פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0תלות שנית לילה באמא
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

נוצר מצב שכמעט לא ניתן להשכיב אותה לישון בערב בלעדיי (בצהריים אין בעיה), כאשר אני משכיבה אותה התהליך לוקח בין 10 דקות לשעה (תלויה בכמות הגירויים לפני השינה והטם הצלחתי להשכיב אותה בשעה שהיא צריכה ולא מאוחר יותר), ולרוב היא רק רוצה לוודא שאני בסביבה בין אם לשאול מדי פעם ״אמא?״ ולחכות לתשובה ממני (מדי פעם שיר או סיפור קצר) ובין אם להתעקש שאלטף אותה או אעשה לה עיסוי קליל ברגל. ובמידה ומתעוררת בלילה ואני לא לידה ולא ניגשת אליה תוך כמה דקות היא נתקפת פאניקה ונכנסת להיסטריה. מספר פעמים יצאתי וגם בעלי, או אחותי או סבתא לקח להם מעל שעה להרגיע אותה. ברור לי שכל המצב אינו בריא ולאור העובדה שאני אמורה ללדת עוד כמה חודשים אני נואשת לפתור את הסיטואציה הזו.
כאשר השאיפה הינה לנתק את התלות ההירדמות באמא, וגם את פחד הנטישה בלילה, ואולי אפילו להעביר אותה לחדר נפרד. אשמח לשמוע הצעה לפתרון (חשוב לציין שאני מתנגדת לשיטת פרבר).
מה שבתך זקוקה לו היא לדעת להירדם באופן עצמאי אם לא באמצע הלילה אז לפחות בתחילת הלילה. ואם את מעוניינת להוציא אותה מהחדר שלך אז שתדע לעשות את זה גם במהלך הלילה (והייתי מתחילה בזה כבר עכשיו בעיקר בגלל הלידה הצפויה, גם כי זה לוקח לא מעט זמן וגם כדי שלא ייצור עבורה את הקישור שבגלל האח החדש "זרקו" אותי מהחדר).
את ההרדמות בתחילת הלילה אני מציעה לך ולבעלך לעשות לסירוגין וככל שהוא יתנסה בזה יותר ויעשה את זה בדיוק באותו אופן שאת עושה בתך תתרגל להרדמות אתו והן יהיו כמו שלך.
אני לא יודעת איך היא נרדמת היום אבל במידה והיא זקוקה למגע שלך אז שבו לידה ותנו לה מגע עד שהיא נרדמת, גם אם היא רגועה. אם היא בוכה, הרימי על הידיים וכשהיא רגועה החזירי למיטה והמשיכי עם המגע. אחרי כמה לילות ההרדמות משתפרות ואז תעשו אותו הדבר רק בלי מגע כדי ללמד אותה להירדם ללא מגע.
1. תלות שנית לילה באמא
28/12/2012 1:36
שלום, בתי נולדה לפני שנה ותשעה חודשים מוקדם מהצפוי ואחרי חודשיים בפגייה שוחררה הביתה. מבחינה התפתחותית אין זכר לפגות (רק בגודל) ישנה לרוב רצוף מלבד התעררות לאוכל (כיום פעם בלילה בקבוק תמ״ל). עד היום הילדה איתנו בחדר, ישנה במיטה לצידי. נוצר לנו קשר מאד חזק, היא מאד קשורה אליי (היא איננה במסגרת של גן וכל בוקר כשאני נפרדת ממנה כדי ללכת לעבודה היא בוכה ומסרבת להיפרד, אחרי כמה דקות לאחר שאני הולכת היא נרגעת ותמיד כשאני חוזרת אני מגלה ילדה חייכנית ומאושרת גם ללא אמא בסביבה).נוצר מצב שכמעט לא ניתן להשכיב אותה לישון בערב בלעדיי (בצהריים אין בעיה), כאשר אני משכיבה אותה התהליך לוקח בין 10 דקות לשעה (תלויה בכמות הגירויים לפני השינה והטם הצלחתי להשכיב אותה בשעה שהיא צריכה ולא מאוחר יותר), ולרוב היא רק רוצה לוודא שאני בסביבה בין אם לשאול מדי פעם ״אמא?״ ולחכות לתשובה ממני (מדי פעם שיר או סיפור קצר) ובין אם להתעקש שאלטף אותה או אעשה לה עיסוי קליל ברגל. ובמידה ומתעוררת בלילה ואני לא לידה ולא ניגשת אליה תוך כמה דקות היא נתקפת פאניקה ונכנסת להיסטריה. מספר פעמים יצאתי וגם בעלי, או אחותי או סבתא לקח להם מעל שעה להרגיע אותה. ברור לי שכל המצב אינו בריא ולאור העובדה שאני אמורה ללדת עוד כמה חודשים אני נואשת לפתור את הסיטואציה הזו.
כאשר השאיפה הינה לנתק את התלות ההירדמות באמא, וגם את פחד הנטישה בלילה, ואולי אפילו להעביר אותה לחדר נפרד. אשמח לשמוע הצעה לפתרון (חשוב לציין שאני מתנגדת לשיטת פרבר).
מאת: אורח/ת
2. נטרול תלות מאימא
30/12/2012 16:40
אתחיל ואומר שגם אני מתנגדת לשיטת פרבר. הגישה של 'לילה טוב' היא הפוכה מזה ואומרת שצריך לתת מענה תמידי ומיידי לכל בכי.מה שבתך זקוקה לו היא לדעת להירדם באופן עצמאי אם לא באמצע הלילה אז לפחות בתחילת הלילה. ואם את מעוניינת להוציא אותה מהחדר שלך אז שתדע לעשות את זה גם במהלך הלילה (והייתי מתחילה בזה כבר עכשיו בעיקר בגלל הלידה הצפויה, גם כי זה לוקח לא מעט זמן וגם כדי שלא ייצור עבורה את הקישור שבגלל האח החדש "זרקו" אותי מהחדר).
את ההרדמות בתחילת הלילה אני מציעה לך ולבעלך לעשות לסירוגין וככל שהוא יתנסה בזה יותר ויעשה את זה בדיוק באותו אופן שאת עושה בתך תתרגל להרדמות אתו והן יהיו כמו שלך.
אני לא יודעת איך היא נרדמת היום אבל במידה והיא זקוקה למגע שלך אז שבו לידה ותנו לה מגע עד שהיא נרדמת, גם אם היא רגועה. אם היא בוכה, הרימי על הידיים וכשהיא רגועה החזירי למיטה והמשיכי עם המגע. אחרי כמה לילות ההרדמות משתפרות ואז תעשו אותו הדבר רק בלי מגע כדי ללמד אותה להירדם ללא מגע.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום