בת 9 חודשיים ולא ישנה בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת 9 חודשיים ולא ישנה בלילה
02/10/2012 5:35
שלום, בתי בת ה-9 חודשיים לא ישנה רצוף בלילה. מאז שהיא נולדה היה נראה שהיא תינוקת שלא אוהבת לישון. בחודשיים הראשוניים היא היתה ישנה שעות ספורות בלילה וכמעט לא היתה נרדמת במהלך היום. בכלל, לשים אותה במיטה זה היה סיוט. היא היתה נרדמת רק על הידיים וברגע שהיינו מנחים אותה במיטה היא היתה מתעוררת ולא היתה מוכנה לחזור לישון. נכון להיום יותר קל לשים אותה לישון אבל היא לא נרדמת להרבה זמן. אני מקלחת אותה בסביבות 19:30 והיא נרדמת בין 20:30-21:30. מהרגע שהיא נרדמת עד חצות היא מתעוררת כל חצי שעה- שעה. אחר כך, היא קמה בלילה כל שעה-שעתיים עד הבוקר שהיא מתעוררת, שזה בין 8:00-9:30. במהלך היום היא נרדמת בסביבות 13:00 למשך שעה. לפעמים היא נרדמת לעוד חצי שעה בסביבות 17:00.
בתי עדין יונקת וכל פעם שהיא מתעוררת היא רוצה ציצי. לא תמיד היא אוכלת, לפעמים זה רק מרגיע אותה (בתי לא לוקחת מוצץ) עד שהיא חוזרת לישון. יש לציין, שלמרות שהיא מתעוררת רבות בלילה, זה לחמש עשר דקות בדר"כ. היא אוכלת תוך כדי שינה ונרדמת שוב.
מכיוון שבעלי מתחיל לעבוד בשעות מוקדמות, אני זאת שתמיד קמה אליה בלילה, וכשאני מנסה להחזיר אותה לשון בלי להניק, זה לא הולך. היא מתעוררת כ"כ הרבה פעמיים בלילה, שעברתי לישון אצלה בחדר! לא קל....
תמיד אמרו לי שזה בגלל ההנקה, שאולי היא לא שובעת או שהיא יותר מידי קשורה אלי. השאלה שלי היא מה אני יכולה לעשות בכדי לגרום לה לישון כל הלילה? זה באמת קשור לעבודה שאני מניקה? כל עצה תתקבל בברכה. תודה רבה על העזרה!
מאת: אורח/ת
2. יקיצות מרובות
02/10/2012 21:18
היי,

זה בהחלט יכול להיות קשור להנקה, אבל לא מהסיבה שהיא אינה שובעת אלא מהסיבה שהיא זקוקה להנקה לצורך הירגעות ועזרה בהרדמה ולכן בכל פעם שהיא מתעוררת היא מבקשת את אותה עזרה ממך כדי לחזור לישון. לכן יש הרבה מאוד יקיצות ועם הזמן יש סיכוי שהן כבר לא יהיו רק לחמש דקות אלא הרבה יותר ארוכות כשהיא תפתח "עמידות" להנקה וזה כבר לא יצליח לעזור לה לחזור לישון.
מומלץ לסדר לה את ההנקות בלילה ולנסות להוביל אותה תחילה להנקה כל 3 שעות (כתינוק ביום היוולדו), תגלי שהיא תאכל יותר במהלך היום ותשלים את הארוחות האלה כך שבמידה והיא מתפתחת יפה ועולה במשקל ואין הנחייה רפואית אחרת היא בהחלט יכולה להסתדר לילה שלם ללא אוכל.
במקביל, למדי אותה להירדם ללא הנקה- הניקי אותה ואל תאפשרי לה להירדם בזמן ההנקה כדי לעשות את ההפרדה בין אוכל לשינה. במקביל להנקה מומלץ ללמד אותה להירדם באופן עצמאי וכך תוכלי ליהנות מלילות רצופים (וגם היא כמובן!!! היא זקוקה לזה לצורך התפתחותי).
אני ממליצה לך לפנות או אלי ישירות או למרכז 'לילה טוב' ולהתחיל בתהליך לימוד הרגלי שינה עם ליווי יומיומי של יועצת שינה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד