פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0תנומות בוקר קצרות בגיל חודש
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ראשית, אני לא ממליצה להעיר תינוק שישן. לא אם נרדם במהלך הנקה ולא במהלך שינה.
שנית, מחזור שינה של תינוק הוא שעה ולא 45 דקות ולכן הוא קם מאוד עייף כי הוא לא מצליח לסיים מחזור שינה.
נסי להיכנס אליו כ- 10 דקות לפני שהוא אמור להתעורר ותני לו מגע עדין או נדנוד , משהו שלא יעיר אותו אלא יעזור לו להמשיך לישון יותר זמן.
בגיל הזה אפשר לתת לו גם תנומה אחת טובה וארוכה במנשא (אבל להמשיך עם כמה שיותר שינות במיטה).
אני חייבת לציין שניסיתי את הנדנוד לפני יקיצה אבל נראה שהוא לא ממש מאריך את זמן השינה. האם אני סופרת 45 דק' מרגע שהוא עצם עיניים? ומה קורה אם הוא מתעורר אחרי 10 דק' ואני מרדימה שוב- לאיזה מחזור אני מתייחסת?
שאלה נוספת- האם זה נכון לאחר היקיצה להוצאי מהמיטה ולהרדים על הידיים- העיקר שיישן עוד? או פשוט להוציא לגמרי מהמיטה עד לזמן השינה הבא? למעשה השאלה היא האם בגיל הזה מספיקה שינה של שעה בלבד בכל תנומה (כיוון שקראתי כי תינוקות בגיל הזה ישנים שעה וחצי שעתיים...).
הקושי המרכזי שלי בתנומות הקצרות הוא למעשה הנשנושנים של הארוחות. נניח שאכל ב-6:00, נרדם שוב ב-7:00 ומתעורר ב-7:45. תיאורטית אמור לאכול רק ב-9 אבל בפועל ער כבר מסביבות 8 ואז אני נותנת שוב לאכול, מוקדם מהרגיל. בגלל שעייף- נרדם על השד ומעגל ממשיך...
אשמח לייעוץ בנוגע לניהול הנקה במצב של הפרעת שינה זו, אם ניתן.
תודה רבה מראש!
אם הוא מתעורר ולא משנה אחרי כמה זמן הוא מתחיל מחזור חדש. (כלומר, ספירה חדשה).
האידאל הוא לישון למעלה משעה בכל יקיצה אבל כשהוא מתעורר עדיף להוציא אותו ולהמתין לשינה הבאה כדי שילמד להאריך את השינה ולא לישון על הידיים (שזה עלול לקצר את השינה). יחד עם זאת, בגיל הזה גם לא יקרה כלום אם מדי פעם הוא ישן על הידיים.
לגבי האוכל אני ממליצה לך לפנות לפורום שעוסק בתזונה/הנקה. אני חושבת שאם הוא אוכל כל 3 שעות הוא יכול להמשיך לאכול כל 3 שעות גם אם באמצע יש תנומה אחת או שתיים. אבל כאמור, אני ממליצה לך לפנות למשהי שמתמחת בתזונה
1. תנומות בוקר קצרות בגיל חודש
05/11/2012 20:19
שלום רב, בני בן חודש ומזה כשבועיים לערך מתעורר מתנומות היום לאחר מחזור שינה אחד של כ-45 דקות. בלילה המצב סביר בהחלט, מתעורר כל שעתיים- שלוש להנקה. התנומות הקצרות קורות רק ביום. אני מוצאת עצמי מניקה כל שעה וחצי בערך. כשהוא מתעורר אני מנסה להרגיע במיטה אך לרוב ללא הצלחה ולכן אני מרימה אותו ומנסה להחזיר לשינה על הידיים. לרוב זה מצליח ולעיתים הוא נשאר לישון עלי את יתרת התנומה- העיקר שישן קצת יותר. ניסיתי את "להעיר כדי לישון" אבל נראה שאני מפספסת או שזה פשוט לא עוזר- מתעורר כל 45 דקות על השעון, לא משנה מה. אני מתחילה להיות נואשת מאחר ואני מניקה ואז הדבר יוצר בעיה מבחינת הארוחות שכן משום שלא ישן מספיק בתנומה מסויימת, הוא נרדם די מהר בזמן הארוחה וכך הארוחות מתקצרות, נרדם על הציצי- לא מצליחה להעיר (!), מעבירה למיטה, השינה מתקצרת ונשארת 45 דקות וכך נוצר מעגל שלא נגמר. אשמח לייעוץ..... מאת: אורח/ת
2. שנות יום קצרות
06/11/2012 8:50
היי,ראשית, אני לא ממליצה להעיר תינוק שישן. לא אם נרדם במהלך הנקה ולא במהלך שינה.
שנית, מחזור שינה של תינוק הוא שעה ולא 45 דקות ולכן הוא קם מאוד עייף כי הוא לא מצליח לסיים מחזור שינה.
נסי להיכנס אליו כ- 10 דקות לפני שהוא אמור להתעורר ותני לו מגע עדין או נדנוד , משהו שלא יעיר אותו אלא יעזור לו להמשיך לישון יותר זמן.
בגיל הזה אפשר לתת לו גם תנומה אחת טובה וארוכה במנשא (אבל להמשיך עם כמה שיותר שינות במיטה).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה עינת ועוד שאלה בבקשה...
06/11/2012 13:18
עינת, תודה על המענה המהיר.אני חייבת לציין שניסיתי את הנדנוד לפני יקיצה אבל נראה שהוא לא ממש מאריך את זמן השינה. האם אני סופרת 45 דק' מרגע שהוא עצם עיניים? ומה קורה אם הוא מתעורר אחרי 10 דק' ואני מרדימה שוב- לאיזה מחזור אני מתייחסת?
שאלה נוספת- האם זה נכון לאחר היקיצה להוצאי מהמיטה ולהרדים על הידיים- העיקר שיישן עוד? או פשוט להוציא לגמרי מהמיטה עד לזמן השינה הבא? למעשה השאלה היא האם בגיל הזה מספיקה שינה של שעה בלבד בכל תנומה (כיוון שקראתי כי תינוקות בגיל הזה ישנים שעה וחצי שעתיים...).
הקושי המרכזי שלי בתנומות הקצרות הוא למעשה הנשנושנים של הארוחות. נניח שאכל ב-6:00, נרדם שוב ב-7:00 ומתעורר ב-7:45. תיאורטית אמור לאכול רק ב-9 אבל בפועל ער כבר מסביבות 8 ואז אני נותנת שוב לאכול, מוקדם מהרגיל. בגלל שעייף- נרדם על השד ומעגל ממשיך...
אשמח לייעוץ בנוגע לניהול הנקה במצב של הפרעת שינה זו, אם ניתן.
תודה רבה מראש!
מאת: אורח/ת
4. בכיף
06/11/2012 14:54
את אמורה "לספור" מהרגע שהוא נרדם. לרוב בגיל הזה הם לא עוצמים עיניים לפני שנרדמים אבל במקביל לזה את יכולה לשמוע קצת את הנשימות שלו ולראות שהוא ישן.אם הוא מתעורר ולא משנה אחרי כמה זמן הוא מתחיל מחזור חדש. (כלומר, ספירה חדשה).
האידאל הוא לישון למעלה משעה בכל יקיצה אבל כשהוא מתעורר עדיף להוציא אותו ולהמתין לשינה הבאה כדי שילמד להאריך את השינה ולא לישון על הידיים (שזה עלול לקצר את השינה). יחד עם זאת, בגיל הזה גם לא יקרה כלום אם מדי פעם הוא ישן על הידיים.
לגבי האוכל אני ממליצה לך לפנות לפורום שעוסק בתזונה/הנקה. אני חושבת שאם הוא אוכל כל 3 שעות הוא יכול להמשיך לאכול כל 3 שעות גם אם באמצע יש תנומה אחת או שתיים. אבל כאמור, אני ממליצה לך לפנות למשהי שמתמחת בתזונה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום