לילותיי תמו

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. לילותיי תמו
06/11/2012 8:39
בוקר טוב,
בני בן חצי שנה, עד לפני חודשיים שנת הלילה היתה מושלמת. נרדם תמיד בשמונה, בעזרת הנקה,קם לעתים פעם אחת בלילה, או ישן לילה שלם.
לאחרונה כשעה אחרי שנרדם קם , אוכל וחוזר לישון, ובשבוע האחרון תופעה מתישה בה כל שעתיין לערך קם בוכה, חשבנו שקשור בשיניים אבל בעום הוא מרגיש נהדר.. וזו סאגה שהפכה להיות קבועה ב4 ימים האחרונים. בעבר ניסיתי את שיטת 5 הדקות אבל אני מתחרפנת שהוא בוכה..וזה היה יותר 5שעות מחמש דקות.. גם הרם הורד לא צלחה,סביר שבגלל שלא התמדתי. ביום יש לו סדר יום נהדר, למרות שהמטפלת מרדימה אותו רק בעגלה..אבל ישן שעה בבוקר ו4! שעות בצהריים
..עזרה בבקשה:(
מאת: אורח/ת
2. לימוד הרגלי שינה
06/11/2012 9:10
היי,
הרם הורד זו דרך מצוינת להרגעה אבל היא אינה מלמדת הרגלי שנה. אני מאמינה שצריך לתת מענה לכל בכי (אם ב"הרם הורד" או ליטופים במיטה וכו'..) ואת מאוד צודקת שמפתח להצלחה בכל שיטה שבה תבחרי זה ההתמדה.
מה שאתם חווים כרגע זה "עמידות" להרדמות בזמן האוכל. בנך למד שכך נרדמים והוא תלוי בזה כדי לחזור לישון ולכן יש יותר ויותר יקיצות במהלך הלילה וזה יכול אף להחמיר.
ראשית אל תאפשרי לו להירדם בזמן ההנקה ולמדי אותו להירדם כשהוא במיטה (אפשר לשבת לידו ללטף לנדנד וכו'.. עד שהוא נרדם) אחרי כמה ימים ההרדמות כבר אמורות להיות הרבה יותר רגועות אם זה נעשה נכון.
בנוסף, שינה של 4 שעות בצהריים זה הרבה מאוד ולפעמים מעיד על סוג של החלפה בין היום ללילה. כשזה מגיע לשעתיים וחצי- שלוש שעות העירו אותו. אם הוא צריך אז הקדימו לו את שנת הלילה.

אם את מרגישה שאת מסתבכת את מוזמנת לפנות אלינו למרכז 'לילה טוב' ולעבור את התהליך הזה עם ליווי יומיומי של יועצת שינה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה רבה! והמשך..
08/11/2012 8:39
התחזקנו מדברייך ויצאנו לדרך.. חסל שינה בהנקה וחסל אוכל בלילה.. הוא נרדם בתלונות או בבכי, אבל הרבה יותר מהר וקל מהנסיונות שעשינו כשהיה יותר קטן.. מפתיע מאד!
עם זאת, מתעורר עדיין כל 1-3 שעות.. אני רוצה לציין שזו תופעה חדשה, וסביב בקיעת שן. בהנחה שזה הרגל חדש- איך מקצצים בהתעוררות? האם יתכן שלאחר בקיעתה יחזור לישון בשלווה?
תודה על העזרה!
4. בדקי את כל גורמי התלות האפשריים
08/11/2012 14:59
אני שמחה לשמוע שכבר יש שיפור כלשהו ויכול להיות שמעבר לגיל שיכול לשחק פה תפקיד (זו הסיבה שאנחנו לא מתחילים תהליכים כאלה לפני גיל 5 חודשים) יש פה גם הרבה יותר נחישות שלכם ובטחון במה שאתם עושים ולכן זה עובד טוב יותר.
כאמור, כשזה נעשה נכון הבכי אמור להיפסק לאחר 3-4 לילות.
ההתעוררויות בלילה, אם זה רק שן זה יכול להשפיע 2-3 לילות ואח"כ חוזר לשגרה. אם זה יותר לילות סביר להניח שזה לא השן אלא גורם תלות שהיה לפני יציאת השן. תדבקי כל דבר שאת צריכה לעשות כדי שהוא יירדם, כל דבר שהוא לא יכול להירדם בלעדיו הוא גורם תלות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. עלינו על הגל
10/11/2012 5:42
זה לא יאומן איך הוא התיישר ככ מהר.. כיף:)
יתרה מכך, שמים אותו במיטה והוא ישר סוגר עיניים ונרדם... רק בסיבוב של 4 בבוקר יש מלחמה ובכי של לפחות חצי שעה, ויותר לכיוון שעה..
מה יש ב4 בבוקר?
6. איזה כיף לשמוע!
12/11/2012 16:08
הורמון השינה (מלטונין) הוא שמאפשר לנו לישון עמוק. הוא נמצא בכמויות אופטימליות בגוף עד השעה 02:00 ואז מתחיל לרדת. בסביבות 4-5 בבוקר כמותו קטנה כמעט כמו בשנות הבוקר והצהריים ולכן פיזיולוגית הרבה יותר קשה לחזור לישון. בנוסף, כמובן יש לזה קשר למה שקורה בצהריים ובבוקר- ואם שם הוא מקבל עזרה אחרת בהרדמה אז הוא מצפה לה גם ב4 בבוקר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד