התינוק מושך את השמיכה מעל הראש מתוך שינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התינוק מושך את השמיכה מעל הראש מתוך שינה
23/10/2012 19:19
שלום רב

מיכאל בן כמעט שישה חודשים סה"כ ישן בסדר בלילות ואין בעיות מיוחדות חוץ מאחת:

בזמן האחרון הפסקנו לכסות אותו בלילה כי מהר מאוד הוא מושך את השמיכה מעל הראש ואנחנו פוחדים שיחנק.

החורף מתקרב ואנחנו חוששים לבאות, הרי בכל זאת נרצה לכסות אותו בחורף...

אז עד כמה זה שהוא מושך את השמיכה מסוכן? רק להבהרה- הוא ממש עוטף לעצמו את הראש איתה..

ועד כמה בכלל חשוב לכסות תינוק? אפשר לוותר על זה גם בחורף?

תודה רבה מראש!
מאת: אורח/ת
2. שמיכה בלילה
23/10/2012 20:59
היי,
זאת שאלה מאוד טובה!
לתינוק בגילאים האלה (ובכלל, עד פעוט שמסוגל כבר לכסות את עצמו) השמיכה בלילה לרוב רק מפריעה ולפעמים גם יכולה להיות לא בטיחותית.
אין צורך בשמיכה בגילאים האלה כי אם הוא לא מושך אותה מעל הראש הוא כל הלילה מתהפך ומסתובב ובכל מקרה לא משתמש בה (כאמור, עד לגיל שבו הוא כבר יכול בעצמו להתכסות) או שזה הופך להיות סוג של תלות שבכל פעם שהשמיכה נופלת אני קורא לאימאבא לכסות אותי. מומלץ להלביש את התינוק בשכבות מספיק עבות ומחממות לפי הצורך (כולל גרביים בחורף), כך שתרגישי מספיק בטוחה שלא קר לו (במקביל אפשר מעט לחמם את הבית).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד