בת 3 חודשים שמתעוררת כל שעה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת 3 חודשים שמתעוררת כל שעה
09/10/2012 8:21
שלום לכן,
בתי בת 3 חודשים. עד לפני שבועיים ישנה 5 שעות רצופות בלילה, קמה להנקה ואח"כ ישנה עוד 3-4 שעות רצופות. בשבועיים האחרונים מתקשה להירדם ומתעוררת כל שעה.
אציין שמרגע הלידה ישנה שינה קלה בלבד ובמהלך היום כל רעש קטן מעיר אותה. נרדמת לרוב בהנקה או אחרי ארוחת בקבוק (על הידיים).
בשבועיים האחרונים הקדמנו את טקס השינה משעה 22:00 לשעה 20:30 וכן הוספנו בקבוק של תמ"ל לפני השינה (חשבנו שתמ"ל ישביע אותה ויקל עליה את השינה).
ניסינו הכל, כולל טקס שינה ארוך, הרדמות על הידיים או במיטה, לתת את התמ"ל מיד לפני השינה או שעה לפני- כלום לא עוזר, היא ממשיכה להתעורר מידי שעה בלילה ולא נרגעת באמצעות ליטוף או דיבור מרגיע אלא רק כשמרימים אותה על הידיים/בהנקה/בקבוק.
מה עושים? ואיך חוזרים ללילות הטובים שהכרנו?

אציין גם שניכר בלילה ובמהלך היום שהיא מאוד עייפה- מפהקת הרבה ומשפשפת את העיניים, אך לא מצליחה להחזיק שינה מעל לשעה.
מאת: אורח/ת
2. עייפות יתר
09/10/2012 19:36
נשמע שבתך נמצאת בעייפות יתר ודווקא בגלל זה היא לא מצליחה לישון הרבה.
שימי לב לסמני העייפות שלה ולפיהם השכיבי אותה לישון. זה מאוד נכון להקדים לה את טקס השינה ויכול להיות שצריך להקדים עוד, בגיל הזה אפשר להתחיל את הלילה גם בשעה 18:30.
כדאי גם להתחיל להרגיל אותה להרדם ולישון עם "רעש סביר" שיש בבית על מנת שהשינה שלה תהיה פחות קלה.
דבר אחרון והכי משמעותי, בתך זקוקה לעזרה בהרדמות (ידיים, הנקה וכו'..) ולכן היא מתחילה להתעורר יותר פעמים וגם הידיים וההנקות כבר מפסיקות להשפיע כ"כ מהר, זו תופעה מוכרת שנקראת "עמידות" והיא מתרחשת כל הזמן כאשר יש גורמי תלות חיצוניים. בגיל זה אנחנו עדיין לא מתחילים בלימוד הירדמות עצמאית אך בהחלט מומלץ להתחיל ללמד אותה להירדם במיטה שלה (תחילה עם טפיחות). על מנת להצליח בחרו את דרך ההרדמה ועשו זאת תמיד באותו אופן העקביות מאוד מאוד חשובה להצלחת הלמידה.
אין קשר לשעת האוכל או לסמיכותו.
את מוזמנת ליצור קשר עם מרכז לילה טוב (או להיכנס לאתר - www.ganit-prag.com) ולקבל פרטים על ההרצאה הקרובה שעוסקת בשינה בגילאים אלו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד