בת 4.1 חודשים - רגרסיה בשינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת 4.1 חודשים - רגרסיה בשינה
14/10/2012 13:31
שלום,
בתי תמר בת 4 חודשים ושבוע, ישנה בין 6-9 שעות רצוף עד גיל שלושה חודשים וחצי. כאשר מאוד הקפדתי על הפרדת הנקה משינה. תמר היתה מראה סימני עייפות, הייתי מכניסה אותה למיטה והיתה נרדמת בכוחות עצמה (אגב רק במיטה לא בעגלה, לול וכו). חשוב לציין שישנה בשמיכת עיטוף והחלה להראות התנגדות בשבועות האחרונים.
לפני כשלושה שבועות לערך החלה ריגרסיה משמעותית בשינה שרק מחמירה, היא לא נרדמת לבד ומתעוררת פעמים רבות בלילה, ישנה מ- 19:30 בערך עד 24:30 ומהתעוררות זו מתעוררת כל שלוש שעות לאכול, יש לי תחושה שמדובר ברעב כיוון שתמיד שמתעוררת אוכלת טוב ולא מנשנשת.
במהלך היום אני נאלצת לתת לה ציצי בשביל שתרדם , מוצץ הפסיקה לקחת (לקחה עד לפני כשלושה שבועות).
בנוסף בבדיקת רופא נמצא כי יש לה בלוטות מוגדלות והיא מעט צרודה, ייתכן וחולה או שמתחילה שיניים.
האם להתעקש איתה על הרדמות עצמאית? האם ייתכן שלאחר מספר ימים של הנקה לפני שינה התרגלה לכך?
מאת: אמא של תמר
2. רגרסיה בגיל 4 חודשים
14/10/2012 18:47
היי,

הרבה פעמים אנחנו רואים שינוי בשינה בסביבות גיל 4 חודשים.
יכול להיות שיש משהו בריאותי שמפריע לה כדאי להתייעץ עם הרופא האם יכולה להיות לזה השפעה על הלילה.
לגבי ההנקה בהחלט כמה לילות או בקרים יכולים להשפיע על הלמידה שלה. למידה של תינוקות היא מהירה יכול להיות גם 2-4 פעמים כדי להמשיך ולנסות הרגל חדש.
כדי להמשיך וללמד אותה הירדמות עצמאית אז מומלץ להמשיך באותו אופן גם לנתק שינה ואכילה וגם לחזור להירדמות עצמאית. אני לא יודעת איך ההירדמות שלה היום ויכול להיות שכדאי לחזור ולהרדים קודם עם עזרה (הירדמות עם מגע וכו..) ובסביבות גיל 5 חודשים להגיע שוב להירדמות עצמאית.
(כאמור, לאחר התייעצות עם רופא אם אפשר להתחיל בתהליך התנהגותי כזה).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה ושאלה
14/10/2012 21:48
עינת שלום,

כיצד אני יכולה ללמד אותה לישון. היא מסרבת כל תוקף ובכי היסטרי, היא מסרבת למוצץ אך אני רואה שהיא זקוקה למשהו מלבד הידיים שלה, בעבר הספיק לה למצוץ את הידיים.
האם להתעקש איתה על מוצץ ?
האם גם ביום ללמד אותה להרדם לבד או להתחיל בלילה?
היום ניסיתי להיות על ידה והיא פשוט צווחה וצרחה ( והיא גם ככה צרודה) ונתתי לה בסוף ציצי.
אני מניחה שאם תדע לעשות זאת בלילה תוכל להשליך ליום.
ניסיתי עיסוי עמוק ולהיות ע״י במיטה וזה עוזר עד שאחרי 20-25 דקות היא לא נרדמת ונכנסת לעייפות יתר ואז אין חזור.

אשמח להצעות,
שבוע טוב
נעה
מאת: אמא של תמר
4. תהליך הירדמות עצמאית
16/10/2012 12:55
היי רונה,
הייתי ממתינה עוד כשבוע שבועיים כאשר היא תגיע לגיל 5 חודשים ואז להתחיל בזה כיון שאז באופן ברור יהיה לה את היכולת להירדמות עצמאית (ייתכן וגם עכשיו זה קיים אצלה אבל אין לנו דרך לדעת את זה).
כשאת מתחילה בתהליך כזה מומלץ להתחיל בערב ולמחרת להמשיך גם ביום. אופן ההרדמה חייב להיות זהה גם במהלך הלילה וגם במהלך היום על מנת שהיא תלמד משהו חדש אחרת זה רק יבלבל אותה ויגרום ליותר בכי ותסכול.
לגבי המוצץ, קודם חשוב יותר להיענות לצורך שלה ולעזור לה להירגע. רק לאחר מכן תוכלי להציע לה את המוצץ ואם היא לא רוצה אותו הניחי לזה. אין שום סיבה להתעקש על זה.
בינתיים נתקי את הקשר בין האוכל לשינה. הקפידי להרדים אותה לפי סמני עייפות וטקס שינה שכולל עיסוי זה מצוין.
בכל מקרה, כשאת מתחילה בתהליך תמיד תחילתו תהיה מלווה בבכי ולכן את שם כדי להרגיע אותה. אבל ככל שבסופו של דבר תשני את ההרדמה (לאחר בכי תתני ציצי..) זה רק יקבע את הבכי במקום להפחית אותו. לכן כשתתחילי בכך חשוב מאוד להתמיד.
לעזרה נוספת את מוזמנת לפנות למרכז לילה טוב ולשמוע על פרטים לגבי תהליך מלא עם ליווי יועצת שינה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד