כמה לאפשר לו לקום לשירותים?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. כמה לאפשר לו לקום לשירותים?
06/01/2010 22:26
שלום גנית,
ילד בן 2 וחצי שנרדם במיטתו ועובר אלינו באמצ הלילה. בזמן האחרון כשנכנס למיטה אומר שיש לו קקי ומבקש לשירותים. פעם, פעמיים , שלישית....וכמובן שום דבר לא יוצא. מגיע לבכי. ברור לנו שזוהי מניפולציה ולכן אנו אומרים לו שינסה ואם לא מצליח לו לא נורא הוא ינסה מחר. הפלא ופלא- לא עוזר! ניסינו לומר לו שהוא יכול לומר קשה לי וצריך חיבוק במקום להשתמש בתירוץ של קקי- גם לא עוזר.
מה עושים??????????
תודה
נעמה
מאת: אורח/ת
2. כמה לאפשר לו לקום
07/01/2010 14:47
הי נעמה,
אני חושבת שהשאלה היא יותר עמוקה, האם הוא יודע להירדם עצמאית ולפני העניין עם השירותים הוא תמיד היה נרדם עצמאית וישן לילות רצופים? האם הייתם משכיבים אותו ער במיטה ויוצאים והוא היה נרדם לבדו?
אם התשובה היא כן אז זה ענין שקשור במשהו אחר ולא בשינה, צריך לבדוק מה מטריד אותו ואולי אפילו לאפשר לו להיות בשירותים בלי להיות לידו ולומר לו שיודיע לכם כשמסיים ואז קומו והחזירו למיטה וחוזר חלילה, כלומר לא יהיה לו שום רווח מזה.
אם התשובה היא לא והיו לו קשיים לפני כן בשינה והוא לא ידע להירדם עצמאית כפי שתיארתי אז הבעיה היא עמוקה יתר, יש צורך ללמדו בהדרגה הירדמות עצמאית וליצור עבורו הקשר חיובי עם שינה,
גנית
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...