גמילה מאכילת לילה ולינה משותפת

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. גמילה מאכילת לילה ולינה משותפת
19/12/2012 12:55
שלום,

יהלי המתוק היום בן שמונה חודשים.
עד אתמול היה ישן במיטתי לסירוגין ויונק כתאוות נפשו, הייתי מנסה להחזירו למיטה אך לרוב הייתי מתייאשת.
מדובר בתקופה של חודשיים לערך, מאז שחזרתי לעבודתי.
אם לא הייתי חוזרת לעבודה לא היה איכפת לי אבל שנינו ישנים לא טוב...
אתמול התחלתי תהליך ניתוק מאכילת לילה והלינה המשותפת.
אחרי טקס השינה ינק והעברתי אותו למיטתו ונרדם בשעה 20:15.
התעורר שוב אחרי 3 שעות, קיבל מוצץ ואחרי 25 דקות נרדם (היה בכי, ליטפתי וחיבקתי).
לאחר שעה אותו הסיפור.
בשעה 01:30 ועד 04:00 היה ער, בוכה לסירוגין, קורע לב. חיבקתי, ליטפתי, שרתי, נתתי מים ומוצץ. נרדם שאני לידו ונוגעת בו אבל כל פעם שעזבתי, התעורר בבכי וביקש אותי. מדי פעם יצאתי ונכנסתי (הוא ישן איתי בחדר).
ב-04:00 נתתי לו בקבוק עם חלב שאוב והוא נרדם לאחר עשרים דקות עד שבע ועשרים בבוקר.

שלוש שאלות:
1. האם היה נכון לתת לו מים? יש אומרים כי זה יכול לפתח תלות חדשה.
2. האם הייתי אמורה להקדים את שעת הבקבוק עם החלב ואם כן למתי? (חשבתי לוותר על ההאכלה אבל חששתי שאולי הוא רעב).
3. חמי וחמותי אמורים להגיע הערב, האם זה נכון שעדיף שאני ארדים אותו ואמשיך בנוהל?

המון תודה על המענה המהיר!
קרינה.
מאת: אורח/ת
2. גמילה הדרגתית
20/12/2012 8:59
מתנצלת, הייתה לי בעיה אתמול עם האינטרנט...
יש שתי דרכים לעשות את זה האחת- חד משמעית ומידית. השנייה היא בתהליך הדרגתי.
אני מאמינה יותר בתהליך ההדרגתי- גמילה מלינה משותפת- בימים הראשונים לשבת לידו עד שהוא נרדם במיטה ובחדר החדשים לאחר מכן לשבת רחוק ממנו וכשההרדמות טובות לצאת מהחדר.
גמילה מאוכל- לוודא שאינו נרדם בשום מקרה במהלך האוכל. כל כמה לילות לדחות את שעת האוכל בשעה.
אמנם כל התהליך יכול להימשך יותר זמן אבל בעיני הוא נכון יותר ומאפשר גם לך לא לחשוש שהוא רעב וגם לא להתרגל לשינה ללא אוכל ובנוסף לבנות את הביטחון לישון מבלי שתהיו לידו.
כשאת מתחילה בתהליך עדיף להתחיל לפחות בשבוע הראשון באופן רצוף (לצורך העניין, גם אם יש אורחים או להתחיל בשבוע כזה שיש לכם את הזמן והאפשרות לזה).

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד