רגרסיה בשינה- בת 4 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. רגרסיה בשינה- בת 4 חודשים
14/01/2013 22:00
ערב טוב,
הבת שלי בת 4 חודשים. עד לפני שבוע היינו שמים אותה בעריסה כאשר היא מנומנמת והיא הייתה נרדמת לבד וישנה 10 שעות רצופות או מתעוררת פעם אחת להנקה לפנות בוקר. מזה כשבוע שהיא בוכה בכי היסטרי כאשר אנחנו מניחים אותה בעריסה ונרגעת רק כשאני מניקה אותה וכך נרדמת. בנוסף, היא התחילה להתעורר כל 3 שעות!! אחרי שכבר ישנה לילות רצופים.

האם יש לזה קשר לחיסון של 4 חודשים? שינוי ההתנהגות החל יומיים- שלושה אחרי החיסון.

אודה מאוד אם תוכלו לסייע לי להבין איך להחזיר לבתי את הרגלי השינה הטובים שלה..

תודה מראש,ענבר
מאת: אורח/ת
2. רגרסיה בגיל 4 חודשים
15/01/2013 15:13
היי ענבר,
הרבה פעמים אנחנו רואים שינוי בהרגלי השינה סביב גיל 4 חודשים. החיסון לא היה הסיבה אבל מאוד יכול להיות שהוא היה "טריגר" שגרם לרגרסיה בעקבות דברים שכבר היו קודם (כלומר, רוב הסיכויים שזה היה קורה גם ללא החיסון).
בתכם למעשה לא נרדמה עצמאית כי את פעולת ההרדמה היא הייתה עושה על הידיים שלכם, יחד עם זאת יכול להיות שהיא נרדמה גם בזמן האוכל ולכן גם הוא עזר לה להרדם. מה שקורה כרגע זה שהיא מתחילה לפתח עמידות לשני גורמי התלות האלה ולכן היא זקוקה להם יותר.
כדי להתחיל לנתק את התלות בהנקה, תני לה לאכול ושימי לב לקצב היניקות, כשזה מתחיל להיחלש זה סימן שהיא כבר לא אוכלת אלא מתחילה להירדם. נתקי אותה והרדימי.
הרדמה, שתתחיל כולה במיטה, אפשר לשבת לידה ולתת לה מגע עד הרדמה אבל שהיא תיכנס ערה למיטה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה רבה עינת..אבל מה לגבי השינה הרצופה?
15/01/2013 16:30
האם יש דרך לעזור לה לחזור לישון רצוף? האם הרגרסיה חולפת בשלב כלשהו?
מאת: אורח/ת
4. זו הדרך לחזור לשינה הרצופה..
16/01/2013 12:58
מה שכתבתי הוא זה שמשפיע על שינה רצופה או לא. ככל שהיא תרדם בצורה יותר עצמאית ללא גורמי תלות רק כך הלילה יחזור להיות רצוף.
רגרסיה מגורמי תלות לא חולפת מעצמה (ויכולה גם להחמיר) אלא ע"י עבודה של ניטרול גורמי התלות.
רגרסיה שקשורה במחלה או כאב או שיניים (כלומר, לא משהו התנהגותי מתוך הרגל), יכול לחלוף מעצמו אחרי 2-3 לילות. אם זה יותר מזה סביר להניח שזה כבר משהו שמגיע מהרגל.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד