קשיים בהרדמות עצמאית בעיקר לפני שינת הלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קשיים בהרדמות עצמאית בעיקר לפני שינת הלילה
29/09/2012 13:41
שלום,
בתי בת שלושה חודשים, ישנה כבר 7 שעות רצוף בלילה ובמהלך היום מחזור של 3.5 -4 שעות לשינה, פעילות והאכלה.
הבעיה היא שהיא מתקשה להרדם לבדה בעריסה ובוכה ללא הפסקה, למרות הטפיחות והלחישות. היא נרגעת בסופו של דבר רק על הידיים ובעמידה/הליכה.
אני מנסה למצוא את הדרך להרדימה בדרך אחרת אך ללא הצלחה.
בנוסף, שמתי לב שבמהלך היום תהליך זה הוא קצר אבל משעה שבע בערב המצב רק מחמיר והיא ישנה לסירוגין וללא מחזוריות ורק בשתיים עשרה בלילה נרגעת והולכת לישון עד הבוקר.
אשמח לעזרתכם :)

נטלי
מאת: אורח/ת
2. עייפות יתר והתמדה
30/09/2012 12:14
היי נטלי,
נשמע שמה שאת מתארת בשבע בערב הוא קושי בכניסה לשינה עמוקה ולכן יש יותר בכי ויותר התעוררויות. לרוב אלה סמנים של עייפות יתר.
תבדקי מתי את מזהה סמני עייפות ראשוניים ולפי זה תשכיבי אותה לישון. יכול להיות שאם תקדימו לה את השינה בכ 20-30 דקות (לפעמים גם פחות) זה יקל על ההירדמות שלה.
לגבי הירדמות במיטה, בגיל הזה מדי פעם הירדמות על הידיים זה עוד בסדר אבל כדאי להתחיל לתת כמה שיותר הזדמנויות להירדמויות במיטה ומגיל 4 חודשים שכל ההירדמויות יהיו במיטה.
כדי לעזור לה להירדם במיטה צריך להיות מאוד נחושים ועקביים, כל עוד יש לה אופציה להירדם על הידיים היא תבכה יותר זמן עד שזה "יגיע", במידה והיא תבין שתמיד נרדמים במיטה היא תפסיק לדרוש ידיים.
אפשר לשבת לידה כל זמן ההירדמות ולתת לה מגע /טפיחות/נדנוד. כשהיא בוכה להרגיע על הידיים וכשהיא נרגעת להחזיר למיטה להמשך מגע גם כשהיא רגועה ועד שהיא נרדמת. אחרי כמה פעמים כאלו בצורה עקבית היא תרדם באותו אופן ההרדמות במיטה יהיו קלות יותר ובהמשך הזמן תוכלו להפסיק גם עם המגע.

בהצלחה וחג שמח
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד