פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינוי פתאומי
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי ליאן בת חמישה וחצי חודשים. מתחילת הדרך אנו פועלים ע"פ שגרה מאד מובנת:
אוכל כל 3.5-4 שעות (לא הנקה)
משחקים
שינה
ליאן תמיד נירדמה לבדה, במיטתה, לא תוך כדי אכילה כן נעזרת במוצץ אך לא תלותית בו.
ליאן ישנה לילות שלמים (מ20:00 עד 06:30) ללא האכלת חלום או כול פעולה אחרת במשך הלילה מגיל חודשיים.
בשבועיים האחרונים ללא כול שינוי בשיגרת היום, החלה ליאן לקום כול לילה בין 03:30 ל 04:30 למשך כחצי שעה ולאחר מספר התערבויות מצידנו (שמיכה מוצץ 2-3 פעמים) חוזרת לישון עד 06:00-06:30.
אנו עובדי עצות, לא יודעים מה קרה! כשהיא קמה היא לא בוכה, רק ממלמלת ומדברת, אנו לא מאכילים או מדברים איתה, וע"פ הנראה אין דבר שמציק לה.
יש לציין כי במהלך היום ישנה ליאן סכ"ה כ-3 שעות (בוקר וצהריים) ויש טקס שינה קבוע מגיל 0.
נשמח לעצתך,אנו עובדי עצות
תודה,
לי
קשה לי לומר לך ממה נובע השינוי כי סביר להניח שישנם פרטים שאיני יודעת, ממה שאת כותבת יכול להיות שהיא כן היתה תלויה במוצץ, כלומר נרדמת עם מוצץ ואולי היא לא יודעת לקחת אותו לבד וזה מה שהביא להתעוררויות עכשיו, אם זו אכן הסיבה אז עליכם ללמדה לקחת מוצץ לבד גם בלילה.
דבר נוסף שיכול להיות, לעיתים ילדים מתעוררים בלילה ומקשקשים במיטה וממש מומלץ לא להתערב כי ברוב המקרים הם חוזרים לישון לבד אבל ברגע שהורים מתחילים להתערב אז זה מקבע את ההתעוררות - אם זה עדיין לא התקבע אצלה והיא עדיין מתעוררת ומדברת במיטה, אל תתערבו תנו לה לחזור לישון לבד אבל אם היא לא מצליחה ובסוף מתחילה לבכות אז כנראה זה התקבע וצריך לראות במה היא תלויה כדי לחזור לישון ואם זה מוצץ אז ראו התייחסותי,
גנית
1. שינוי פתאומי
30/12/2009 15:20
גנית שלום,ביתי ליאן בת חמישה וחצי חודשים. מתחילת הדרך אנו פועלים ע"פ שגרה מאד מובנת:
אוכל כל 3.5-4 שעות (לא הנקה)
משחקים
שינה
ליאן תמיד נירדמה לבדה, במיטתה, לא תוך כדי אכילה כן נעזרת במוצץ אך לא תלותית בו.
ליאן ישנה לילות שלמים (מ20:00 עד 06:30) ללא האכלת חלום או כול פעולה אחרת במשך הלילה מגיל חודשיים.
בשבועיים האחרונים ללא כול שינוי בשיגרת היום, החלה ליאן לקום כול לילה בין 03:30 ל 04:30 למשך כחצי שעה ולאחר מספר התערבויות מצידנו (שמיכה מוצץ 2-3 פעמים) חוזרת לישון עד 06:00-06:30.
אנו עובדי עצות, לא יודעים מה קרה! כשהיא קמה היא לא בוכה, רק ממלמלת ומדברת, אנו לא מאכילים או מדברים איתה, וע"פ הנראה אין דבר שמציק לה.
יש לציין כי במהלך היום ישנה ליאן סכ"ה כ-3 שעות (בוקר וצהריים) ויש טקס שינה קבוע מגיל 0.
נשמח לעצתך,אנו עובדי עצות
תודה,
לי
מאת: אורח/ת
2. שינוי פתאומי
31/12/2009 8:17
הי לי,קשה לי לומר לך ממה נובע השינוי כי סביר להניח שישנם פרטים שאיני יודעת, ממה שאת כותבת יכול להיות שהיא כן היתה תלויה במוצץ, כלומר נרדמת עם מוצץ ואולי היא לא יודעת לקחת אותו לבד וזה מה שהביא להתעוררויות עכשיו, אם זו אכן הסיבה אז עליכם ללמדה לקחת מוצץ לבד גם בלילה.
דבר נוסף שיכול להיות, לעיתים ילדים מתעוררים בלילה ומקשקשים במיטה וממש מומלץ לא להתערב כי ברוב המקרים הם חוזרים לישון לבד אבל ברגע שהורים מתחילים להתערב אז זה מקבע את ההתעוררות - אם זה עדיין לא התקבע אצלה והיא עדיין מתעוררת ומדברת במיטה, אל תתערבו תנו לה לחזור לישון לבד אבל אם היא לא מצליחה ובסוף מתחילה לבכות אז כנראה זה התקבע וצריך לראות במה היא תלויה כדי לחזור לישון ואם זה מוצץ אז ראו התייחסותי,
גנית
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום