בת 5 חודשים מתהפכת ומתעוררת

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת 5 חודשים מתהפכת ומתעוררת
11/11/2012 14:18
שלום, הקטנטונת שלי בת 5 חודשים. נרדמת תמיד בעזרת מוצץ, אם מקטרת מעט, אני שוב מכניסה מוצץ וכך עד שנרדמת. לאחרונה מתהפכת מבטן לגב, מתעוררת , מתחילה לקשקש ולא נרדמת שוב, זה קורה לאחר כל רעש קטן בסביבתה.(גם בשנות יום וגם בלילה)הדבר משבש את כל סדר היום,אשמח לעזרה. תודה.
מאת: אורח/ת
2. מתהפכת ומתעוררת
12/11/2012 16:27
למדי אותה גם להירדם כשהיא על הגב. לאט לאט עם סבלנות היא תלמד לעשות את זה ואז ההתהפכות לא תשפיע.
התחילי ללמד אותה להשתמש במוצץ לבד. אחרי שהיא יודעת לעשות את זה במהלך היום עבדי על זה גם בלילה כי גם זה מוסיף ליקיצה ולקושי שלה להירדם.
דבר אחרון, כדאי להתחיל בהדרגה לחשוף אותה ל"רעש סביר" של בית. ככל שהיא תהיה פחות סטרילית לרעשים כך היא לא תתעורר מכל רעש קטן.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. המשך
13/11/2012 8:58
קודם כל תודה רבה.אשמח לדעת כיצד להרדים על הגב כי איני מצליחה. הקטנטנה בטוחה שמשחקים איתה כשהיא על הגב. אז אשמח לטיפ. מעבר לכך, כיצד לגרום לה להיות לא סטרילית לרעשים, מאז שנולדה היא חשופה להמון רעשים(יש לה אח בן 3) עדיין מכל רעש קטן היא ממש מתעוררת ונהרסת לה השינה וכך במשך כל היום. תודה.
4. נרדמה לזמן קצר
13/11/2012 10:17
רציתי לדווח שהצלחתי להרדים על הגב ע"י ליטופים , מעט התלוננה אך בסוף נרדמה. התעוררה שוב כעבור 20 דקות(רגילה לישון יותר בבוקר)ושוב החלה לשחק ולצחוק(יש לציין שזו ילדה חייכנית מאוד). אני מוכנה להתמיד אך אני אשמח לדעת כיצד להרדים שוב כשתתעורר מכל רעש..תודה.
5. גם זו התחלה :-)
13/11/2012 16:26
היי,
קודם כל זה מאוד יפה שהצלחת וע"י ליטופים זו דרך מומלצת וטובה מאוד. וכשהיא מתעוררת הרדימי אותה באותו האופן (אם יש צעצועים או גירויים במיטה כדאי להוציא אותם).
כשהיא מתעוררת במהלך הלילה והיא על הגב המשיכי עם הליטוף להרדים באותה תנוחה אליה הגיע מעצמה.
דרך נוספת יכולה להיות מדי פעם (ולא יותר מפעם ביום- יומיים) לנסות בטיול בעגלה, כשהיא על הגב.
כדי שהיא לא תהיה רגישה לרעשים צריך לחשוף אותה בהדרגה לרעשים נורמליים של הבית בזמן ההרדמה עצמה. כלומר, לאט להגביר טלוויזיה, טונים של דיבור הורדת מים בשירותים וכו'.. ולא רק לאחר שנרדמה אלא כאמור,במהלך ההרדמה עצמה.
בנוסף, כדאי לבדוק האם היא רגישה לרעשים גם כשהיא ערה? האם רעש חזק מדי ופתאומי (כמו טון דיבור שונה או מחיאת כף..) מבהילים אותה. זה רפלקס ("מורו") שנמצא אצל כל תינוק שנולד אבל החל מגיל 3 חודשים הוא צריך בהדרגה להיעלם. במידה והוא עדיין קיים תתייעצי עם מלווה התפתחותית מה אפשר לעשות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
6. היה מתיש
13/11/2012 22:27
היי, אז ככה, במהלך היום הצלחתי להרדים אותה בכל פעם במיטה, על הגב, ע"י ליטופים, לחשיות קטנות ופשוט עמדתי לידה. היא בכתה לעיתים, אך בסופו של דבר נרדמה. אך בכל פעם ישנה עד חצי שעה וכשהתעוררה, ניסיתי שוב, המון זמן, ללא הצלחה, היא כבר נכנסה לאי שקט היסטרי וכבר הרמתי אותה למשחקים ואוכל. בסופו של יום הנסיכה הייתה כבר גמורה מעייפות ולא הפסיקה לקטר עד ששמתי אותה לישון ללילה, פעולה שארכה הרבה יותר זמן מהרגיל בשל היותה עייפה יתר על המידה. אני מודה שהיה לי יום מתיש. שאלתי היא מה הלאה? בינתיים היא ישנה מעט מידי, מה לעשות בכל פעם שהיא מתעוררת? לומר לי להרדים אותה באותה דרך זה בעייתי, יש לך עצות נוספות עבורי? אשמח מאוד...המון תודה .
7. תהליך הקניית הרגלי שינה
14/11/2012 14:51
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לעשות תהליך שינה מלא ומסודר עם ליווי יומיומי של יועצת שינה שיענה לך על כל השאלות והתלבטויות והנקודות ספציפיות שקשורות בשינה של בתך.
כי מעבר לאופן ההרדמה יש הרבה דברים מסביב. כמובן העייפות, מה וכמה ומתי ישנים שנות יום, האם יש עוד סיבות שבגללן היא לא מצליחה להירדם ואולי זה לא רק השינה על הגב או הרעשים וכו'..

לא כל הרדמה צריכה להיות על הגב, בטח שלא אם את רוצה להרגיל אותה למשהו חדש. לכן הרעיון הוא הדרגתיות. אחרי שהיא התעוררה לאחר שינה קצרה על הגב תוציאי אותה ובהרדמה הבאה תרדימי על הבטן.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

8. קיים שיפור
15/11/2012 9:03
קודם כל, אני מראש משכיבה על הבטן, כמו שהיא רגילה, ברגע שהיא מתהפכת(לפני שנרדמה, היא מתהפכת אוטומתית לגב)אני ממשיכה להרדים על הגב.רציתי לדווח שכבר אתמול היה שיפור ניכר אבל יש עוד כברת דרך. בכל אופן המון המון תודה.
9. כיף לשמוע!
15/11/2012 15:04
בהצלחה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

10. זקוקה שוב לעזרה
17/11/2012 21:05
היי, שוב אני, הפעם , הקטנטנה נרדמת בסדר, ע"י ליטופים, לפעמים רק מוצץ, אם מתהפכת, מצליחה להירדם בפעם הראשונה גם על הגב. הבעייה כעת היא שהיא מתעוררת עדיין כעבור זמן קצר, לעיתים פחות מחצי שעה, והיא יכולה פשוט להישאר ערה, על הגב, עם מוצץ ובסוף היא נרדמת אך אחרי המון זמן, יתכן גם כעבור 40 דקות ואז השינה קצרה כי כבר מתעוררת לאכול. כך כבר מספר ימים ויוצא שהיא ישנה ממש מעט במשך היום. עכשיו נוספה גם בעיה בלילה, גם אז היא מתעוררת, פעם הייתה בוכה , עכשיו היא לא בוכה אך גם נשארת ערה הרבה זמן. אשמח לעזרה כלשהיא כי נוצר ממש מחסור בשעות שינה. המון תודה מראש וכן על כל הפעמים שענית לי עד כה.
11. בדקי עייפות יתר וגורמי תלות
19/11/2012 8:42
הירדמות במיטה היא רק התחלה של הקניית הרגלי שינה, מעבר לזה יש עוד מספר דברים שצריך וכדאי לטפל בהם. האחד- להמשיך וללמד אותה להירדם הירדמות עצמאית והשני- לטפל בכל גורמי התלות האחרים שקיימים.
אחת הסיבות ליקיצות ולשינה הפחות איכותית הן הסיבות שציינתי קודם והסיבה השנייה היא עייפות יתר. יש להרדים אותה בזמן שהיא מגלה סמני עייפות ולא "למשוך" אותה כשהיא עייפה או לחלופין לא לנסות לפני שהיא עייפה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד