בעיות שינה לבת תשעה חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיות שינה לבת תשעה חודשים
05/11/2012 23:42
שלום.... בתי בת תשעה חודשים ואני חווה איתה קשיים בעניין השינה.
בתי עדיין יונקת כשאני איתה ואוכלת חלב אם שאוב כשאני לא איתה. היא לא מקבלת תחליפים בכלל. מלבד חלב אם היא אוכלת מוצקים. בנוסף היא סרבנית מוצצים שסירבה לקחת כל מוצץ אפשרי. לצערי הרב עשיתי איתה המון טעויות בכל הקשור לשינה: ראשית, כשאני בבית היא נרדמת רק עם ציצי וכשאני בעבודה בערב, היא נרדמת כשמנדנדים אותה על הידיים או בעגלה. אחרי שהיא נרדמת היא מתעוררת המון פעמים בלילה ומבקשת ציצי. כאן נכנסת הטעות השניה, מתוך נוחות הרגלתי אותה לישון איתנו במיטה, לכן למעשה היא יונקת או יותר נכון מוצצת אותי כל הלילה. לפעמים אני מתעוררת בבוקר עם פטמות כואבות שלא לדבר על חוסר הנוחות הכללית שבהסדר הזה. היא מסרבת להרדם במיטה שלה וצורחת בהיסטריה בלי סוף עד שאני נשברת. גם כשאנחנו מצליחים להעביר אותה מתוך שינה למיטה שלה, היא מתעוררת במהרה ונרדמת שוב רק עם ציצי. יש לציין שכשאני עובדת במשמרת לילה, היא מתעוררת ואוכלת כ100cc חלב שאוב וחוזרת לישון ללא בעיות.
אני לא רוצה לסיים את ההנקה עדיין, אבל ההנקה הפכה מעונג לסיוט ואני לא יודעת איך לפתור את זה. אנא אל תגידו לי לתת לה לבכות עד שתלמד, אני לא מסוגלת לשמוע אותה בוכה ולראות אותה עומדת במיטה ומחזיקה בסורגים תוך שהיא צורחת ומתחננת שמישהו ירים אותה. מה לעשות?!!!

מודה מראש.... 
מאת: אורח/ת
2. הקניית הרגלי שינה
06/11/2012 9:01
אני לא מאמינה ב"לתת לתינוק לבכות וללכת". יחד עם זאת, חייבים להבין שכל שינוי של הרגל שתרצי לעשות התגובה הטבעית והנורמלית היא בכי. אם ביתך רגילה להירדם רק בציצי ורק אצלך במיטה היא תבכה כי היא לא תקבל את אותו הדבר שהיא רגילה לו וגם אינה יודעת מה לעשות במיטה (שמאוד יכול להיות נתפסת כמשהו לא נעים כי היא נרדמת במקום אחד ומתעוררת פתאום במיטה..זו סיטואציה שיכולה להבהיל). מה שכן אני מאמינה שצריך לעשות הוא לתת לה מענה תמידי ומידי לכל בכי. להבין שהיא בוכה כי היא מבולבלת ועייפה ולכן את שם כדי לחבק אותה, להרגיע אותה ויחד עם זאת ללמד אותה משהו חדש.
הדרך היחידה שתוביל אותה ללמוד להירדם במיטה שלה היא לאפשר לה להירדם במיטה שלה תמיד. אוכל- היא אוכלת מתוך עזרה לשינה ולא מתוך רעב ולכן אני ממליצה להתחיל לפתוח לה פערי אוכל. לאפשר לה אוכל כל 3 שעות (כמו תינוק בן יומו) ובכל מקרה לא לאפשר לה להירדם בזמן הציצי/ בקבוק או ידיים.

עזרי לה ללמוד לישון טוב יותר, היא מאוד זקוקה לשעות השינה האלה לגדילה והתפתחות תקינה.

אני ממליצה לך לפנות אלינו (למרכז 'לילה טוב') ולשמוע על תהליך הקניית הרגלי שינה טובים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד