פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3לישון במיטה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 5 חודשים יונק. עד עכשיו היה נרדם על הידיים והשינה שלו במהלך היום היתה גרועה המון התעוררויות ובמהלך הלילה כל שעתיים ינק.
החלטתי אתמול לעשות לזה סוף אז קודם כל בלילה אני כרגע נותנת לו כל שלוש שעות ומקווה לאט לאט להגדיל 4 שעות. ולגבי ההירדמות החלטתי שהוא צריך להרדים במיטה שלו ׳!
זה פשוט קשה קשה קשה אני כבר יומיים שמה אותו במיטה עם מוזיקת רקע שקטה והעומדת לידו ומלטפת מדי פעם ומרגיעה אבל הבכי הולך וגובר היום הוא פשוט צרח שכבר הרמתי אותו ולאחר שהוא נרגע הורדתי אותו ככה עשיתי מספר פעמיים . מה יהיה ? מתח הוא יתרגל לישון במיטה ? האם אני עושה נכון? אני יודעת שיש כאלה שמומלצים לצאת מהחדר אבל מאד מאד קשה לי. מחכה לתשובה
חני
אני חושבת שאת עושה משהו מאוד נכון להתחיל ללמד את בנך הרגלי שינה טובים! זה תהליך חשוב ואכן לא פשוט.
יש גישות שונות לגבי אופן עשיית התהליך, אני מאמינה שתינוק זקוק למענה לכל בכי שלו וילד שאינו יודע להירדם לבד זקוק ללמידה הזו ממקום חיובי עם המון תמיכה שלנו ובהדרגה. לכן, באמונתי האישית והמקצועית אני לא ממליצה לצאת מהחדר בעיקר כאשר זה לא משהו שאת מתחברת אליו.
ההתחלה היא אכן לא קלה, זה נכון מאוד לשבת לידו ולתת לו מגע רצוף (כל הזמן מבלי להפסיק) עד ההירדמות (ולא צריך את המוזיקה ברקע את יכולה קצת לשיר לו אם את מרגישה שזה עוזר). כאשר הוא בוכה והמגע לא מספיק אז אפשר ורצוי להרים על הידיים להרגיע ולהחזיר למיטה ולהמשיך עם המגע. נכון שבפעמים הראשונות יש הרבה פעמים שבהם תרימי על הידיים אבל לאחר יומיים שלושה זה צפוי לרדת בתדירות וברמת הבכי וההתנגדות.
אם תרגישי שזה לא מצליח אני ממליצה לך לפנות אלינו למרכז לילה טוב ולעבור את התהליך הזה עם ליווי צמוד של יועצת שינה.
תודה רבה על תשובתך חיזקת אותי (כבר הייתי על סף יאוש עם הבכי) אבל באמת צדקת הוא בוכה הרבה פחות בשלבי ההירדמות . יש לי שאלה נוספת כרגע הוא נרדם במיטה שלו אני בחדר טופחת לו על הטוסיק הוא נרדם על הצד מה הלאה? איך אני מורידה את הטפיחות? אני לא רוצה שיפתח תלות גם בזה
תודה רבה
חני
כבר כמעט חודש הייתי בגן עדן היית שמה אותו במיטה הוא היה קצת משחק וברגע שהיה מוציא קולות הייתי נכנסת לחדר הוא היה מתהפך לצד והייתי עשר שניות טופחת לו על הטוסיק וזהו. היה נרדם
ביומיים האחרונים אני ברגרסיה משמעותית אני שמה אותו במיטה הוא משחק הוא לא מסכים להתהפך לצד אני לא יכולה לטפוח לו הוא בוכה ובוכה אני מנסה להרגיע אותו בליטופים לתת לו מוצץ אבל כלום בסוף אני מרימה הוא נרגע אחרי דקה שהוא על הידיים ואז לפעמיים הוא מסכים לחזור למיטה ולפעמיים הוא שוב בוכה בהיסטריה
מה קרה? אני יודעת שהוא יותר פעיל ואני לא יכולה להכריח אותו לשכב על הצד אבל הוא פשוט לא מצליח להירדם
האם להשאיר אותו במיטה מבלי להוציא?
מה לעשות?
מחכה לתשובתך
חני
1. לישון במיטה
16/10/2012 12:56
שלום בני בן 5 חודשים יונק. עד עכשיו היה נרדם על הידיים והשינה שלו במהלך היום היתה גרועה המון התעוררויות ובמהלך הלילה כל שעתיים ינק.
החלטתי אתמול לעשות לזה סוף אז קודם כל בלילה אני כרגע נותנת לו כל שלוש שעות ומקווה לאט לאט להגדיל 4 שעות. ולגבי ההירדמות החלטתי שהוא צריך להרדים במיטה שלו ׳!
זה פשוט קשה קשה קשה אני כבר יומיים שמה אותו במיטה עם מוזיקת רקע שקטה והעומדת לידו ומלטפת מדי פעם ומרגיעה אבל הבכי הולך וגובר היום הוא פשוט צרח שכבר הרמתי אותו ולאחר שהוא נרגע הורדתי אותו ככה עשיתי מספר פעמיים . מה יהיה ? מתח הוא יתרגל לישון במיטה ? האם אני עושה נכון? אני יודעת שיש כאלה שמומלצים לצאת מהחדר אבל מאד מאד קשה לי. מחכה לתשובה
חני
מאת: אורח/ת
2. תהליך הקניית הרגלי שינה
16/10/2012 13:49
היי חני,אני חושבת שאת עושה משהו מאוד נכון להתחיל ללמד את בנך הרגלי שינה טובים! זה תהליך חשוב ואכן לא פשוט.
יש גישות שונות לגבי אופן עשיית התהליך, אני מאמינה שתינוק זקוק למענה לכל בכי שלו וילד שאינו יודע להירדם לבד זקוק ללמידה הזו ממקום חיובי עם המון תמיכה שלנו ובהדרגה. לכן, באמונתי האישית והמקצועית אני לא ממליצה לצאת מהחדר בעיקר כאשר זה לא משהו שאת מתחברת אליו.
ההתחלה היא אכן לא קלה, זה נכון מאוד לשבת לידו ולתת לו מגע רצוף (כל הזמן מבלי להפסיק) עד ההירדמות (ולא צריך את המוזיקה ברקע את יכולה קצת לשיר לו אם את מרגישה שזה עוזר). כאשר הוא בוכה והמגע לא מספיק אז אפשר ורצוי להרים על הידיים להרגיע ולהחזיר למיטה ולהמשיך עם המגע. נכון שבפעמים הראשונות יש הרבה פעמים שבהם תרימי על הידיים אבל לאחר יומיים שלושה זה צפוי לרדת בתדירות וברמת הבכי וההתנגדות.
אם תרגישי שזה לא מצליח אני ממליצה לך לפנות אלינו למרכז לילה טוב ולעבור את התהליך הזה עם ליווי צמוד של יועצת שינה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. לישון במיטה
18/10/2012 8:41
היי עינת תודה רבה על תשובתך חיזקת אותי (כבר הייתי על סף יאוש עם הבכי) אבל באמת צדקת הוא בוכה הרבה פחות בשלבי ההירדמות . יש לי שאלה נוספת כרגע הוא נרדם במיטה שלו אני בחדר טופחת לו על הטוסיק הוא נרדם על הצד מה הלאה? איך אני מורידה את הטפיחות? אני לא רוצה שיפתח תלות גם בזה
תודה רבה
חני
4. אני שמחה לשמוע שאת יותר מעודדת, ושאת מתחילה לראות שיפור.
18/10/2012 15:13
השלב הבא זה להפסיק לתת לו מגע (פשוט לא? :-).. אם הוא בוכה את חוזרת להרגיע אותו באותה דרך כמו היום וכשהוא רגוע אז הפסיקי. גם כאן בהדרגה זה יהפוך מהרבה בכי לבכלל לא. מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. רגרסיה בהירדמות
16/11/2012 9:36
היי עינתכבר כמעט חודש הייתי בגן עדן היית שמה אותו במיטה הוא היה קצת משחק וברגע שהיה מוציא קולות הייתי נכנסת לחדר הוא היה מתהפך לצד והייתי עשר שניות טופחת לו על הטוסיק וזהו. היה נרדם
ביומיים האחרונים אני ברגרסיה משמעותית אני שמה אותו במיטה הוא משחק הוא לא מסכים להתהפך לצד אני לא יכולה לטפוח לו הוא בוכה ובוכה אני מנסה להרגיע אותו בליטופים לתת לו מוצץ אבל כלום בסוף אני מרימה הוא נרגע אחרי דקה שהוא על הידיים ואז לפעמיים הוא מסכים לחזור למיטה ולפעמיים הוא שוב בוכה בהיסטריה
מה קרה? אני יודעת שהוא יותר פעיל ואני לא יכולה להכריח אותו לשכב על הצד אבל הוא פשוט לא מצליח להירדם
האם להשאיר אותו במיטה מבלי להוציא?
מה לעשות?
מחכה לתשובתך
חני
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום