פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בתי בת השנה וחודשיים מתעוררת מוקדם בבוקר
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי בת השנה וחודשיים מתעוררת מוקדם בבוקר בסביבות 4 ואפילו לפעמים קצת לפני ולא מצליחה להרדם שוב. היא הולכת לישון בדרך כלל בשעה 19:00 ולפעמים אפילו לפני, כי היא כבר מאוד מאוד עייפה ולא מצליחה להשאר ערה.
חשוב לי לציין שגם אם היא הולכת לישון ב- 21:00 (בפעמים המעטות שהיא מצליחה להשאר ערה) היא מתעוררת נורא מוקדם. הכי מאוחר שלה זה 5!
המצב הזה היה תמיד כזה. היא תמיד היתה מתעוררת נורא מוקדם אבל זה מאוד מאוד קשה לנו ולמרות שניסינו דברים רבים איננו מצליחים לגרום לה לישון עד שעה מאוחרת יותר.
היא כבר הגיעה למצב שהיא נרדמת לבד במיטתה, בלי לבכות ואפילו לפעמים ממש מבקשת ללכת לישון. אם היא הולכת לישון מוקדם (ב- 18:00) היא יכולה לישון רצוף 10 שעות עד 4:00. אבל אם אנחנו מושכים אותה עד 20:00 היא עדיין קמה מוקדם ב- 4 או 4:30!
אנחנו מאוד נואשים, לא יודעים מה לעשות. המצב מקשה מאוד על התפקוד שלנו במהלך היום.
אני חושבת שמדובר בשעון ביולוגי שלה שהיא פשוט מתעוררת בשעה הנקובה ולא מצליחה לחזור לישון. גם אם נותנים לה בקבוק או אפילו אם אני מעבירה אותה למיטתנו, היא לא חוזרת לישון.
אודה לך על עזרה בנושא,
יעל
את מאוד צודקת, אכן מדובר בשעון ביולוגי ולרוב זה לא מושפע משעת השינה בלילה. להפך, אם היא תלך לישון מאוחר יותר היא רק תפסיד שעות שינה ולעומת זאת, אם היא תלך לישון מוקדם יותר בהנחה שהיא עייפה זה דווקא יכול לפעמים לעזור.
בכל מקרה, כדי לשנות לה את היקיצה הזו צריך להחזיר אותה לישון בארבע בבוקר עד שהיא נרדמת. זה יכול לקחת בימים הראשונים המון המון זמן ואפילו משך של כמה שעות (תלוי בהיסטוריית השינה שלכם) אבל לאחר שהיא תצליח לחזור לישון כמה בקרים זה יתחיל להיות קצר יותר וקל יותר (בהנחה שלא יהיו וויתורים במהלך ההרדמות) עד שהיא תלמד לחזור לישון בקלות ולבסוף להאריך את שעת הבוקר.
במקביל, ודאי שהיא ישנה מספיק גם במהלך היום.
העניין הוא שאם היא הולכת לישון ב- 18:00 וקמה ב- 4 בבוקר ואני מנסה להחזיר אותה לישון ולא מצליחה ,אני משערת שזה בגלל שכבר ישנה 10 שעות והיא כבר לא עייפה יותר ואז היא פשוט לא מצליחה לישון ויהי מה, לא? האם אפשר להחזיר אותה בכל לישון כשהיא כבר לא עייפה יותר?
יותר נכון יהיה לדחות לה את שנת הלילה (וכמובן שנות היום בהתאם) כל פעם במעט (15-10 דקות) עד שהיא תגיע לשעה מאוחרת יותר של שינה (בסביבות 19:00-19:30) כשהיא לא מגיעה לשעות האלה עייפה מדי ואז לעבוד גם על הבוקר
דבר נוסף, אם אני מחליטה ששעת ההתעוררות הרצויה היא 6:00, איך עלי לפעול מהבחינה הבאה:
למשל היא מתעוררת ב- 4:00 ואז נגיד שאני מצליחה להרדים אותה והיא מתעוררת שוב ב- 5:00. האם עלי ב- 5 להרים אותה מהמיטה ולהתחיל את היום ולחכות להגיע עד למצב שעוברים כמה ימים והיא מתעוררת ב- 5 ואז לנסות שוב בהדרגה עד 6? או שעלי כבר ביום הראשון שאחרי שהיא מתעוררת ב- 5 שוב לנסות להרדימה עד 6?
כלומר האם לעשות זאת בהדרגה או שישר מהתחלה להתעקש שהיא לא יוצאת מהמיטה לפני 6?
דבר נוסף: היום למשל היא קמה ב- 4:00 ואז לא ניגשתי אליה, היא קצת בכתה וקראה לנו ולא ניגשנו אליה ואז היא ניסתה שוב להרדם. אחרי 5 דקות של שקט בעלי קם לשירותים והיא שמעה זאת והתחילה שוב לבכות. כשניגשתי אליה הבחנתי שהיא עשתה קקי והייתי חייבת להחליף לה ואז היא כבר התחילה לתקשר אתנו וממש התעוררה. מה עלי לעושת אם זה יקרה כך בכל יום? כלומר, אם כל בוקר היא תעשה קקי, ההחלפה מעירה אותה לחלוטין..
זה בסדר גמור לא לגשת אליה אלא אם היא בוכה וקוראת לכם. אם היא עושה קקי החליפי לה בצורה מהירה ועניינית לא להדליק אור נוסף, לא להוציא מהחדר ואם אפשר במיטה, לא לדבר איתה וכו'.. נכון שזה מעיר יותר אבל לאחר מכן המשיכי את ההרדמה כרגיל. אם זה חוזר על עצמו בכל יום באותה השעה יכול להיות שזה עניין התנהגותי ויש לה איזשהו "רווח" מזה (כמו לדוגמה שלא מחזירים אותה לישון..)
1. בתי בת השנה וחודשיים מתעוררת מוקדם בבוקר
24/10/2012 14:20
שלום רב!בתי בת השנה וחודשיים מתעוררת מוקדם בבוקר בסביבות 4 ואפילו לפעמים קצת לפני ולא מצליחה להרדם שוב. היא הולכת לישון בדרך כלל בשעה 19:00 ולפעמים אפילו לפני, כי היא כבר מאוד מאוד עייפה ולא מצליחה להשאר ערה.
חשוב לי לציין שגם אם היא הולכת לישון ב- 21:00 (בפעמים המעטות שהיא מצליחה להשאר ערה) היא מתעוררת נורא מוקדם. הכי מאוחר שלה זה 5!
המצב הזה היה תמיד כזה. היא תמיד היתה מתעוררת נורא מוקדם אבל זה מאוד מאוד קשה לנו ולמרות שניסינו דברים רבים איננו מצליחים לגרום לה לישון עד שעה מאוחרת יותר.
היא כבר הגיעה למצב שהיא נרדמת לבד במיטתה, בלי לבכות ואפילו לפעמים ממש מבקשת ללכת לישון. אם היא הולכת לישון מוקדם (ב- 18:00) היא יכולה לישון רצוף 10 שעות עד 4:00. אבל אם אנחנו מושכים אותה עד 20:00 היא עדיין קמה מוקדם ב- 4 או 4:30!
אנחנו מאוד נואשים, לא יודעים מה לעשות. המצב מקשה מאוד על התפקוד שלנו במהלך היום.
אני חושבת שמדובר בשעון ביולוגי שלה שהיא פשוט מתעוררת בשעה הנקובה ולא מצליחה לחזור לישון. גם אם נותנים לה בקבוק או אפילו אם אני מעבירה אותה למיטתנו, היא לא חוזרת לישון.
אודה לך על עזרה בנושא,
יעל
מאת: yaeliya
2. יקיצה מוקדמת
24/10/2012 14:34
היי יעל,את מאוד צודקת, אכן מדובר בשעון ביולוגי ולרוב זה לא מושפע משעת השינה בלילה. להפך, אם היא תלך לישון מאוחר יותר היא רק תפסיד שעות שינה ולעומת זאת, אם היא תלך לישון מוקדם יותר בהנחה שהיא עייפה זה דווקא יכול לפעמים לעזור.
בכל מקרה, כדי לשנות לה את היקיצה הזו צריך להחזיר אותה לישון בארבע בבוקר עד שהיא נרדמת. זה יכול לקחת בימים הראשונים המון המון זמן ואפילו משך של כמה שעות (תלוי בהיסטוריית השינה שלכם) אבל לאחר שהיא תצליח לחזור לישון כמה בקרים זה יתחיל להיות קצר יותר וקל יותר (בהנחה שלא יהיו וויתורים במהלך ההרדמות) עד שהיא תלמד לחזור לישון בקלות ולבסוף להאריך את שעת הבוקר.
במקביל, ודאי שהיא ישנה מספיק גם במהלך היום.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. אבל..
24/10/2012 14:42
תודה על התגובה המהירה.העניין הוא שאם היא הולכת לישון ב- 18:00 וקמה ב- 4 בבוקר ואני מנסה להחזיר אותה לישון ולא מצליחה ,אני משערת שזה בגלל שכבר ישנה 10 שעות והיא כבר לא עייפה יותר ואז היא פשוט לא מצליחה לישון ויהי מה, לא? האם אפשר להחזיר אותה בכל לישון כשהיא כבר לא עייפה יותר?
4. נכון
24/10/2012 15:07
באופן כללי היא יכולה לישון גם 11 שעות. אבל לאחר 10 שעות שינה (בהנחה שהן ללא התעוררויות) יש סיכוי גבוה שהיא כבר לא עייפה.יותר נכון יהיה לדחות לה את שנת הלילה (וכמובן שנות היום בהתאם) כל פעם במעט (15-10 דקות) עד שהיא תגיע לשעה מאוחרת יותר של שינה (בסביבות 19:00-19:30) כשהיא לא מגיעה לשעות האלה עייפה מדי ואז לעבוד גם על הבוקר
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. אוקיי, אני מבינה- דבר נוסף:
25/10/2012 8:02
תודה רבה.דבר נוסף, אם אני מחליטה ששעת ההתעוררות הרצויה היא 6:00, איך עלי לפעול מהבחינה הבאה:
למשל היא מתעוררת ב- 4:00 ואז נגיד שאני מצליחה להרדים אותה והיא מתעוררת שוב ב- 5:00. האם עלי ב- 5 להרים אותה מהמיטה ולהתחיל את היום ולחכות להגיע עד למצב שעוברים כמה ימים והיא מתעוררת ב- 5 ואז לנסות שוב בהדרגה עד 6? או שעלי כבר ביום הראשון שאחרי שהיא מתעוררת ב- 5 שוב לנסות להרדימה עד 6?
כלומר האם לעשות זאת בהדרגה או שישר מהתחלה להתעקש שהיא לא יוצאת מהמיטה לפני 6?
דבר נוסף: היום למשל היא קמה ב- 4:00 ואז לא ניגשתי אליה, היא קצת בכתה וקראה לנו ולא ניגשנו אליה ואז היא ניסתה שוב להרדם. אחרי 5 דקות של שקט בעלי קם לשירותים והיא שמעה זאת והתחילה שוב לבכות. כשניגשתי אליה הבחנתי שהיא עשתה קקי והייתי חייבת להחליף לה ואז היא כבר התחילה לתקשר אתנו וממש התעוררה. מה עלי לעושת אם זה יקרה כך בכל יום? כלומר, אם כל בוקר היא תעשה קקי, ההחלפה מעירה אותה לחלוטין..
6. .
25/10/2012 20:16
באופן עקרוני צריך מיד בהתחלה להחזיר אותה לישון עד 6. בפועל אני חושבת שזה יהיה לך מאוד קשה כי זה הבדל של שעתיים ואם היא ישנה 10 שעות אני לא בטוחה שזה יהיה נכון עבורה. בכל מקרה, שתי האופציות טובות. עשי מה שיהיה לך קל יותר ותנסי גם להסתכל מה נכון עבור בתך.זה בסדר גמור לא לגשת אליה אלא אם היא בוכה וקוראת לכם. אם היא עושה קקי החליפי לה בצורה מהירה ועניינית לא להדליק אור נוסף, לא להוציא מהחדר ואם אפשר במיטה, לא לדבר איתה וכו'.. נכון שזה מעיר יותר אבל לאחר מכן המשיכי את ההרדמה כרגיל. אם זה חוזר על עצמו בכל יום באותה השעה יכול להיות שזה עניין התנהגותי ויש לה איזשהו "רווח" מזה (כמו לדוגמה שלא מחזירים אותה לישון..)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום