בן עשרה חודשים מסרב לישון

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

1. בן עשרה חודשים מסרב לישון
21/12/2012 12:28
בני בן עשרה חודשים...מאז שנולד שינה לא הייתה הצד החזק שלו...מתעורר מספר פעמים בלילה ובקושי ישן בשעות היום....כיום הוא מתעורר בערך בשש בבוקר.....משחק שעתיים ואז בשמונה חוזר לישון לעוד חצי שעה שעה.....בשעה 12 הוא כבר ממש עייף אך שאני מנסה להרדים אותו הוא ממש מסרב לישון....במיטה הוא כל הזמן נעמד וקופץ ובוכה...על היידיים הוא מתנגד לי מה ששובר לי את הגב....ניסיתי כבר כמה פעמים לצאת מהחדר ולתת לו שירדם לבד...אך הוא ממש עקשן ויכול גם שעה וחצי להשאר ער ולבכות עד שאני מתייאשת ומרימה אותו ואז נרדם....במשך הלילה הוא מתעורר איזה חמש שש פעמים בבכי...מרגיעה אותו עם מיים ואז שוב נאבקת שיחזור לישון....אני רוצה לציין שמזמן כבר עבר גמילת האכלת לילה והוא מתעורר בגלל שהוא רטוב או בגלל כאבי שיניים....בשבוע האחרון ביטלתי לו את שנת הבוקר ואני מושכת אותו כמעט עד 12 בצהריים כשי שיישן שינה טובה....גם אז יש מאבקים של הרדמות ובמקרה הטוב מצליח לישון שעה....בבקשה ...אני ובעלי כבר מותשים!!!...כל הזמן אני נשברת וחושבת שכואב לי השיניים אז אני עוטפת ומחבקת וקצת פחות מחנכת....מה לעשות???? כבר יותר מחודש הוא מתעורר הרבה פעמים בלילה ובקושי ישן בשעות היום....אני כבר התייאשתי מלהתעקש להרדים אותו ופשוט נותנת לו לפעמים להשאר ער.....מה עושים???.
מאת: אורח/ת
2. הקניית הרגלי שינה
24/12/2012 8:59
סליחה על העיכוב במענה, בעיה טכנית..
אני חושבת שיהיה הכי נכון עבורך לפנות אלינו טלפונית ולעבור את התהליך הזה עם יועצת מוסמכת שתלווה אותך יום יום.
הסיבות שבנך ממשיך להתעורר הן לא בגלל שיניים (זו סיבה שיכולה להיות לילה או שניים לא מעבר לזה). על מנת שבנך ישן טוב ויירדם טוב הוא צריך ללמוד להירדם בכוחות עצמו. לא על הידיים, לא להיעזר במים וכו... כמו כן הוא עייף כיון שבגיל הזה הוא זקוק ל2 תנומות במהלך היום ודווקא ככל שהוא עייף יותר כך קשה לו יותר להירדם- תעקבי אחרי סמני עייפות שלו, הכניסי אותו לחדר חשוך, צרי טקס שינה נעים ומרגיע והתחילי בהרדמה גם אם היא ארוכה יותר אבל עד שהוא נרדם לבסוף.
ייתכן ויש לו גורמי תלות נוספים שהוא זקוק להם, ככל שתורידו גורמי תלות כך ההרדמה והשינה שלו תהיה טובה יותר ורציפה יותר. את ההרדמה עצמה אני ממליצה להתחיל במיטה שלו עם מגע שלך עד הירדמות ותמיד לתת מענה לבכי.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד