הרדמה ושינה תינוק בן חודשיים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרדמה ושינה תינוק בן חודשיים
19/12/2012 17:07
היי,

בני בן חודשיים בימיו הראשונים הוא סבל מכאבי בטן וגזים הוא ניזון מפורמולה כי לא היה לי חלב :-(
אני לא יודעת אם זאת הסיבה אך הוא מוכן להירדם רק על הידיים. אני מבינה כי הוא עדיין קטן מאוד וכי אינני יכולה להקנות לו כעת הרגלי שינה רק בגיל 5 חודשים יש אולי דרך להקל על המצב?.
בגלל שהוא בכה הרבה ובקושי ישן רכשנו נדנדה והוא התמכר אליה ורצה לישון רק בה הוא ישן בלילות 4 שעות ברציפות בנדנדה פחדתי מאוד שזה יפגע לו בגב ולכן אני שמה אותו משהו כמו שעתיים שלוש ביום בחלוקה כדי שאוכל לנשום קצת .
הכנסנו את המיטה שלו לחדר שלנו כאשר אני מרדימה אותו משהו כמו חצי שעה על הידיים וקופצת על כדור פזיו אני מניחה אותו במיטה לעיתים הוא ישן ולעיתים מיד מתעורר מה אפשר לעשות?
הבעייה הכי הכי הכי גדולה שהוא לא מוכן להירדם ללא כדור הפזיו בגלל שבימים הראשונים רציתי להקל עליו נדנדתי אותו והיה לי קשה לכן נעזרתי בכדור איך גומלים אותו מזה???? ניסיתי היום רק להחזיקו ולנדנד אותו ללא הכדור פזיו הוא בכה וצריח הרבה זמן התיישבתי על הכדור למספר דקות הוא נרגע ונרדם.
בגלל הכדור פיזיו אנחנו חוששים לצאת מהבית הוא ירצה להירדם ויתחיל לצרוח אני ממש לא יודעת מה לעשות אנחנו גרים באוסטרליה ובעוד חודש רוצים להגיע לביקור בישראל אשמח לעזרה
תודה רבה מקרב לב :-)
מאת: אורח/ת
2. תוספת קטנה
19/12/2012 17:38
אני לא יודעת אם הדרך היא לתת לו לבכות כי נקרע לי הלב כשהוא בוכה
3. שינוי הרגל
20/12/2012 9:15
מה שאת רוצה לעשות זה בעצם לשנות לו את ההרגל של הירדמות על הידיים ובעזרת הכדור. כל שינוי של הרגל שתעשי (ולא רק בהקשר של שינה) יוביל לתגובה של בכי. זה מאוד טבעי ונורמלי. השאלה היא כיצד מתייחסים לאותו בכי.
בשיטת "לילה טוב" אנחנו מאמינים שצריך תמיד לתת מענה מיידי לכל בכי.
שינוי ההרגל לא יהיה קל בימים הראשונים אבל כשזה נעשה נכון ובעקביות ונחישות בתוך מספר ימים זה מתחיל להשתפר.
תחילה מומלץ את כל תהליך ההרדמה לעשות במיטה. לשבת לידו וללטף/לטפוח/לנדנד אותו כשהוא במיטה עד שהוא נרדם (גם אם הוא שוכב רגוע), כשהוא בוכה להרים על הידיים, להרגיע ולהחזיר למיטה. כאמור, בפעמים הראשונות זה ייקח לא מעט זמן והרבה פעמים הרמה על הידיים אבל זה משתפר ומשתנה.
הבכי הוא לא כי את עושה לו משהו רע אלא כי הוא רגיל ומצפה למשהו אחר ובעצם עדיין לא כ"כ מבין מה לעשות ולכן את שם כדי להראות לו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. תוספת קטנה
20/12/2012 10:49
תודה רבה עינת על תשובתך
שכחתי להוסיף שהוא ישן בלילה 4 שעות בנדנדה של פישר פרייס אני מבינה שגם מזה אצטרך לגמול אותו כמה זמן ביום הוא יכול להיות בנדנדה שהוא כל כך אוהב?.
והאם מתחילים בכל התהליך שכתבת הרדמה במיטה בכי הרמה ושוב להחזיר למיטה בגיל חודשיים???? והאם בסופו של דבר הוא ירדם או שצפויים לילות לבנים רבים??? אני מבולבלת כי קראתי שעד חמישה חודשים אין להם את היכולת הפיסית להירדם.
תודה על תשובתך וסליחה על השאלות הרבות זה ילד ראשון ואין לנו מושג מה עושים :-)
5. זה בסדר, את יכולה לשאול- בשביל זה אנחנו כאן!
20/12/2012 18:58
לפני גיל 5 חודשים לא לכל התינוקות יש את היכולת הפיזיולוגית להירדמות עצמאית (יש אגב, כאלה שזה כן מגיע אצלם לפני כן). הירדמות עצמאית היא להניח במיטה, לצאת מהחדר ולתת לו להירדם לבד. בזה שאת טופחת בו או מנדנדת אותו את עוזרת לו בהרדמה בדיוק כמו שאת עוזרת בעגלה או בנדנדה או בנדנוד וקפיצות על הידיים וכו'... רק שכאן את כבר מתחילה להרגיל אותו לעשות את זה במיטה מה שיעזור לך בהמשך.
זה בסדר עדיין בגיל הזה להרדים אותו מדי פעם על הידיים או בנדנדה בבוקר אבל בהדרגה לתת לו כמה שיותר הזדמנויות לשינה במיטה.
לגבי כמות השעות בה הוא יכול להיות בנדנדה אני מציעה לך להתייעץ עם מלווה התפתחותית או רופא (לשאלתך על נזקי הגב).
את מוזמנת להיכנס לאתר שלנו (מרכז "לילה טוב") ולבדוק על ההרצאה הקרובה שמדברת על הרגלי שינה לתינוקות החל מגיל לידה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד