פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0יעוץ להרדמה עצמית של בת שנה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

יש לי תינוקות מקסימה שעכשיו מלאה לה שנה, עד כה לא הצלחנו להקנות לה הרגלי הרדמות עצמית. יש לה לוז קבוע במהלך היום, כבר ישנה שינה אחת מהשעה 12:00-14:30 ובסביבות השעה שש וחצי בערב מתחילים טקס שינה הכולל אמבטיה, חלב, סיפור ושינה. הרדמה מתחילה בשעה שבע ורבע ונגמרת..... לאורך כל החודשים הילדה לא הצליחה להירדם לבד, התעקשנו על להרדים אותה במיטה ולא בידיים או בעגלה אך מעבר לכך יש לה צורך שנשים עליה יד או שהיא תחזיק לנו אצבע. ניסינו בובה או צעצוע במקום- היא לא מסכימה בשום אופן, ניסינו להרדים אותה כשאנחנו יושבים לידיה ולהרחיק את הכיסא- היא קלטה מיד ולא הפסיקה לבכות, ניסינו שיטת הרם הורד- לא מפסיקה לבכות, ניסינו לשבת לידה בלי קשר עין, לא הפסיקה, בסופו של דבר איכשהוא כמעט תמיד היא נרדמת כשאנחנו לידה ושמים עליה יד. אני בטוחה שהילדה כבר יותר מבולבלת מאיתנו מרב כל השיטות.
מעבר לכך חשוב לציין שהילדה מתעוררת תכופות בלילה, לפחות 4 פעמיים לרוב בשביל מוצץ (למרות שיודעת לשים בפה לבד- אז זקוקה לנו לידה כדי להרדם) .
אשמח לקבל עיצה בנוגע ללימוד הילדה אך להרדם לבד- הכל חוץ מלהגיד לי לתת לה לבכות עד שתרדם, אני לא מאמינה בזה והיא בהחלט יכולה להגיע לחצי שעה של בכי ללא הפסקה.....
תודה רבה
באופן אישי גם אני לא מאמינה בלתת לתינוק לבכות, אלא לתת לה מענה לכל בכי. צריך לקחת בחשבון שכל שינוי הרגלים וכל התחלה של תהליך מלווה בבכי. זה מאוד נורמלי שתינוק יגיב כך למשהו חדש. אך כשיש לה מענה לבכי שאומר שאימאבא באים להרגיע היא תלמד לסמוך עליכם שתגיעו אליה ובהדרגה לבנות ביטחון כדי לתת לכם לצאת מהחדר. תהליך הירדמות עצמאית הוא תהליך, כלומר, כדי להגיע לתוצאות מאוד חשובה העקביות והדרך , אם בכל כמה ימים ננסה שיטה חדשה אכן היא תהיה מבולבלת וזה מוביל ליותר בכי. כאשר אתם מתחילים בדרך אחת צריך להתמיד בה.
הדרך שאותה אנו מציעים במרכז לילה טוב משלבת את ה"הרם הורד" כאופן הרגעה (ולא שיטה ללימוד הירדמות עצמאית), יחד עם שלבי הרדמה שונים שהשלב הראשון בו הוא לשבת לידה עם מגע רצוף עד להירדמות וכאמור אם יש יותר בכי להרים על הידיים להרגיע ולהחזיר למיטה עם המשך מגע. חשוב לראות התקדמות כל יום ולדעת מתי "לעבור שלב", במקביל לאופן ההרדמה אנחנו מתייחסים לכל שאר גורמי התלות (שאלה הסיבות ליקיצות במהלך הלילה), כמו לקחת מוצץ לבד, אוכל אם יש וכו'..
לכן, אני ממליצה לכם ליצור עמנו קשר ולשמוע פרטים על התהליך שמותאם גם לאופי המשפחתי שלכם.
1. יעוץ להרדמה עצמית של בת שנה
23/10/2012 20:22
שלום,יש לי תינוקות מקסימה שעכשיו מלאה לה שנה, עד כה לא הצלחנו להקנות לה הרגלי הרדמות עצמית. יש לה לוז קבוע במהלך היום, כבר ישנה שינה אחת מהשעה 12:00-14:30 ובסביבות השעה שש וחצי בערב מתחילים טקס שינה הכולל אמבטיה, חלב, סיפור ושינה. הרדמה מתחילה בשעה שבע ורבע ונגמרת..... לאורך כל החודשים הילדה לא הצליחה להירדם לבד, התעקשנו על להרדים אותה במיטה ולא בידיים או בעגלה אך מעבר לכך יש לה צורך שנשים עליה יד או שהיא תחזיק לנו אצבע. ניסינו בובה או צעצוע במקום- היא לא מסכימה בשום אופן, ניסינו להרדים אותה כשאנחנו יושבים לידיה ולהרחיק את הכיסא- היא קלטה מיד ולא הפסיקה לבכות, ניסינו שיטת הרם הורד- לא מפסיקה לבכות, ניסינו לשבת לידה בלי קשר עין, לא הפסיקה, בסופו של דבר איכשהוא כמעט תמיד היא נרדמת כשאנחנו לידה ושמים עליה יד. אני בטוחה שהילדה כבר יותר מבולבלת מאיתנו מרב כל השיטות.
מעבר לכך חשוב לציין שהילדה מתעוררת תכופות בלילה, לפחות 4 פעמיים לרוב בשביל מוצץ (למרות שיודעת לשים בפה לבד- אז זקוקה לנו לידה כדי להרדם) .
אשמח לקבל עיצה בנוגע ללימוד הילדה אך להרדם לבד- הכל חוץ מלהגיד לי לתת לה לבכות עד שתרדם, אני לא מאמינה בזה והיא בהחלט יכולה להגיע לחצי שעה של בכי ללא הפסקה.....
תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
23/10/2012 21:09
היי,באופן אישי גם אני לא מאמינה בלתת לתינוק לבכות, אלא לתת לה מענה לכל בכי. צריך לקחת בחשבון שכל שינוי הרגלים וכל התחלה של תהליך מלווה בבכי. זה מאוד נורמלי שתינוק יגיב כך למשהו חדש. אך כשיש לה מענה לבכי שאומר שאימאבא באים להרגיע היא תלמד לסמוך עליכם שתגיעו אליה ובהדרגה לבנות ביטחון כדי לתת לכם לצאת מהחדר. תהליך הירדמות עצמאית הוא תהליך, כלומר, כדי להגיע לתוצאות מאוד חשובה העקביות והדרך , אם בכל כמה ימים ננסה שיטה חדשה אכן היא תהיה מבולבלת וזה מוביל ליותר בכי. כאשר אתם מתחילים בדרך אחת צריך להתמיד בה.
הדרך שאותה אנו מציעים במרכז לילה טוב משלבת את ה"הרם הורד" כאופן הרגעה (ולא שיטה ללימוד הירדמות עצמאית), יחד עם שלבי הרדמה שונים שהשלב הראשון בו הוא לשבת לידה עם מגע רצוף עד להירדמות וכאמור אם יש יותר בכי להרים על הידיים להרגיע ולהחזיר למיטה עם המשך מגע. חשוב לראות התקדמות כל יום ולדעת מתי "לעבור שלב", במקביל לאופן ההרדמה אנחנו מתייחסים לכל שאר גורמי התלות (שאלה הסיבות ליקיצות במהלך הלילה), כמו לקחת מוצץ לבד, אוכל אם יש וכו'..
לכן, אני ממליצה לכם ליצור עמנו קשר ולשמוע פרטים על התהליך שמותאם גם לאופי המשפחתי שלכם.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום