פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3שינה של תינוקת בת 5 שבועות
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי, בת 5 שבועות, לא נרדמת בעריסתה, אלא רק "על הידיים". בדר"כ, רק כאשר היא ישנה שינה עמוקה- אם משכיבים אותה לאחר מכן על הגב- היא בדר"כ מתעוררת מיד, אם משכיבים אותה על הבטן- היא ממשיכה לישון. מכיוון שמבחינה בטיחותית לא ניתן להשכיב אותה על הבטן ללא השגחה, בלילה היא ישנה במיטה איתי ועם בעלי. שאלותיי הן: מה אפשר לעשות כדי לגרום לה להירדם עצמאית בעריסתה? מה אפשר לעשות כדי לגרום לה לישון על הגב? האם לנסות לשנות את הרגליה כעת או לחכות זמן מה ואז לנסות? כמה זמן לחכות? תודה מראש על המענה.
ראשית- מזל טוב!
בתך עדיין צעירה להירדמות עצמאית ולתהליך של לימוד הרגלי שינה. אבל אפשר להתחיל מדי פעם לעשות דברים שילמדו אותו לישון טוב יותר בהמשך. בגיל הזה הם עדיין זקוקים לעזרה שלנו בהרדמות, ואם יש הירדמויות על הידיים או בזמן הנקה זה עדיין ממש בסדר, אבל כדאי יותר ויותר הזדמנויות לאפשר לה להירדם במיטה שלה, כרגע, כשאתם יושבים לידה ומלטפים או מנדנדים את המיטה/עריסה עד שהיא נרדמת.
לגבי הנושא הבטיחותי, גם שינה בין ההורים באותה המיטה אינה בטיחותית ואני ממליצה לך אם את רוצה שהיא תמשיך לישון אתכם אז להיעזר במיטונת.
לגבי שינה על הגב, כדאי ללמד אותה לישון גם על הגב ולעשות את זה בהדרגה, תחילה בהרדמות שהן יותר קלות או בטיול בעגלה ולאט לאט יותר פעמים עד שלא יהיה לה משנה באיזה תנוחה היא נמצאת.
תהליך הקניית הרגלי שינה שכולל למעשה הירדמות עצמאית לחלוטין אפשר להתחיל בסביבות גיל 5 חודשים. אבל החל מגיל 3 חודשים כדאי להקפיד שתרדם רק במיטה.
רציתי להתייעץ לגביי היקיצה:
שמנו לב שמרגע שאני שומעת אותו פעם ראשונה מתפתל קלות מכאבי בטן ועד יקיצה לגמרי (פקיחת עיניים, מציצת יד, בכי) לוקח לעיתים כשעה ורבע. במהלך שעה זו הוא כאילו מקיץ ומתפתל בבכי רגעי אך ממשיך לישון לסירוגין. ואז כאשר הוא מגיע לערנות מלאה הוא כבר ממש זועף ורעב ובוכה והסטרי על הבקבוק.
זה מתסכל בעיקר אותי כאמא ששומעת כל תזוזה שלו ומתעוררת מייד. זה קורה בעיקר בלילה, ביקיצה שלפני שעה 1:00 וכמו כן ביקיצה שלפני שעה 4:00.
כמו כן, אחרי משסיים בקבוק של 120 מל, לוקח עוד כשעה עד שנרדם שוב... ואז הסיפור חוזר על עצמו:
ישן שעה, מקיץ במשך כשעה ואז אוכל שעה.
שאלתי היא האם לא כדאי להעיר אותו מייד בהתחלה או לפחות אחרי כ- 20 דקות אחרי ששמעתי אותו בפעם הראשונה- להחליף לו חיתול ולהאכילו?
האם זה טוב להקיץ אותו או שעלי לחכות ממש לבכי?
אשמח להבין האם התהליך נורמלי והאם יש מקום לשינוי או התערבות שלנו כהורים. כמו כן, כיצד והאם זה הזמן להקנות הרגלים טובים יותר?
תודה!
לפעמים התערבות מהירה מדי שלנו ההורים מובילה דווקא לבעיות שינה. הרעיון להמתין לבכי הוא לא כדי לגרום לו לבכות בלילה אלא כדי לתת לו כמה שהוא יכול ומצליח להתמודד עם היקיצה הזו.
תינוק בגיל זה לא שוכב בשקט ללא בכי כשכואב לו או כשהוא רעב זה לא משהו שכרגע הוא יודע לעשות. כשמשהו לא נוח לו או מסתבך לו הוא מיד יבכה ואין צורך לחשוש שמה הוא "סובל בשקט".
יש הרבה התפתלויות וקולות מתוך שינה ובמעברי שינה ואם תתנו לו לבד זה גם יפסק.
יחד עם זאת, כדאי לבדוק האם יש משהו באוכל שגורם לו חוסר נוחות כזו (במידה וכן זה ישפיע גם על היום כשהוא ער)
מה שמפריע לו תוך כדי שינה אלו גזים. את זה אני יכולה לשמוע בבירור...
לגבי מהלך היום כשהוא ער: אין לו שעות ערות... אז קשה לי להבין את כוונתך:
האם בגיל הזה הוא כבר אמור לשכב ער ולהתבונן?
היו לאחרונה כמה ערבים כאלו, בעיקר חגים עם המולה ואנשים שאז היה עם עיניים פקוחות לרווחה ולא רצה לאכול ולא לישון. פשוט להיות נוכח (סקרנות?)...
מעבר לכך בימים רגילים בבית, זמן הערות שלו הוא רק בהחתלה ואמבטיה ( שאז הוא שקט ונינוח) . בהאכלה (תמל) הוא גם כמובן ער ולרוב רגוע אך מתפתל מגזים ומעט בוכה.
אז שאלתי היא: האם בגיל זה סביר שאין לו שעות ערות?
האם היקיצה הממושכת תשתנה לדעתך?
(את צודקת, זו הייתה טעות שלי).
במידה ולא יהיו הרבה התערבויות במהלך היקיצה הזו (כאמור בזמן שהוא לא זקוק לעזרה) והוא חוזר לישון מעצמו היא תיפסק. בעיקר אם מדובר בגזים אז לשמחת כולנו זו תקופה שעוברת..
1. שינה של תינוקת בת 5 שבועות
24/09/2012 11:39
שלום רב, בתי, בת 5 שבועות, לא נרדמת בעריסתה, אלא רק "על הידיים". בדר"כ, רק כאשר היא ישנה שינה עמוקה- אם משכיבים אותה לאחר מכן על הגב- היא בדר"כ מתעוררת מיד, אם משכיבים אותה על הבטן- היא ממשיכה לישון. מכיוון שמבחינה בטיחותית לא ניתן להשכיב אותה על הבטן ללא השגחה, בלילה היא ישנה במיטה איתי ועם בעלי. שאלותיי הן: מה אפשר לעשות כדי לגרום לה להירדם עצמאית בעריסתה? מה אפשר לעשות כדי לגרום לה לישון על הגב? האם לנסות לשנות את הרגליה כעת או לחכות זמן מה ואז לנסות? כמה זמן לחכות? תודה מראש על המענה.
מאת: אורח/ת
2. בת 5 שבועות
24/09/2012 21:01
היי,ראשית- מזל טוב!
בתך עדיין צעירה להירדמות עצמאית ולתהליך של לימוד הרגלי שינה. אבל אפשר להתחיל מדי פעם לעשות דברים שילמדו אותו לישון טוב יותר בהמשך. בגיל הזה הם עדיין זקוקים לעזרה שלנו בהרדמות, ואם יש הירדמויות על הידיים או בזמן הנקה זה עדיין ממש בסדר, אבל כדאי יותר ויותר הזדמנויות לאפשר לה להירדם במיטה שלה, כרגע, כשאתם יושבים לידה ומלטפים או מנדנדים את המיטה/עריסה עד שהיא נרדמת.
לגבי הנושא הבטיחותי, גם שינה בין ההורים באותה המיטה אינה בטיחותית ואני ממליצה לך אם את רוצה שהיא תמשיך לישון אתכם אז להיעזר במיטונת.
לגבי שינה על הגב, כדאי ללמד אותה לישון גם על הגב ולעשות את זה בהדרגה, תחילה בהרדמות שהן יותר קלות או בטיול בעגלה ולאט לאט יותר פעמים עד שלא יהיה לה משנה באיזה תנוחה היא נמצאת.
תהליך הקניית הרגלי שינה שכולל למעשה הירדמות עצמאית לחלוטין אפשר להתחיל בסביבות גיל 5 חודשים. אבל החל מגיל 3 חודשים כדאי להקפיד שתרדם רק במיטה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. ניסית נדנדה חשמלית?
25/09/2012 11:51
היי לי יש תינוק בן 6 שבועות וגם לי הייתה את אותה בעיה, הייתי מרדימה אותו עלי, והוא היה יכול לישון עלי שעות אך ברגע שהייתי שמה אותו על הגב בעריסה הוא היה מתעורר. לפני כשבוע בערך קניתי נדנדה חשמלית של פישר פרייס ומאז החיים שלי הרבה יותר טובים. הוא נרגע על זה וגם פעמים רבות נרדם על זה. יש לזה מספר מנגינות ומובייל שמסתובב ויש 6 עוצמות של נדנוד. בגיל שלו זה העוצמה הראשונה וזה עובד מצויין. אני מאוד ממליצה. זה אמנם יקר אך שווה כל שקל. מאת: אורח/ת
4. זה יכול לעזור אבל שימו לב שזה לא הופך לתלות
25/09/2012 13:10
סביבות גיל 3 חודשים הייתי מתחילה להוריד בהדרגה את השימוש בזה על מנת להגיע לגיל 5 חודשים להרדמות מבלי להשתמש בזה, על מנת שזה לא יהפוך לתלות. מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. תינוק בן 4 שבועות עם יקיצה ממושכת
02/10/2012 0:04
יש לנו סיפור דומה של הירדמות על הידיים אבל מתשובתך הבנתי שזה נורמלי לגיל שלו. בכל מקרה אנחנו מנסים בסיום האכלה להניחו בעריסה אפילו כשעדיין לא רדום לחלוטין ולאפשר לו להרדם עם מוצץ. זה בדרכ כלל מצליח והמוצץ נופל מהפה. רציתי להתייעץ לגביי היקיצה:
שמנו לב שמרגע שאני שומעת אותו פעם ראשונה מתפתל קלות מכאבי בטן ועד יקיצה לגמרי (פקיחת עיניים, מציצת יד, בכי) לוקח לעיתים כשעה ורבע. במהלך שעה זו הוא כאילו מקיץ ומתפתל בבכי רגעי אך ממשיך לישון לסירוגין. ואז כאשר הוא מגיע לערנות מלאה הוא כבר ממש זועף ורעב ובוכה והסטרי על הבקבוק.
זה מתסכל בעיקר אותי כאמא ששומעת כל תזוזה שלו ומתעוררת מייד. זה קורה בעיקר בלילה, ביקיצה שלפני שעה 1:00 וכמו כן ביקיצה שלפני שעה 4:00.
כמו כן, אחרי משסיים בקבוק של 120 מל, לוקח עוד כשעה עד שנרדם שוב... ואז הסיפור חוזר על עצמו:
ישן שעה, מקיץ במשך כשעה ואז אוכל שעה.
שאלתי היא האם לא כדאי להעיר אותו מייד בהתחלה או לפחות אחרי כ- 20 דקות אחרי ששמעתי אותו בפעם הראשונה- להחליף לו חיתול ולהאכילו?
האם זה טוב להקיץ אותו או שעלי לחכות ממש לבכי?
אשמח להבין האם התהליך נורמלי והאם יש מקום לשינוי או התערבות שלנו כהורים. כמו כן, כיצד והאם זה הזמן להקנות הרגלים טובים יותר?
תודה!
מאת: Eden
6. יקיצה ממושכת
02/10/2012 20:56
היי עדן,לפעמים התערבות מהירה מדי שלנו ההורים מובילה דווקא לבעיות שינה. הרעיון להמתין לבכי הוא לא כדי לגרום לו לבכות בלילה אלא כדי לתת לו כמה שהוא יכול ומצליח להתמודד עם היקיצה הזו.
תינוק בגיל זה לא שוכב בשקט ללא בכי כשכואב לו או כשהוא רעב זה לא משהו שכרגע הוא יודע לעשות. כשמשהו לא נוח לו או מסתבך לו הוא מיד יבכה ואין צורך לחשוש שמה הוא "סובל בשקט".
יש הרבה התפתלויות וקולות מתוך שינה ובמעברי שינה ואם תתנו לו לבד זה גם יפסק.
יחד עם זאת, כדאי לבדוק האם יש משהו באוכל שגורם לו חוסר נוחות כזו (במידה וכן זה ישפיע גם על היום כשהוא ער)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

7. יקיצה ממושכת - זמן ערות
03/10/2012 20:58
תודה עינת על התשובה המפורטת והמרגיעה. מה שמפריע לו תוך כדי שינה אלו גזים. את זה אני יכולה לשמוע בבירור...
לגבי מהלך היום כשהוא ער: אין לו שעות ערות... אז קשה לי להבין את כוונתך:
האם בגיל הזה הוא כבר אמור לשכב ער ולהתבונן?
היו לאחרונה כמה ערבים כאלו, בעיקר חגים עם המולה ואנשים שאז היה עם עיניים פקוחות לרווחה ולא רצה לאכול ולא לישון. פשוט להיות נוכח (סקרנות?)...
מעבר לכך בימים רגילים בבית, זמן הערות שלו הוא רק בהחתלה ואמבטיה ( שאז הוא שקט ונינוח) . בהאכלה (תמל) הוא גם כמובן ער ולרוב רגוע אך מתפתל מגזים ומעט בוכה.
אז שאלתי היא: האם בגיל זה סביר שאין לו שעות ערות?
האם היקיצה הממושכת תשתנה לדעתך?
מאת: אורח/ת
8. .
04/10/2012 14:06
יכול להיות שעדיין אין לו זמני ערות ואם כן אז של כמה דקות. זה בסדר.(את צודקת, זו הייתה טעות שלי).
במידה ולא יהיו הרבה התערבויות במהלך היקיצה הזו (כאמור בזמן שהוא לא זקוק לעזרה) והוא חוזר לישון מעצמו היא תיפסק. בעיקר אם מדובר בגזים אז לשמחת כולנו זו תקופה שעוברת..
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום