שינה קטועה אצל תינוקת בת שבעה שבועות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינה קטועה אצל תינוקת בת שבעה שבועות
09/11/2012 17:48
היי,

אני מנסה להתחיל לכתוב את הבעיות שינה של התינוקת שלי וקצת מסתבכת עם עצמי כשאני מנסה להבין מאיפה זה התחיל..

עד לפני שבוע היא היתה ישנה די בסדר במהלך היום. תופסת תנומות יפות על הידיים, בטרמפולינה, עגלה ואחר כך היינו מעבירים אותה למיטה. לפעמים היתה נרדמת גם במיטה עם המובייל.
שעות ההירדמות שלה לפני שינת הלילה היו קשות ביותר - לפעמים היה לוקח לנו להרדים אותה גם 5 שעות!! כאשר כל 10 דק בערך היא מתעוררת.
אבל יש לציין שמרגע שהיא נרדמת היא ישנה יפה בלילה גם 8 שעות לפעמים..
לפני שבוע זה הפך להיות יותר גרוע. גם השינה במהלך היום הפכה לכזו.
היא נרדמת וקמה אחרי 3 -4 דק עם עיניים פקוחות לרווחה כאילו מעולם לא נרדמה. הזמן המקסימלאי שהיא ישנה הוא 20 דק'.(אחרי התעוררויות רבות לפחות 4 פעמים, כל כמה דק') אני מוצאת את עצמי כל היום עסוקה בלהרדים אותה. לפעמים גם שעה וחצי..

מה המלצתך?
מאת: אורח/ת
2. סמני עייפות ושגרה
12/11/2012 16:05
היי,
וואוו זה נשמע מאוד מתיש.
בעצן נוצר כאן מעגל של עייפות יתר. עייפות יתר מקשה עליה להיכנס לשיה עמוקה ולכן יש הרבה יקיצות עד שהיא מצליחה "להיכנס" לשינה.
דבר ראשון צריך להתחיל לשים לב מתי מגיעים סמני העייפות שלה וכשאת מזהה אותם לדאוג שלא תעבור חצי שעה מהרגע שראית אותם לרגע שבו היא כבר במיטה (אחרי טקס השינה). גם במהלך היום להשתדל להחשיך את החדר וליצור טקס שינה קצרצר ושונה ממה שעושים בלילה.
במקביל, כדאי לעשות לה סדר יום קבוע שכולל שעות שינה אוכל ומשחק קבועים (כשאת השינה כאמור את מסדרת לפי סמני עייפות - הם מופיעים מעצמם פחות או יותר באותו הזמן).
דבר אחרון, כחלק מסידור הרגלי השינה שלה הייתי ממליצה יותר ויותר פעמים להרדים במיטה שלה ולא בכל פעם במקום אחר. זה בסדר אם לפעמים (בגיל הזה) היא עוד נרדמת על הידיים אבל רוב ההרדמות כדאי שיהיו מההתחלה במיטה שלה כשאת מנדנדת אותה או נותנת לה מגע עד הירדמות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד