פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שעת שינה מוקדמת בן 8 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני החמוד בן ה-8 חודשים הולך לישון מאוד מוקדם- בדר"כ מתחילים את ההשכבה סביב 17:45- 18:00, (לפעמים טיפה יותר מאוחר אם התעורר מאוחר מהשינה האחרונה) כאשר תוך 20-30 דק' הוא במיטה ונרדם עצמאית.
בעקבות כך (או לא?) הוא גם מתעורר די מוקדם- בין 5:00-6:00, לא קבוע, לרוב יותר לכיוון ה- 5:00...
בינתיים זה מרגיש לנו שזה "השעון" שלו, אבל בכל זאת- האם יש אפשרות לגרום לו ללכת לישון יותר מאוחר? או שפשוט כדאי לחכות שיגדל ויצליח להחזיק יותר? . אני כמובן לא רוצה למשוך אותו סתם כשהוא עייף- זה בדר"כ לא נגמר טוב... הסיבה היא לא בגלל הבוקר, אלא כי לרוב זה מאוד לא נוח לנו, למרות שיש לזה כמובן גם יתרונות.
אם יש עצה לגבי הבוקר- גם טוב כמובן...
תודה רבה!
מה שאפשר לעשות זה לבדוק האם הוא זקוק לשנת אחה"צ או שאולי משהו בשנות היום שלו לא מספיק (אולי קצרות מדי..) ולכן קשה לו להחזיק מאוחר יותר.
הייתי נותנת לו להגדיל את זמני הערות שלו בעצמו ככל שיגדל.
אחרי שבדקתם את שנות היום וכו' וזה משהו שמקשה עליכם בכל זאת, אז אפשר להתחיל לדחות את זה ע"י הזזה בכל כמה ימים של שעת השינה בכ-15 דקות. זה לא משהו גדול והגוף יכול להסתגל לזה. זה תהליך הדרגתי ואטי עד שהוא יגיע לשעה סבירה של 18:30-19:00.
לגבי הבוקר, בהנחה שהוא ישן רצוף כל הלילה הוא ישן 11 שעות וקצת קשה לצפות ממנו לישון עוד כיון שלא כל הילדים מסוגלים לישון 12 שעות.
אם הוא כזה שיכול אז צריך להחזיר אותו לשינה כשהוא מתעורר בחמש גם אם זה לוקח המון המון זמן, כך הוא יתרגל לקום מאוחר יותר.
ולכן באמת התעוררה מוקדם..
אבל תמיד, תמיד תמיד, ב-5 בבוקר..נכנסתי, הנקתי אותה בשקט והחזרתי אותה לישון..ולרוב היא משכה אפילו עד 8..
מאז שהתחלתי להנחיל לה סדר וחזרתי לעבודה ואצל המטפלת וכו..
(היום היא בת 7+חודשים) אז היא ישנה 2 תנומות ביום..ולרוב התנומה השניה היא מ15:00עד 17:00..ואז היא הולכת לישון ב 19:00 ולפעמים טיפה מאוחר יותר..
וגם אז, כשהיא מתעוררת ב-6 בבוקר אני נכנסת בשקט, הכל חשוך, מניקה ומשכיבה אותה חזרה במיטה
ואז מעירה אותה ב-7 וחצי כי אני צריכה ללכת לעבודה
אולי פעמיים אני זוכרת שהיא התעוררה ולא חזרה לישון..
בהצלחה
אני מאוד מסכימה איתך שזה קשור לשגרה ולסדר שעות השינה ביום.
בנוגע לאוכל, לא עם כל הילדים זה מצליח, יש כאלה (והם הרוב) שזה יגרום להם לפתח תלות באוכל ואז זה יוביל ליותר ויותר יקיצות בלילה בשביל לאכול.
החמודה הבינה שאחרי 11 שעות שינה...מספיק לה ואפשר להתחיל את היום...
אז התחלנו להתעורר ב6..וכבר לא חוזרים לישון :(
מבאס...אבל אין מה לעשות...
היא נרדמת ב7 ואני צריכה להגיד תודה שהיא ישנה רצוף 11 שעות..
6 זה אמנם לא 7:30 אבל זו שעה רווחת לתחילת יום אצל תינוקות. אם תשמרו על ההישגים האלה יכול להיות שעם הזמן היא תאריך את הבוקר בעצמה.
1. שעת שינה מוקדמת בן 8 חודשים
30/12/2012 19:04
היי,בני החמוד בן ה-8 חודשים הולך לישון מאוד מוקדם- בדר"כ מתחילים את ההשכבה סביב 17:45- 18:00, (לפעמים טיפה יותר מאוחר אם התעורר מאוחר מהשינה האחרונה) כאשר תוך 20-30 דק' הוא במיטה ונרדם עצמאית.
בעקבות כך (או לא?) הוא גם מתעורר די מוקדם- בין 5:00-6:00, לא קבוע, לרוב יותר לכיוון ה- 5:00...
בינתיים זה מרגיש לנו שזה "השעון" שלו, אבל בכל זאת- האם יש אפשרות לגרום לו ללכת לישון יותר מאוחר? או שפשוט כדאי לחכות שיגדל ויצליח להחזיק יותר? . אני כמובן לא רוצה למשוך אותו סתם כשהוא עייף- זה בדר"כ לא נגמר טוב... הסיבה היא לא בגלל הבוקר, אלא כי לרוב זה מאוד לא נוח לנו, למרות שיש לזה כמובן גם יתרונות.
אם יש עצה לגבי הבוקר- גם טוב כמובן...
תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. שינה מוקדמת
31/12/2012 14:41
זו אכן שעה מוקדמת להתחיל את הלילה אבל אני ממש מסכימה אתכם שאם זו השעה שהוא זקוק לה אז לתת לו אותה.מה שאפשר לעשות זה לבדוק האם הוא זקוק לשנת אחה"צ או שאולי משהו בשנות היום שלו לא מספיק (אולי קצרות מדי..) ולכן קשה לו להחזיק מאוחר יותר.
הייתי נותנת לו להגדיל את זמני הערות שלו בעצמו ככל שיגדל.
אחרי שבדקתם את שנות היום וכו' וזה משהו שמקשה עליכם בכל זאת, אז אפשר להתחיל לדחות את זה ע"י הזזה בכל כמה ימים של שעת השינה בכ-15 דקות. זה לא משהו גדול והגוף יכול להסתגל לזה. זה תהליך הדרגתי ואטי עד שהוא יגיע לשעה סבירה של 18:30-19:00.
לגבי הבוקר, בהנחה שהוא ישן רצוף כל הלילה הוא ישן 11 שעות וקצת קשה לצפות ממנו לישון עוד כיון שלא כל הילדים מסוגלים לישון 12 שעות.
אם הוא כזה שיכול אז צריך להחזיר אותו לשינה כשהוא מתעורר בחמש גם אם זה לוקח המון המון זמן, כך הוא יתרגל לקום מאוחר יותר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. אם אפשר..להוסיף
31/12/2012 20:26
גם אנחנו השכבנו את הבת שלי בסביבות 18:00..כשהיא היתה צעירה יותר 5-6 חודשים..כי היא לא היתה מצליחה לישון את התנומה השלישית שלה במהלך היום..אז הקדמנו את הערב..ולכן באמת התעוררה מוקדם..
אבל תמיד, תמיד תמיד, ב-5 בבוקר..נכנסתי, הנקתי אותה בשקט והחזרתי אותה לישון..ולרוב היא משכה אפילו עד 8..
מאז שהתחלתי להנחיל לה סדר וחזרתי לעבודה ואצל המטפלת וכו..
(היום היא בת 7+חודשים) אז היא ישנה 2 תנומות ביום..ולרוב התנומה השניה היא מ15:00עד 17:00..ואז היא הולכת לישון ב 19:00 ולפעמים טיפה מאוחר יותר..
וגם אז, כשהיא מתעוררת ב-6 בבוקר אני נכנסת בשקט, הכל חשוך, מניקה ומשכיבה אותה חזרה במיטה
ואז מעירה אותה ב-7 וחצי כי אני צריכה ללכת לעבודה
אולי פעמיים אני זוכרת שהיא התעוררה ולא חזרה לישון..
בהצלחה
4. בוודאי שאפשר להוסיף
01/01/2013 11:25
בגיל 5 חודשים זו שעה קצת יותר מתאימה אם כי גם אצלך אם הייתה מצליחה לישון את התנומה השלישית אז זה היה מתאחר.אני מאוד מסכימה איתך שזה קשור לשגרה ולסדר שעות השינה ביום.
בנוגע לאוכל, לא עם כל הילדים זה מצליח, יש כאלה (והם הרוב) שזה יגרום להם לפתח תלות באוכל ואז זה יוביל ליותר ויותר יקיצות בלילה בשביל לאכול.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. טוב...מאז שכתבתי את זה
03/01/2013 19:29
שזה בסה"כ לפני 4 ימים...החמודה הבינה שאחרי 11 שעות שינה...מספיק לה ואפשר להתחיל את היום...
אז התחלנו להתעורר ב6..וכבר לא חוזרים לישון :(
מבאס...אבל אין מה לעשות...
היא נרדמת ב7 ואני צריכה להגיד תודה שהיא ישנה רצוף 11 שעות..
6. 11 שעות שינה בלילה זה נפלא, וזה הממוצע
04/01/2013 13:26
זה מאוד יפה, אני מכירה הרבה שישמחו להתחלף איתך ;-).6 זה אמנם לא 7:30 אבל זו שעה רווחת לתחילת יום אצל תינוקות. אם תשמרו על ההישגים האלה יכול להיות שעם הזמן היא תאריך את הבוקר בעצמה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום