היא יכולה להמשיך כך במשך כשעה- שעה וחצי עד שהיא חוזרת לישון.
אני מנסה לתת לה יותר אוכל בערב ו"האכלת שינה" בסביבות 12, אך היא עדיין מתעוררת לאכול.
כשהיא ערה, אני מנסה כמעט ולא להתייחס אליה, אך זה לא עוזר!
חשוב לציין שהיא נרדמת בקלות ובאופן עצמאי בשעות הערב ובמהלך היום.
האם ניתן לטפל בזה?
מאת: אורח/ת
2. אוכל ושינה
24/09/2012 20:49
היי,ראשית, בוודאי שניתן לטפל בזה. אך יש הרבה סיבות אפשריות ליקיצה הזו ואין לי מספיק מידע לדעת מה ספציפית אצלכם היא הסיבה.
יותר אוכל בתחילת הלילה או להסמיך עם דייסות קורנפלור וכו'.. ברוב המקרים אינם משפיעים. והעובדה היא שיש הרבה תינוקות שישנים לילות שלמים ללא אוכל גם לאחר הנקה בתחילת הלילה.
בגיל זה אני עדיין לא הייתי מורידה את הארוחה לפנות בוקר, אך הייתי מורידה לחלוטין את האכלות השינה כיון שלא רק שהן לרוב לא משפיעות, אלא מניסיוננו הן אלה שגורמות ליותר יקיצות במהלך הלילה כיון שהתינוק לומד שהוא צריך לחזור לישון בעזרת האוכל.
מומלץ לנתק לה את הקשר הזה בין האוכל לשינה.
יחד עם זאת, כדאי לבדוק האם מלבד הבקבוק היא נרדמת עצמאית לחלוטין ללא כל עזרה שלכם, ואם לא ללמד אותה לעשות את זה.
הייתי בודקת גם עייפות יתר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה