הירדמות עצמאית בת 9 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הירדמות עצמאית בת 9 חודשים
06/01/2013 20:13
שלום,
בתי בת 9 חודשים והיא לא מוכנה להירדם במיטה לבד.. היא נרדמת רק עליי כשאני שרה לה ומנדנדת אותה..
בעיקרון אני עושה לה טקס שינה משעה 18:30- אמבטיה, אוכל, סיפור רגוע לפני השינה ואז מנסה להרדים אותה... לעיתים זה קורה מהר ולעיתים המון זמן זה לוקח.. אני משתדלת לשים אותה במיטה רגע לפני הירדמות לגמרי, ז"א כשהיא מנומנמת נורא, ואז שמה אותה להירדם עד הסוף במיטה- לפעמים זה מצליח אך לרוב היא שמה לב שאני שמה אותה במיטה, ישר נעמדת ושולחת ידיים שארים אותה..
בעיקרון גם אם אני מנסה לשים אותה במיטה שתירדם לבד היא ישר נעמדת וברגע שאני יוצאת מהחדר היא מתחילה לבכות ולקרוא לי ולא נרגעת עד שאני מגיעה.. בעיקרון אין לי בעיה להישאר בחדר עד שהיא תירדם במיטה לבד אבל זה פשוט לא קורה, היא עומדת ומסתכלת עליי או משחקת עם עצמה בזה שהיא נעמדת ויושבת עד שהיא מתחילה לבכות ושוב לקרוא לי להרים אותה...

אני מאוד רוצה שהיא תפתח לעצמה הרגלי שינה טובים ושהיא תירדם לבד אבל אני לא יודעת מה לעשות עם זה...

דבר נוסף- היא מתעוררת המון פעמים באמצע הלילה (וישר מתיישבת/נעמדת)- לפעמים אני מחזירה אותה לשכב ושמה לה מוצץ והיא חוזרת לישון ולרוב היא לא נרגעת עד ששוב שאני מרימה אותה..

אשמח מאוווווד לעזרתכם
תודה
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
06/01/2013 22:08
היי,
כמו שציינת בתך אינה יודעת להירדם לבד. וזו הסיבה שיש גם יקיצות באמצע הלילה.
כיון שהיום היא זקוקה למגע שלך והירדמות עם הידיים בזמן שיר ונדנוד (כל אחד מהדברים בנפרד יכול להוות גורם תלות ) היא עדיין לא יכולה להישאר לבד במיטה ושאת תצאי מהחדר- היא פשוט לא יודעת איך לעשות את זה.
גם לשים אותה מנומנמת במיטה לא עושה שינוי אלא רק מעיר אותה כי למעשה תהליך ההירדמות קורה לפני כן והוא החשוב.
כדי להתחיל ללמד אותה הירדמות עצמאית מומלץ בשלב הראשון ללמד אותה להירדם במיטה שלה, בזמן שאת יושבת לידה וטופחת בה, שרה לה וכו'.. מה שאת עושה על הידיים אבל כשהיא במיטה. כך עד שהיא נרדמת. אם היא בוכה אפשר להרגיע על הידיים אבל כשהיא רגועה להחזיר למיטה ולהמשיך עם המגע. ככל שתתמידי בזה ההרדמות יהיו קצרות יותר ועם פחות בכי.
אני ממליצה לך לעבור את התהליך במלואו עד להגעה להירדמות עצמית (כשאת בכלל לא בחדר) ולילות רצופים עם ליווי יומיומי של יועצת מ'מרכז לילה טוב'.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד