קושי בהירדמות לבד

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קושי בהירדמות לבד
16/12/2012 12:10
שלום,

בני בן שנה ושמונה חודשים לא ישן לילה שלם מאז שהוא נולד.
מגיל שנה וחמישה חודשים ישן במיטת נוער נפתחת צמוד לאחיו בן 4 ו - 4 חודשים
בחודשים האחרונים הוא דורש שנהיה לידו בחדר עד שהוא נרדם (גם אם התהליך ארוך)
אנו מנסים לצאת ולהיכנס לחדר כשהוא בוכה ומחזירים אותו ברוגע למיטה בכל פעם אך הוא לא מתייאש
לבסוף אנו נאלצים להיפרד ממנו בלילה טוב, להגיד לו שאנו הולכים לישון ולהסתגר בחדרנו.
הוא קם ממיטתו קורא לנו בבכי במשך דקה (לא יותר) וחוזר למיטתו לבד ונרדם בשניה אחת.
(לעיתים אנו נוהגים בשיטה זו כבר מההתחלה)
גם בשיטה זו וגם במידה ואנו נשארים לידו עד כשהוא נרדם הוא מתעורר עוד כפעמיים לפחות ודורש שנהיה לידו.

מה ניתן לעשות והאם השיטה שאנו נוהגים כשאנו סוגרים את הדלת תקינה?

אודה על תשובתכם

שלומית
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
18/12/2012 13:36
כיון שהוא לא יודע להירדם בעצמו הוא לא ישן עדיין לילות רצופים.
האמונה המקצועית והאישית שלי מעט שונה והיא אומרת שצריך לתת מענה לכל בכי.
צריך לעשות את הלמידה הזו בהדרגה ולתת לו את הביטחון להישאר לבד בחדר. כמה ימים לשבת לידו עד שנרדם, לאחר מכן לעבור לשבת רחוק ממנו אבל עדיין בחדר ורק כשההרדמות כבר ללא בכי אפשר לתת נשיקה ולצאת מהחדר. בכל פעם שהוא יוצא מהמיטה להחזיר אותו גם אם זה לוקח בהתחלה המון זמן ולהסביר לו שאם הוא זקוק לכם אתם תיגשו אליו. את אותו הדבר שאתם עושים בתחילת הלילה כך צריך לעשות בכל הרדמה גם באמצע הלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד