פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הנקה ושינה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

התינוק שלי בן 4 חודשים נרדם אחרי מקלחת בשעה קבועה 19 בערך, על הציצי. לאחר מכן מתעורר באופן לא עקבי לעיתים לאחר 5-6 שעות ואפילו 7 שעות ולפעמים אחרי שעה שעתיים. ואז אני לא יודעת ממה מתעורר, האם רעב או שסתם מתקשה להירדם בחזרה. אני מבינה שעדיף שלא ירדם על הציצי אבל הוא פשוט נרדם גם בערב וגם במהלך הלילה ולפעמים ישן טוב וברצף וגם אני... הוא לא לוקח מוצץ ככה שאם הוא מתעורר קרוב להאכלה קודמת שעה-שעתיים אנחנו מרדימים אותו על היידים כי אחרת בוכה ומעיר את עצמו לגמרי.. אני מבינה שהוא צריך ללמוד להרשם לבד אבל גם מניחה שבלילה הוא עדיין מתעורר לעיתים כי רעב כיוון שאוכל במרץ ולא רק מוצץ. לקראת הבוקר 4/5 מתעורר לפעמים עם גזים ובדכ אחרי קצת הנקה גם עושה קקי ואז ער לגמרי ומאוד קשה להרדים ואנחנו נכנעים להרדמה על היידים.
וזאת למרות שהוא לא סבל או סובל במיוחד מגזים.. גם במהלך היום נרדם לסירוגין בהנקה, על היידים, או אם אנחנו בחוץ אז בעגלה, בסלקל או במנשא אם אין ברירה.
תודה מראש
עדית
מה שאת אומרת הוא מאוד נכון, לא מומלץ לתת לו להירדם בזמן האוכל וכדאי ללמד אותו להירדם עצמאית.
איך מתחילים? תראי במשך כמה לילות מה רוב הפערים שלו. ולפיהם התחילי. אם ברוב המקרים הוא אוכל אחרי 5 שעות אז זה הפער הראשוני שלך ועם זה תתחילי לעשות את הסדר בלילה- האכילי כל 5 שעות ואם את רוצה ללמד אותו להירדם לבד אין ברירה אלא לא לאפשר לו להירדם בזמן האוכל. תגלי שכך הוא ימשיך ויפתח יותר ויותר פערים. בגיל 5 חודשים תוכלי להתחיל להוריד לו באופן יזום ארוחות בהדרגה.
באופן כללי, ילד שאוכל טוב במהלך היום ועולה טוב במשקל ואין הנחייה רפואית לתת לו אוכל יכול בגיל 4 חודשים להסתדר עם 1-2 ארוחות בלילה ובגיל 5-6 חוד' ללא אוכל. ילד שאוכל פעם ב-5 שעות אין סיבה שיהיה לפתע רעב אחרי שעתיים (זה קורה לכם בגלל שהוא נעזר בזה לצורך הירדמות ולא רק לצורך תזונה).
1. הנקה ושינה
09/01/2013 12:42
שלום רבהתינוק שלי בן 4 חודשים נרדם אחרי מקלחת בשעה קבועה 19 בערך, על הציצי. לאחר מכן מתעורר באופן לא עקבי לעיתים לאחר 5-6 שעות ואפילו 7 שעות ולפעמים אחרי שעה שעתיים. ואז אני לא יודעת ממה מתעורר, האם רעב או שסתם מתקשה להירדם בחזרה. אני מבינה שעדיף שלא ירדם על הציצי אבל הוא פשוט נרדם גם בערב וגם במהלך הלילה ולפעמים ישן טוב וברצף וגם אני... הוא לא לוקח מוצץ ככה שאם הוא מתעורר קרוב להאכלה קודמת שעה-שעתיים אנחנו מרדימים אותו על היידים כי אחרת בוכה ומעיר את עצמו לגמרי.. אני מבינה שהוא צריך ללמוד להרשם לבד אבל גם מניחה שבלילה הוא עדיין מתעורר לעיתים כי רעב כיוון שאוכל במרץ ולא רק מוצץ. לקראת הבוקר 4/5 מתעורר לפעמים עם גזים ובדכ אחרי קצת הנקה גם עושה קקי ואז ער לגמרי ומאוד קשה להרדים ואנחנו נכנעים להרדמה על היידים.
וזאת למרות שהוא לא סבל או סובל במיוחד מגזים.. גם במהלך היום נרדם לסירוגין בהנקה, על היידים, או אם אנחנו בחוץ אז בעגלה, בסלקל או במנשא אם אין ברירה.
תודה מראש
עדית
מאת: אורח/ת
2. הנקה ושינה
10/01/2013 21:49
היי עדית,מה שאת אומרת הוא מאוד נכון, לא מומלץ לתת לו להירדם בזמן האוכל וכדאי ללמד אותו להירדם עצמאית.
איך מתחילים? תראי במשך כמה לילות מה רוב הפערים שלו. ולפיהם התחילי. אם ברוב המקרים הוא אוכל אחרי 5 שעות אז זה הפער הראשוני שלך ועם זה תתחילי לעשות את הסדר בלילה- האכילי כל 5 שעות ואם את רוצה ללמד אותו להירדם לבד אין ברירה אלא לא לאפשר לו להירדם בזמן האוכל. תגלי שכך הוא ימשיך ויפתח יותר ויותר פערים. בגיל 5 חודשים תוכלי להתחיל להוריד לו באופן יזום ארוחות בהדרגה.
באופן כללי, ילד שאוכל טוב במהלך היום ועולה טוב במשקל ואין הנחייה רפואית לתת לו אוכל יכול בגיל 4 חודשים להסתדר עם 1-2 ארוחות בלילה ובגיל 5-6 חוד' ללא אוכל. ילד שאוכל פעם ב-5 שעות אין סיבה שיהיה לפתע רעב אחרי שעתיים (זה קורה לכם בגלל שהוא נעזר בזה לצורך הירדמות ולא רק לצורך תזונה).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום