תינוק בן 11 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן 11 חודשים
11/12/2012 9:04
שלום
בני בן 11 חודשים , מתפתח יפה , אוכל הכול .
אנחנו מאד עיקביים בטקס שינה אוכל - מקלחת- שינה, עד לפני שלושה ארבעה ימים היה נרדם לבד ויפה ללא בכי . בימים האחרונים ברגע שאני מניחה אותו במיטתו ויוצאת מהחדר, הוא נעמד במיטה, בוכה וצורח מעין בכי של פחד ובהלה, ברגע שאני נכנסת לחדר הוא נרגע טיפה, אני משכיבה אותו חזרה, ללא דיבורים , ושוב זה חוזר על עצמו , ברגע שאני יוצאת הוא קם בבכי עז וצרחות.
ניסיתי להרגיע אותו בחיבוק ולהשכיב שוב , ולא עזר. הדבר היחיד שעזר ורק אחרי שעה הוא נרדם זה רק כאשר התיישבתי ליד מיטתו , והוא ראה שאני שם, בחן כמה פעמים שלא עזבתי ,ובסוף נרדם.
אתמול הוא התעורר באמצע הלילה בבהלה ובבכי וכך גם בבוקר (שבד"כ הוא קם ולא בוכה אלא שוכב במיטה מדבר ,משחק ומחכה שנבוא אליו).
אני לא יודעת מה לעשות , זה משהו מאד מוזר, אני יודעת שיש תופעה של חרדת נטישה , אבל זה גם מופיע בלילה ?!
אני מפחדת שאני ירגיל אותו לזה שמישהו צריך לשבת לפני שהוא הולך לישון.

אשמח אם תוכלו לעזור לי .. !

תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. אשמח לתשובה ועזרה, כדי לדעת כיצד לנהוג היום. (ל"ת)
11/12/2012 12:29
3. בן 11 חודשים
11/12/2012 13:49
חרדת נטישה יכולה להיות גם בלילה אבל זה מגיע במקביל ליום (כלומר, לרוב זה לא קורה רק בלילה).
מה זה אומר נרדם לבד? מלבד נוכחות של הורים יש עוד דברים שעוזרים להרדמה לפעמים.
האם יש לילות רצופים?
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. תודה על התשובה
11/12/2012 16:32
יש לנו טקס לפני שינה ואז הייתי משכיבה אותו והוא היה נרדם . ללא עזרה . הוא ישן לילה רצוף מ19:00 עד 6:00 .
תופעת חרדת נטישה אכן מקבילה ליום , כשאני או בעלי איתו בבית הוא מפחד להישאר לבד . התופעה הזאת בלילה הופיעה פתאום בימים האחרונים .
5. חרדת נטישה
12/12/2012 12:29
אם אכן בזה מדובר, אז כשזה יעבור לו ביום זה יעבור גם בלילה.
אפשר לתרגל אתו הרבה משחקי "קוקו" כאלה שמתחבאים וחוזרים ויש עוד תהליכים שיכולים לעזור. את יכולה להתייעץ בפורום שעוסק בליווי התפתחותי.
כרגע בלילה, כשהוא בוכה גשו אליו והיו אתו עד שהוא נרגע ותצאו שוב מהחדר. אם הוא יראה שאתם נכנסים אליו בכל פעם שהוא בוכה וצריך אתכם זה צפוי להיפסק.
אם בכל זאת אתם מרגישים שאתם צריכים להיות אתו עוד כמה ימים בחדר אז הישארו בחדר אבל שבו רחוק ממנו (ליד הדלת) אבל אחרי כמה לילות חזרו לצאת החוצה כדי שזה לא יהפוך להרגל, קחו בחשבון שיהיו עוד כמה לילות שבהם הוא יבכה כדי שתחזרו לשבת שם אבל אז זה צריך להיות חדש משמעי.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
6. תודה רבה לך עינת ! עזרת לי מאד!! (ל"ת)
12/12/2012 14:09
7. בבקשה :-) (ל"ת)
13/12/2012 16:36
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד