בעיות הרדמות של תינוק בן 3 וחצי חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיות הרדמות של תינוק בן 3 וחצי חודשים
19/01/2013 15:06
בני בן 3 וחצי חודשים, לאחרונה (לפני כשבוע) הפסיק להירדם בכוחות עצמו. אציין כי לא החלפנו לו מיטה או מזרון או חדר. הוא היה מצליח להירדם לבד בכל שעה שהיה עייף ביום וגם בלילה אבל לאחרונה הוא לא נרדם, זה מתחיל בקיטורים רבים ואז הופך לבכי שמלווה בשפשוף עיניים ומשיכת שיער. סימני עייפות מקדימים לאלה הם קיטורים והפניית מבט וברגע שאני מזהה אותם אני מניחה אותו במיטה כמו שעשיתי לפני שבוע, סוגרת תריסים והוא פשוט לא מצליח להירדם. אחרי "מאבק" של שעתיים וניסיונות רבים (נדנוד, ידיים וכו') הוא איכשהו נרדם (כל פעם עובדת שיטה אחרת) ורק ל40 דקות (מה שלפני שבוע היה לשעה ואפילו שעה וחצי) שום דבר שבדקתי לא מציק לו - הטיטול נקי, אין גראפס, אכל לפני שעה... הכל כביכול בסדר אבל ממש לא בסדר. המסכן הקטן עייף ועצבני שמגיעה השעה 16:00 הוא גמור עם עיניים אדומות ובכי בלתי פוסק ועדיין לא נרדם. ב18:00 מקלחת ואוכל ואז ישן 6-8 שעות והוא נרדם לבד קם לאכול , ער שעה וחוזר לישו עודן 4 שעות שגם אליהן הוא נכנס ללא בעיה. הבעיה היא רק במהלך היום.
מאת: אורח/ת
2. בעיות בהירדמות
20/01/2013 13:38
יש מקרים שבהם הוא נרדם בזמן האוכל?
איך הוא נרדם בתחילת הלילה או ביקיצות בלילה?
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תגובה לבעיות הרדמות של תינוק בן 3 וחצי חודשים
21/01/2013 11:28
היי עינת,

הוא לא נרדם בזמן האוכל במהלך היום. נכון שבקבוק מאוד מרגיע אותו והוא נהיה ממש עייף מזה אבל אני לא מאפשרת לו להירדם על בקבוק. ברגע שהוא מתחיל לנמנם ומפסיק לשאוב אלא למצוץ (העוצמה משתנה) אני מפסיקה את ההאכלה מוציאה לו גראפס ומניחה במיטה. בלילה השיטה הזו עובדת מצוין גם אחרי מקלחת וגם באמצע הלילה שהוא קם. אבל במהלך היום כשהוא מראה סימני עייפות מוקדמים כמו פיהוק והוא צריך נגיד לאכול אז אני עושה שוב את האכלה עד לנמנום וכשאני מניחה במיטה הוא לא מפסיק לזוז, נראה לא רגוע 0תנועות ידיים ורגליים מרובות) ואחרי שעה ככה זה הופך לבכי והוא ממש כבר "גמור" ורק אז נרדם.
יש מצב שהוא יכול להירדם רקכשהוא ממש ממש עייף?? שסף העייפות שלו גבוהה או שאני מדברת שטויות:(

תודה,
יפעת
מאת: אורח/ת
4. הרדמה
21/01/2013 12:25
היי יפעת,

זה לגטימי לשאול, בשביל זה אני כאן .זה לא שטויות :-)
עייפות יתר רק מקשה על ההרדמה ולכן כשהוא במיטה כבר הרבה זמן יותר ויותר קשה לו להירדם כי הוא נהיה עייף יותר.
זה נכון מאוד להמתין לסמני עייפות אבל יכול להיות שאת מזהה אותם מעט מאוחר כבר, בנוסף שעת האוכל בעיקר ביום צריך לשנות כדי לא לחבר את זה עם השינה. תמשיכי להקפיד שלא יתנמנם בזמן האוכל כי זה חשוב מאוד במקביל לפער גדול יותר בין האוכל והשינה בשנות היום.
לאחר שזיהית סמני עייפות גם ביום וגם בלילה כנסי אתו לחדר חשוך ועשי לו טקס שינה (צרי שני טקסים שונים אחד לכל שנות היום והשני לתחילת הלילה).
בהתחלה שבי לידו ותני לו מגע רצוף במיטה (ליטוף, טפיחות וכו'..) עד שהוא יירדם גם אם זה לוקח הרבה זמן. הכי חשוב שזה ייעשה כל הזמן אותו הדבר ולא לנסות דברים שונים כי זה רק מבלבל אותו. אם הוא בוכה הרימי על הידיים אבל כשהוא רגוע החזירי למיטה והמשיכי עם המגע. עשי זאת בכל ההרדמות (שנות יום ולילה). ורק כשתתחילי לראות את זה מתקצר תתחילי להוריד את המגע שלך.
לדעתי יש כאן שילוב של עייפות יתר, קשר כלשהו עם האוכל והרדמות מבלבלות בשיטות שונות.
אם שנות היום לא יתארכו שוב מעצמם את יכולה להיכנס אליו כ- 10 דקות לפני שהוא אמור להתעורר ולתת מגע עדין או נדנוד קל כדי לעזור לו להמשיך לישון.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד