פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3בעיות שינה לתינוק בן ארבעה חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

כשאנחנו מתחילים בתהליך לימוד עצמאי אנחנו עושים זאת החל מגיל 5 חודשים. למרות שלבנך אולי יש יכולת כזו לפני גיל 5 חודשים עדיין לא הייתי מתקדמת כרגע להירדמות עצמאית אלא קודם כל להתיידד שוב עם המיטה בהקשר של שינה. בנוסף, אני ממליצה להתייחס ל"הרם-הורד" כדרך הרגעה מבכי ולא כדרך לימוד הירדמות עצמאית. כלומר, כשהוא בוכה זה בסדר גמור להרים על הידיים כדי להרגיע אבל כשהוא נרגע להחזיר למיטה ואז, בשלב זה, לשבת לידו ולתת לו מגע (ליטוף, טפיחות, נדנוד וכו''..) עד שהוא נרדם כדי שיתחיל שוב לקבל את הביטחון שזה בסדר להיות במיטה שלו ושם להירדם.
שיפור ושינוי באופי ההרדמה את אמורה לראות לאחר כ3-4 לילות. ואם אין כזה אלא יש החמרה סימן שמשהו לא נעשה ממש מדויק (את זה כמובן אין לי דרך לדעת בפורום אלא רק בליווי אישי יומיומי).
בהצלחה!
1. בעיות שינה לתינוק בן ארבעה חודשים
18/10/2012 20:33
שלום רב. מיום שנולד התינוק ידע להפריד בין לילה ויום ובלילה ישן כ-8 שעות רצופות. מאז שנולד היה נרדם עצמאית והכל היה מושלם. בהמשך היה מאושפז ומאז כמובן שבאשמתי היות וריחמתי עליו, התרגל לישון רק על הידיים. כבר מספר ימים שהחלטתי להחזיר הירדמות עצמאית והנני נוקטת בשיטת הרם הורד. מורידה כשהוא מנומנם ומרימה אם צורח. מאז שהתחלתי בתהליך, ברגע שהוא עייף ורוצה לישון, מתחיל לצרוח ולהשתולל וקשה להרגיעו, איני מוותרת וברגע שנרגע מניחה במיטתו ושוב חוזר חלילה. מה משך התהליך עד ללמידה לשינה עצמאית? אני מפחדת להתייאש היות ואיני רואה שיפור אלא החמרה ואני חוששת שהוא ממש סובל. אני מרדימה עם טקס, בשקט, בחושך וללא גירויים, ממש "לפי הספר" אך בכל זאת זה לא מתקדם... במה אני טועה? מאת: אורח/ת
2. הרדמה במיטה
19/10/2012 14:03
היי,כשאנחנו מתחילים בתהליך לימוד עצמאי אנחנו עושים זאת החל מגיל 5 חודשים. למרות שלבנך אולי יש יכולת כזו לפני גיל 5 חודשים עדיין לא הייתי מתקדמת כרגע להירדמות עצמאית אלא קודם כל להתיידד שוב עם המיטה בהקשר של שינה. בנוסף, אני ממליצה להתייחס ל"הרם-הורד" כדרך הרגעה מבכי ולא כדרך לימוד הירדמות עצמאית. כלומר, כשהוא בוכה זה בסדר גמור להרים על הידיים כדי להרגיע אבל כשהוא נרגע להחזיר למיטה ואז, בשלב זה, לשבת לידו ולתת לו מגע (ליטוף, טפיחות, נדנוד וכו''..) עד שהוא נרדם כדי שיתחיל שוב לקבל את הביטחון שזה בסדר להיות במיטה שלו ושם להירדם.
שיפור ושינוי באופי ההרדמה את אמורה לראות לאחר כ3-4 לילות. ואם אין כזה אלא יש החמרה סימן שמשהו לא נעשה ממש מדויק (את זה כמובן אין לי דרך לדעת בפורום אלא רק בליווי אישי יומיומי).
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה