בן שנה וחצי מתעורר ב04:00

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן שנה וחצי מתעורר ב04:00
07/10/2012 6:04
חג שמח! הבן שלי בן שנה וחצי נרדם במיטתו וישן טוב אבל עד 04:00. בשנה וחצי האלה היו מספר לילות בהם לימדנו אותו שוב ושוב לישון במיטתו. (זאת כיוון שבמחלה או כאבי שיניים היינו לוקחים אלינו). הלימוד האחרון היה לפני חודש, לפני כן היא היה מתעורר כל שלוש שעות לערך ומידיי פעם היינו מביאים למיטתנו. יש לציין כי אני יכולה לספור בקלות את מספר הלילות בהם ישן לילה שלם... ודבר נוסף שחשוב לי לומר הוא שהנקתי עד לפני חודשיים כששטה 04:00 היתה שעה בה הוא ינק.. ובכן- חודש אחרון אחרי הלימוד הוא ישן טוב, מתעורר לעיתים ושותה מים שלידו וחוזר לישון. ב04:00 הוא מתעורר ואני מרגישה שנורא קשה לו לחזור לישון. אם בעבר בשעה זו הייתי לוקחת אליי והוא היה ממשיך לישון ,היום הוא צורח גם לידי וכאילו רוצה להתחיל את היום. האם יכול להיות שמספיק לו עד 04:00? אני רק אציין שגם בערבים בהם הוא אוכל ארוחת ערב דשנה הואיתעורר בארבע כך שאני מניחה שזה לא רעב. מה עושים?
מאת: אורח/ת
2. יקיצה מוקדמת
07/10/2012 16:29
חג שמח,
מאוד יכול להיות שנשאר לו הרגל של יקיצה מהשעה ארבע שבה הוא היה רגיל לאכול/לצאת למיטתכם. אבל, ברגע שתחזירו אותו לישון כמה וכמה בקרים (במיטה שלו) ללא אוכל, מים או הבאה למיטה שלכם הוא ילמד להאריך את הבוקר. שעה 4 בבוקר היא מאוד מוקדמת ולא מתאימה לתחילת יום. אמנם לא ציינת מתי הוא הולך לישון וכמה זמן הוא ישן בבוקר אבל בכל מקרה זו לא שעה לתחילת יום.
הסיבות האפשריות ליקיצה הזו הן עייפות יתר ו/או נשאר איזשהו גורם תלות בלילה (יכול להיות שזה המים ויכול להיות עוד עזרה שהוא צריך כדי להירדם).
מבחינה פיזיולוגית זו שעה שבה קשה יותר לחזור לישון. במקביל להורדת כל גורמי התלות בשעה זו צריך להחזיר אותו לישון כמה בקרים מאוד נחושים וברורים ללא ויתורים במהלך ההרדמה ואז הוא ילמד לישון עד שעה מאוחרת יותר.

בהצלחה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד