פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0קושי לישון לבד
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

יש לי ילדה בת שנה ו- 10 חודשים, מאז שנולדה אני ובעלי היינו יושבים לידה ומלטפים אותה, מקריאים לה סיפור, על מנת שתרדם.
לאחרונה ניסנו להסביר לה שהיא כבר גדולה ואיננה צריכה שנשב לידה ושאמא ואבא פה בחדר הסמוך ושאין לה מה לפחד. הקראנו לה סיפור, נתנו נשיקת לילה טוב ויצאנו מהחדר.
אבל כשאני יוצאת מהחדר, היא יורדת מהמיטה בבכי וצרחות ועומדת בפתח הדלת וקוראת לי. אני מחזירה אותה למיטה נושקת לה ושוב יוצאת מהחדר. הנושא נמשך לפחות שעה - שעה וחצי שהוא מלווה בכי וצרחות, עד שהיא נרדמת מרוב עייפות.
אינני רוצה שביתי תלך לישון בבכי.
איך אגרום לה בפעם הראשונה לישון לבדה מבלי שאבוא שוב ושוב אליה?
אשמח לעזרתכם.
קודם כדאי להמשיך לשבת לידה אבל בלי מגע או סיפור וכך ללמד אותה להירדם ללא מגע שלכם. אח"כ להתרחק ולשבת ליד הדלת כך שאתם עדיין בחדר אבל כשהיא שוכבת ובמיטה היא כבר נרדמת לבד כשהיא יודעת שאתם שם ורק אחרי שההרדמות האלה יהיו טובות זה יהיה הזמן לצאת לגמרי מהחדר ולהסביר לה שאתם בחדר ליד ושתגיעו אליה אם היא תצטרך.
(כל שלב לוקח בערך 3-5 לילות עד שהיא מתרגלת אליו וכבר לא בוכה בהרדמות, זה הזמן לעבור).
בהצלחה.
ראשית רציתי לומר תודה רבה על תשובתך המהירה.
שכחתי לציין עוד דבר חשוב, במהלך הלילה הילדה קמה ובאה לחדר שלנו בבכי , מבקשת אוכל ומסרבת לחזור לחדרה, אלא אם כן נשב לידה עד שתרדם.
האם יש קשר בין הדברים? ואיך עליי לפעול כשהיא מתעוררת באמצע הלילה?
במהלך הלילה ובכל יקיצה צריך להתנהל בדיוק באותו האופן כמו בתחילת הלילה. כך גם יהיה לה ברור יותר כיצד היא אמורה לישון ולא תהיה מבולבלת שבכל פעם זה קורה בצורה אחרת.
גם האוכל זו דרישה שבאה מהרגל כי היא לא אמורה להיות רעבה בגיל הזה בלילה ובמיוחד שאם "משחדים" אותה בישיבה לידה זה מתקבל סימן שזה באמת לא העניין.
1. קושי לישון לבד
08/01/2013 13:23
היי,יש לי ילדה בת שנה ו- 10 חודשים, מאז שנולדה אני ובעלי היינו יושבים לידה ומלטפים אותה, מקריאים לה סיפור, על מנת שתרדם.
לאחרונה ניסנו להסביר לה שהיא כבר גדולה ואיננה צריכה שנשב לידה ושאמא ואבא פה בחדר הסמוך ושאין לה מה לפחד. הקראנו לה סיפור, נתנו נשיקת לילה טוב ויצאנו מהחדר.
אבל כשאני יוצאת מהחדר, היא יורדת מהמיטה בבכי וצרחות ועומדת בפתח הדלת וקוראת לי. אני מחזירה אותה למיטה נושקת לה ושוב יוצאת מהחדר. הנושא נמשך לפחות שעה - שעה וחצי שהוא מלווה בכי וצרחות, עד שהיא נרדמת מרוב עייפות.
אינני רוצה שביתי תלך לישון בבכי.
איך אגרום לה בפעם הראשונה לישון לבדה מבלי שאבוא שוב ושוב אליה?
אשמח לעזרתכם.
מאת: אורח/ת
2. יציאה הדרגתית מהחדר
08/01/2013 17:43
אני ממליצה לעשות את היציאה מהחדר בהדרגה. המעבר מישיבה לידה וליטוף עד הירדמות ליציאה מחדר הוא מעבר גדול והיא לא ממש יודעת מה עליה לעשות ואיך להירדם לבד.קודם כדאי להמשיך לשבת לידה אבל בלי מגע או סיפור וכך ללמד אותה להירדם ללא מגע שלכם. אח"כ להתרחק ולשבת ליד הדלת כך שאתם עדיין בחדר אבל כשהיא שוכבת ובמיטה היא כבר נרדמת לבד כשהיא יודעת שאתם שם ורק אחרי שההרדמות האלה יהיו טובות זה יהיה הזמן לצאת לגמרי מהחדר ולהסביר לה שאתם בחדר ליד ושתגיעו אליה אם היא תצטרך.
(כל שלב לוקח בערך 3-5 לילות עד שהיא מתרגלת אליו וכבר לא בוכה בהרדמות, זה הזמן לעבור).
בהצלחה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. יציאה מהחדר בהדרגתיות
08/01/2013 18:29
היי עינת,ראשית רציתי לומר תודה רבה על תשובתך המהירה.
שכחתי לציין עוד דבר חשוב, במהלך הלילה הילדה קמה ובאה לחדר שלנו בבכי , מבקשת אוכל ומסרבת לחזור לחדרה, אלא אם כן נשב לידה עד שתרדם.
האם יש קשר בין הדברים? ואיך עליי לפעול כשהיא מתעוררת באמצע הלילה?
מאת: אורח/ת
4. בהחלט יש קשר בין הדברים
10/01/2013 21:41
מה שהיא רגילה לקבל בתחילת הלילה היא מבקשת גם בלילה.במהלך הלילה ובכל יקיצה צריך להתנהל בדיוק באותו האופן כמו בתחילת הלילה. כך גם יהיה לה ברור יותר כיצד היא אמורה לישון ולא תהיה מבולבלת שבכל פעם זה קורה בצורה אחרת.
גם האוכל זו דרישה שבאה מהרגל כי היא לא אמורה להיות רעבה בגיל הזה בלילה ובמיוחד שאם "משחדים" אותה בישיבה לידה זה מתקבל סימן שזה באמת לא העניין.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום