בעיית שינה תינוק בן ארבעה חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיית שינה תינוק בן ארבעה חודשים
27/11/2012 23:17
בני בן ארבעה חודשים, עד לא מזמן היה נרדם לבד באזור השעה שמונה, ישן עד שתיים, מתעורר להנקה וחוזר לישון מיד עד השעה חמש (לא נרדם בזמן ההנקה), וכך גם בשעה חמש.. לאחר מכן היה מתעורר בין שמונה לתשעה.
בשבוע וחצי האחרונים, מתעורר כל הלילה בין שעה וחצי לשלוש בבכי חזק.
תחילה חשבתי שמדובר בקפיצת גדילה או שלא אוכל מספיק ולכן הנקתי אותו, אך שמתי לב כי ההנקה קצרה ולכן הנחתי כי אין מדובר ברעב ולכן כעת אנו מתמודדים ע"י הרגעתו וחזרה למיטה, הבעיה היא שהוא נרגע רק על הידיים ונרדם כעבור 2-3 דק', אני מפחדת שאנו יוצרים לו תלות בהרדמות. בנוסף הוא מוכן לקחת את המוצץ רק לאחר שאנחנו מרימים אותו והוא לא מוכן שאני מכניסה לו את המוצץ בעודו ישן.
ייתכן ומשהו מפריע לו? לא נראה כי יוצאות שיניים למרות שהוא לא מוציא את הידיים מהפה. חשוב לי לציין כי לאחרונה הוא מעט מצונן (אבל ממש מעט)
אשמח לעזרה
תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. 4 חודשים
28/11/2012 13:58
אני מסכימה שזה לא נראה מתוך רעב. הרבה פעמים אנחנו רואים שינויים בשינה שקורים בסביבות גיל 4 חודשים.
כל עוד אתם מגיעים ומרגיעים אותו עדיף במיטה אבל אם זה ממשיך אז גם בידיים, וברגע שהוא נרגע אתם מחזירים למיטה לעשות את ההירדמות שם אז אתם לא יוצרים תלות בהרדמה. אתם נעזרים "בידיים" למעשה רק לצורך הרגעה וזה חשוב ונכון בעיני.
מוצץ זו בחירה שלו, אם הוא רוצה להשתמש בו בסדר גמור ואם לא אז גם בסדר גמור. אם תמשיכו להציע לו את המוצץ גם כשהוא במיטה הוא ייקח אותו מכם.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד