פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3תינוקת שלא אוהבת לישון...
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

יש לי תינוקת מהממת בת 9 חודשים. ישנן שתי בעיות שאני מעוניינת לפתור בנוגע להרגלי השינה שלה. הראשון זה אופי ההרדמה. לאורך הזמן שינינו שיטות והיינו לא אחידים לגבי ההרדמה שלה. לרוב זה היה בעזרתנו. כרגע היא במשפחתון שם מרדימים אותה בעגלה. בבית אנחנו מרדימים אותה בערב על היידים ובלילה אנחנו מביאים אותה למיטה שלנו. אני מעוניינת לעבוד בשיתוף עם הגננת שלה ולהרגיל אותה להרדם לבד גם בבית וגם במשפחתון. אבל איך עושים את זה? מה השיטה המומלצת?
דבר נוסף היא העובדה שהיא לא ישנה הרבה במהלך היום ובלילה היא הולכת לישון ב 19:00, קמה פעמיים פעם אחת אני מרדימה אותה חזרה אבל זה לוקח זמן ובפעם השניה היא מקבלת בקבוק. לפעמים שותה בקבוק בשתי הפעמים. בנוסף קמה באיזור 5-6. מהפעם השנייה שהיא קמה (באיזור 3) לא תמיד זה קל להחזיר אותה לישון. אני מרגישה שאני ישנה בקושי חצי לילה רצוף והחצי השני לא שווה כלום. אנחנו מותשים! אשמח לדעתך המלומדת.. תודה
יש הרבה גישות ל"איך מלמדים תינוק להירדם הירדמות עצמאית?", השוני הגדול בניהם הוא המענה לבכי, זה מתחלק בין אלה שאינם נותנים מענה עקבי לבכי (5 דקות ודומיהם) לבין אלה שנותנים מענה תמידי לבכי. באמונתי האישית והמקצועית אני מאמינה בגישה שנותנת מענה תמידי לבכי ללא התניה של זמן.
אפשר לעבוד בשיתוף פעולה עם הגננת במידה והיא מעוניינת בכך אבל בעיקר מה שחשוב זה מה שאתם עושים בבית ושבתך תדע לישון אתכם.
אני ממליצה להתחיל את הכל בליידד אותה עם המיטה בהקשר של שינה וזה אומר שהיא נרדמת אך ורק במיטה שלה. גם בתחילת הלילה וגם במהלך הלילה. תחילה אפשר לשבת לידה ולהמשיך ללטף/לטפוח/לנדנד אותה או כל סוג אחר של מגע עד שהיא נרדמת. אם היא בוכה להרים ולהרגיע וכשהיא נרגעת להחזיר למיטה ולהמשיך במגע.
היקיצות בלילה נובעות מאופן ההרדמה וכך גם הקושי להחזיר אותה לישון. גם עם הבקבוק כדאי להתחיל בהדרגה להוריד לה את הארוחות בלילה- כל כמה לילות לדחות את האוכל בשעה ובכל מקרה לא לאפשר לה להירדם בזמן האוכל.
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לעשות את התהליך בצורה מלאה עם ליווי יומיומי של יועצת שינה.
את מוזמנת לקרוא על שיטת 'לילה טוב' באתר http://www.ganit-prag.com/.
בהצלחה!
1. תינוקת שלא אוהבת לישון...
20/11/2012 8:49
שלום!יש לי תינוקת מהממת בת 9 חודשים. ישנן שתי בעיות שאני מעוניינת לפתור בנוגע להרגלי השינה שלה. הראשון זה אופי ההרדמה. לאורך הזמן שינינו שיטות והיינו לא אחידים לגבי ההרדמה שלה. לרוב זה היה בעזרתנו. כרגע היא במשפחתון שם מרדימים אותה בעגלה. בבית אנחנו מרדימים אותה בערב על היידים ובלילה אנחנו מביאים אותה למיטה שלנו. אני מעוניינת לעבוד בשיתוף עם הגננת שלה ולהרגיל אותה להרדם לבד גם בבית וגם במשפחתון. אבל איך עושים את זה? מה השיטה המומלצת?
דבר נוסף היא העובדה שהיא לא ישנה הרבה במהלך היום ובלילה היא הולכת לישון ב 19:00, קמה פעמיים פעם אחת אני מרדימה אותה חזרה אבל זה לוקח זמן ובפעם השניה היא מקבלת בקבוק. לפעמים שותה בקבוק בשתי הפעמים. בנוסף קמה באיזור 5-6. מהפעם השנייה שהיא קמה (באיזור 3) לא תמיד זה קל להחזיר אותה לישון. אני מרגישה שאני ישנה בקושי חצי לילה רצוף והחצי השני לא שווה כלום. אנחנו מותשים! אשמח לדעתך המלומדת.. תודה
מאת: פוכל
2. הקניית הרגלי שינה
20/11/2012 15:27
היי,יש הרבה גישות ל"איך מלמדים תינוק להירדם הירדמות עצמאית?", השוני הגדול בניהם הוא המענה לבכי, זה מתחלק בין אלה שאינם נותנים מענה עקבי לבכי (5 דקות ודומיהם) לבין אלה שנותנים מענה תמידי לבכי. באמונתי האישית והמקצועית אני מאמינה בגישה שנותנת מענה תמידי לבכי ללא התניה של זמן.
אפשר לעבוד בשיתוף פעולה עם הגננת במידה והיא מעוניינת בכך אבל בעיקר מה שחשוב זה מה שאתם עושים בבית ושבתך תדע לישון אתכם.
אני ממליצה להתחיל את הכל בליידד אותה עם המיטה בהקשר של שינה וזה אומר שהיא נרדמת אך ורק במיטה שלה. גם בתחילת הלילה וגם במהלך הלילה. תחילה אפשר לשבת לידה ולהמשיך ללטף/לטפוח/לנדנד אותה או כל סוג אחר של מגע עד שהיא נרדמת. אם היא בוכה להרים ולהרגיע וכשהיא נרגעת להחזיר למיטה ולהמשיך במגע.
היקיצות בלילה נובעות מאופן ההרדמה וכך גם הקושי להחזיר אותה לישון. גם עם הבקבוק כדאי להתחיל בהדרגה להוריד לה את הארוחות בלילה- כל כמה לילות לדחות את האוכל בשעה ובכל מקרה לא לאפשר לה להירדם בזמן האוכל.
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לעשות את התהליך בצורה מלאה עם ליווי יומיומי של יועצת שינה.
את מוזמנת לקרוא על שיטת 'לילה טוב' באתר http://www.ganit-prag.com/.
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה