פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3בן שנה "משגע" אותנו
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן שנה ולאחרונה חלה רגרסיה מאוג גדולה בהרדמות העצמית שלו.
זמן ההליכה לישון הפך להיות סיוט, אני אמא שלו לא יכולה להשכיבו כי ברגע שאני נפרדת ממנו ונמיחה אותו על המזרון הוא מתחיל לבכות, מושך בבגדי שלא אפריד אותו ממני ומתנגד ד מאוד.
עם כל זאת אני בכל זאת מניחה אותו יוצאת לכמה רגעים וחוזרת להרגיע וחוזר חלילה.
היום ביקשתי מבעלי שיחליף אותי היות וזה נמשך כ 3/4 שעה!!!
מה עושים?
בלילה מתעורר לאכול בערך פעמיים כל 4.5 שעות. אני ממש מתה לישון כבר לילה רצוף ואני כבר עם עוד הריון בדרך.....
איך מתמודדים עם עניין האוכל בלילה?
האם אפשר לגמול לגמרי? שעת ההאכלה אינה קבועה, זה נרוא תלוי איך אכל בהאכלה הקודמת/ ארוחת הערב....
מחכה בקוצר רוח לקרוא את תשובתך, תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בהחלט אפשר בגיל הזה להוריד לו לגמרי את הארוחות (אלא אם יש הנחייה רפואית שאומרת אחרת). אנחנו ממליצים לעשות את זה בהדרגה, בכל כמה לילות לדחות את שעת האוכל בשעה (תבדקי בממוצע את השעות בהם הוא אוכל ותחליטי על השעות) במקביל תמיד תקפידי שלא יירדם בזמן האוכל.
בנוגע להירדמות העצמאית, יכול להיות שזה רגרסיה בעקבות דברים שהיו שם לפני כן ויכול להיות שמדובר גם במשהו רגשי (חרדת נטישה? את נתקלת בזה במהלך היום?) בכל מקרה, אני ממליצה לא לצאת מהחדר כל עוד הוא בוכה ולהרגיע אותו רק אחרי שהוא רגוע לצאת מהחדר ואז אם צריך שוב לגשת אליו ולהרגיע. כדאי לבדוק מה הסיבה שהוא זקוק לכם כרגע ואם מדובר בילד שלא ידע להירדם לבד גם לפני כן אז כדאי לחשוב על משהו הדרגתי יותר.
אם הוא תופס את בגדי ולא מוכן לרדת מידיי כשאני מניחה אותו במיטה, האם לא להניחו ולהחזירו לידי או להניחו על אף מחאתו לצאת מהחדר לשניה ולחזור?
בשבועיים באחרונים הפסיק לישון שנת בוקר. הוא ישן בד"כ שעה וחצי בצהריים בין 13:00 ל 14:30, מהי לדעתך שעת ההשכבה עבורו?
בימים האחרונים הלך לישון בסביבול 20:00 אף על פי שכבר היה אחרי טקס שינה והכל בסביבות 19:15.....
תודה רבה על העזרה!!!
שעת ההשכבה תלויה בסמני העייפות שלו. אם הוא נראה לך עייף כבר בשעה 19 אז כדאי כבר להשכיב אותו לישון ואולי גם לפני כן. אל תשכחי שכרגע הוא במצב בו הוא צריך להסתגל מחדש לפחות שנת היום, יש ילדים שעדיין זקוקים לזה בגיל הזה ולכן יכול להיות שהוא צריך ללכת לישון אפילו ב- 18.. הכי נכון זה להתבונן בו לראות מתי הוא מגלה סמני עייפות ולפי זה לקבוע את השעה הנכונה לו.
לעצתך אכן הקדנו את שעת ההשכבה וזה הולך יותר בקלות.
אתמול בני ישן מ 18:45 התעורר פעם אחת ב 2:15 אכל 180 אח"כ היה צריך הרבה מגע על הידיים כדי לחזור לישון.
בכל פעם שניסיתי להחזירו, מהרגע שהוא הרגיש שאני צועדת לקראת המיטה ו/או משנה את אחיזתו כדי להורידו למיטה החל לקפוץ עם גופו כשהוא בידי ולרטון. איך שהחל בכך הפסקתי המשכתי להחזיקו ולהרגיעו אף על פי שממש היה לי בא כבר שיישן, וככה ניסיתי במשך כמה פעמים טובות עד שלבסוף בפעם המי יודע כמה, הוא נשכב בשקט וחזר לישון עד 6:45 בבוקר ואז קם אכל שוב כמעט 180 וכבר לא החזרתי אותו למיטה אלא התחלתי ברוטינה של הבוקר.
שאלתי היא, מה אני עושה כדי לקצר את פרק הזמן מההאכלה ועד החזרה לישון באמצע הלילה?
אני יודעת שיש שיפור ושהוא קם רק פעם אחת הלילה כדי לאכול, מקווה שאוטוטו אצליח לגמול אותו גם מהפעם הזו אלא שנראה לי יותר נכון כרגע לתת לו את האוכל כשהוא צריך (הוא שוקל רק 7.800 קילו, נולד קטן) רק שיחזור לישון מהר ובשקט....
המלצתך?
תודה!
זה בסדר לתת לו כרגע אוכל. לרוב עדיף שאם נשארת ארוחה אחת שתהיה בסביבות 3.
נשמע שאתם בדרך הנכונה:-)
בהצלחה
1. בן שנה "משגע" אותנו
09/12/2012 21:58
שלום,בני בן שנה ולאחרונה חלה רגרסיה מאוג גדולה בהרדמות העצמית שלו.
זמן ההליכה לישון הפך להיות סיוט, אני אמא שלו לא יכולה להשכיבו כי ברגע שאני נפרדת ממנו ונמיחה אותו על המזרון הוא מתחיל לבכות, מושך בבגדי שלא אפריד אותו ממני ומתנגד ד מאוד.
עם כל זאת אני בכל זאת מניחה אותו יוצאת לכמה רגעים וחוזרת להרגיע וחוזר חלילה.
היום ביקשתי מבעלי שיחליף אותי היות וזה נמשך כ 3/4 שעה!!!
מה עושים?
בלילה מתעורר לאכול בערך פעמיים כל 4.5 שעות. אני ממש מתה לישון כבר לילה רצוף ואני כבר עם עוד הריון בדרך.....
איך מתמודדים עם עניין האוכל בלילה?
האם אפשר לגמול לגמרי? שעת ההאכלה אינה קבועה, זה נרוא תלוי איך אכל בהאכלה הקודמת/ ארוחת הערב....
מחכה בקוצר רוח לקרוא את תשובתך, תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מאת: אורח/ת
2. בן שנה
11/12/2012 9:07
היי,בהחלט אפשר בגיל הזה להוריד לו לגמרי את הארוחות (אלא אם יש הנחייה רפואית שאומרת אחרת). אנחנו ממליצים לעשות את זה בהדרגה, בכל כמה לילות לדחות את שעת האוכל בשעה (תבדקי בממוצע את השעות בהם הוא אוכל ותחליטי על השעות) במקביל תמיד תקפידי שלא יירדם בזמן האוכל.
בנוגע להירדמות העצמאית, יכול להיות שזה רגרסיה בעקבות דברים שהיו שם לפני כן ויכול להיות שמדובר גם במשהו רגשי (חרדת נטישה? את נתקלת בזה במהלך היום?) בכל מקרה, אני ממליצה לא לצאת מהחדר כל עוד הוא בוכה ולהרגיע אותו רק אחרי שהוא רגוע לצאת מהחדר ואז אם צריך שוב לגשת אליו ולהרגיע. כדאי לבדוק מה הסיבה שהוא זקוק לכם כרגע ואם מדובר בילד שלא ידע להירדם לבד גם לפני כן אז כדאי לחשוב על משהו הדרגתי יותר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. האם הבנתי נכון?
11/12/2012 11:45
כן בני בוכה כעת בכל פעם שאני יוצאת מטווח ראייתו, לא רק בלילה.אם הוא תופס את בגדי ולא מוכן לרדת מידיי כשאני מניחה אותו במיטה, האם לא להניחו ולהחזירו לידי או להניחו על אף מחאתו לצאת מהחדר לשניה ולחזור?
בשבועיים באחרונים הפסיק לישון שנת בוקר. הוא ישן בד"כ שעה וחצי בצהריים בין 13:00 ל 14:30, מהי לדעתך שעת ההשכבה עבורו?
בימים האחרונים הלך לישון בסביבול 20:00 אף על פי שכבר היה אחרי טקס שינה והכל בסביבות 19:15.....
תודה רבה על העזרה!!!
4. אני אחדד את זה
11/12/2012 13:57
אני מעדיפה לתת מענה לבכי כלומר, להשאיר אותו עליך עד שהוא נרגע. כשהוא רגוע להניח במיטה. אם את עדיין לידו (או שהוא תופס בבגדים) אז להניח במיטה ולנסות להרגיע ואם צריך אז שוב על הידיים. רק אם הוא שוכב רגוע במיטה אז לצאת.שעת ההשכבה תלויה בסמני העייפות שלו. אם הוא נראה לך עייף כבר בשעה 19 אז כדאי כבר להשכיב אותו לישון ואולי גם לפני כן. אל תשכחי שכרגע הוא במצב בו הוא צריך להסתגל מחדש לפחות שנת היום, יש ילדים שעדיין זקוקים לזה בגיל הזה ולכן יכול להיות שהוא צריך ללכת לישון אפילו ב- 18.. הכי נכון זה להתבונן בו לראות מתי הוא מגלה סמני עייפות ולפי זה לקבוע את השעה הנכונה לו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. תודה! (ל"ת)
11/12/2012 20:45
6. חוזרת להתיעצות
13/12/2012 19:53
הי שוב,לעצתך אכן הקדנו את שעת ההשכבה וזה הולך יותר בקלות.
אתמול בני ישן מ 18:45 התעורר פעם אחת ב 2:15 אכל 180 אח"כ היה צריך הרבה מגע על הידיים כדי לחזור לישון.
בכל פעם שניסיתי להחזירו, מהרגע שהוא הרגיש שאני צועדת לקראת המיטה ו/או משנה את אחיזתו כדי להורידו למיטה החל לקפוץ עם גופו כשהוא בידי ולרטון. איך שהחל בכך הפסקתי המשכתי להחזיקו ולהרגיעו אף על פי שממש היה לי בא כבר שיישן, וככה ניסיתי במשך כמה פעמים טובות עד שלבסוף בפעם המי יודע כמה, הוא נשכב בשקט וחזר לישון עד 6:45 בבוקר ואז קם אכל שוב כמעט 180 וכבר לא החזרתי אותו למיטה אלא התחלתי ברוטינה של הבוקר.
שאלתי היא, מה אני עושה כדי לקצר את פרק הזמן מההאכלה ועד החזרה לישון באמצע הלילה?
אני יודעת שיש שיפור ושהוא קם רק פעם אחת הלילה כדי לאכול, מקווה שאוטוטו אצליח לגמול אותו גם מהפעם הזו אלא שנראה לי יותר נכון כרגע לתת לו את האוכל כשהוא צריך (הוא שוקל רק 7.800 קילו, נולד קטן) רק שיחזור לישון מהר ובשקט....
המלצתך?
תודה!
7. עקביות
14/12/2012 16:02
ככל שהוא ילמד להירדם ללא האוכל זה צפוי להיות קל יותר ובהדרגה תוכלי לדחות את השעה.זה בסדר לתת לו כרגע אוכל. לרוב עדיף שאם נשארת ארוחה אחת שתהיה בסביבות 3.
נשמע שאתם בדרך הנכונה:-)
בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של