נירדם רק על הידיים או בהנקה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. נירדם רק על הידיים או בהנקה
13/01/2013 11:49
שלום,
יש לי תינוק בן 9 חודשים שנירדם אצלי רק בהנקה או על הידיים וגם על הידיים בעמידה ובנידנוד.
בלילה מיתעורר כל שעה וחצי וללא הנקה לא חוזר לישון.
זה נהייה עבורנו מאוד קשה.
אני מעוניינת לשנות לו את הרגלי השינה.
היום התחלתי בשנת בוקר לאחר הנקה בה לא נירדם עמדתי ליד המיטה שלו
לחשתי לו שעכשיו הולכים לישון והנחתי במיטה כשאני מזמזמת ששששש
בהתחלה קם וניסה לשחק כל פעם החזרתי למצב שכיבה עם זימזום ובשלב כלשהו שנהייה כבר ממש עייף התחיל לבכות ולחפש הנקה..
הרמתי הורדתי שוב ושוב עד שבאיזשהי הרמה הוא התחיל כבר להירדם עליי אך לא ממש והנחתי במיטה עם יד עליו עד שנירדם במיטתו תוך כדי שהוא משמיע קולות.
כל זאת לקח כשעה..
האם פעלתי נכון? והאם עליי קודם לעשות כך בשנת הבוקר והצהריים ולחכות עם הלילה שם הוא ממש תלותי בהנקה או שזה עלול לבלבל אותו?
תודה רבה
רעות
מאת: אורח/ת
2. תהליך הקניית הרגלי שינה
13/01/2013 15:11
רעות,
כל הכבוד שאת מתחילה בהרגלי שינה נכונים, ההתחלה לא פשוטה ומפחידה וזה לא מובן מאליו!
נשמע שאת עושה נכון מאוד.
זה נכון לשבת לידו ולתת לו מגע כל הזמן עד שהוא נרדם. אם הוא מתרומם להחזיר לשכיבה ואם הוא בוכה וההרגעה במיטה לא מצליחה אז אפשר גם להרגיע על הידיים ולהחזיר למיטה.
בלילה זה מאוד יבלבל אותו אם שם תתנהלי אחרת ולכן צריך לעשות את אותו הדבר בדיוק. לרוב, דווקא בלילה זה קל יותר.
אל תעשי את הגמילה מהנקה חד פעמית אלא בהדרגה. בינתיים תני לו לאכול אבל תקפידי שלא יירדם בזמן האוכל.

שיהיה המון הצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד