פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בת שלושה חודשים - תנומות יום
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי בת שלושה חודשים והשינה שלה במשך היום קטסטרופלית
היא ישנה ומתעוררת במקרה הטוב אחרי עשרים דקות, לפעמים פחות, באופן אינטואיטיבי אני עושה את מה שייעצת בתשובותייך באירוח שהתקיים בפורום בתפוז, כלומר שמה מוצץ בחזרה ומרדימה מחדש (במיטה או בעגלה, לא מוציאה), אלא שדבר כזה יכול לחזור על עצמו אינספור פעמים עד שתירדם לשינה טובה במקרה הטוב או עד שתתעורר לגמרי במקרה הפחות טוב, ולא ראיתי שום שיפור בנושא, כלומר אני די עקבית בעניין הזה, ותמיד תמיד השינות שלה קטועות כאלה. יכול להיות שאני עושה משהו לא בסדר? אולי יש עוד משהו שאפשר לעשות? האם את נותנת ייעוץ פרטני גם במקרים של תנומות יום? הגדולה שלי (בת שלוש) היתה בדיוק כזאת והתחילה לישון במשך היום רק בגיל שנהף לאחר שגמלתי אותה מהתלות שהיתה לה בציצי (כן, אני יודעת, way too late, אין לי מושג איך שרדתי ככה שנה שלמה, בלי שינה ביום ובלי שינה בלילה, ובדיוק בגלל זה אני שואלת את זה עכשיו, כי אין לי מושג איך אשרוד עוד שנה כזאת, או אפילו פחות)
שאלה נוספת, לגבי שנת הלילה - היא נרדמת סביב תשע (לאט לאט אנחנו מצליחים להקדים לה את שעת השינה, לפני חודש עוד היתה נרדמת קרוב לאחת עשרה), מאיזו שעה כדאי לא לתת לה לישון (במקרה שלה זה יותר לנמנם) כדי שתהיה מספיק עייפה להתחיל את השינה ועם זאת לא עייפה יתר על המידה?
מחכה לתשובותייך בקוצר רוח
תודה,
אלה (העייפה...)
ראשית, לגבי שנות היום, הכוונה בלהאריך את שנת היום היא לא להחזיר לישון בכל פעם שמתעוררת כי אז את מקבעת את ההתעוררויות כי היא מפתחת תלות בכך שתחזירי אותה לישון, אלא במניעת התעוררות, הכוונה היא שתתערבי עוד בטרם התעוררה, לטפין או טפחי קלות עוד בטרם התעוררה כי רק כך תוכלי לחזק את המעבר שלה בין שלב לשלב בתוך המחזור שינה (שכרגע הוא כנראה חלש אצלה).
כמובן שאני מייעצת לגבי שנות יום, אבל זה בלתי נפרד מהלילה כי אי אפשר לעבוד רק על שנות יום בלי לילה או רק על שנות לילה בלי שנות יום, רק שאני מתחילה לייעץ פרטני רק מגיל חמישה חודשים אך לפני כן אני ממליצה להגיע להרצאות שלי כי הן רלוונטיות בגילאים הצעירים.
לגבי שעת ההשכבה, בעיקרון בגילה גם אם היא תתעורר מתנומת :-) אחר הצהריים שעה וחצי-שעתיים לפני ההשכבה ללילה זה בסדר, את צריכה לראות כמה זמן היא מחזיקה ערה עד שהיא מתעייפת ובהתאם לזה להחליט מתי להעיר אותה.
גנית
1. בת שלושה חודשים - תנומות יום
11/01/2010 21:49
הי גנית,בתי בת שלושה חודשים והשינה שלה במשך היום קטסטרופלית
היא ישנה ומתעוררת במקרה הטוב אחרי עשרים דקות, לפעמים פחות, באופן אינטואיטיבי אני עושה את מה שייעצת בתשובותייך באירוח שהתקיים בפורום בתפוז, כלומר שמה מוצץ בחזרה ומרדימה מחדש (במיטה או בעגלה, לא מוציאה), אלא שדבר כזה יכול לחזור על עצמו אינספור פעמים עד שתירדם לשינה טובה במקרה הטוב או עד שתתעורר לגמרי במקרה הפחות טוב, ולא ראיתי שום שיפור בנושא, כלומר אני די עקבית בעניין הזה, ותמיד תמיד השינות שלה קטועות כאלה. יכול להיות שאני עושה משהו לא בסדר? אולי יש עוד משהו שאפשר לעשות? האם את נותנת ייעוץ פרטני גם במקרים של תנומות יום? הגדולה שלי (בת שלוש) היתה בדיוק כזאת והתחילה לישון במשך היום רק בגיל שנהף לאחר שגמלתי אותה מהתלות שהיתה לה בציצי (כן, אני יודעת, way too late, אין לי מושג איך שרדתי ככה שנה שלמה, בלי שינה ביום ובלי שינה בלילה, ובדיוק בגלל זה אני שואלת את זה עכשיו, כי אין לי מושג איך אשרוד עוד שנה כזאת, או אפילו פחות)
שאלה נוספת, לגבי שנת הלילה - היא נרדמת סביב תשע (לאט לאט אנחנו מצליחים להקדים לה את שעת השינה, לפני חודש עוד היתה נרדמת קרוב לאחת עשרה), מאיזו שעה כדאי לא לתת לה לישון (במקרה שלה זה יותר לנמנם) כדי שתהיה מספיק עייפה להתחיל את השינה ועם זאת לא עייפה יתר על המידה?
מחכה לתשובותייך בקוצר רוח
תודה,
אלה (העייפה...)
מאת: אורח/ת
2. תנומות יום של בת שלושה
12/01/2010 15:46
הי,ראשית, לגבי שנות היום, הכוונה בלהאריך את שנת היום היא לא להחזיר לישון בכל פעם שמתעוררת כי אז את מקבעת את ההתעוררויות כי היא מפתחת תלות בכך שתחזירי אותה לישון, אלא במניעת התעוררות, הכוונה היא שתתערבי עוד בטרם התעוררה, לטפין או טפחי קלות עוד בטרם התעוררה כי רק כך תוכלי לחזק את המעבר שלה בין שלב לשלב בתוך המחזור שינה (שכרגע הוא כנראה חלש אצלה).
כמובן שאני מייעצת לגבי שנות יום, אבל זה בלתי נפרד מהלילה כי אי אפשר לעבוד רק על שנות יום בלי לילה או רק על שנות לילה בלי שנות יום, רק שאני מתחילה לייעץ פרטני רק מגיל חמישה חודשים אך לפני כן אני ממליצה להגיע להרצאות שלי כי הן רלוונטיות בגילאים הצעירים.
לגבי שעת ההשכבה, בעיקרון בגילה גם אם היא תתעורר מתנומת :-) אחר הצהריים שעה וחצי-שעתיים לפני ההשכבה ללילה זה בסדר, את צריכה לראות כמה זמן היא מחזיקה ערה עד שהיא מתעייפת ובהתאם לזה להחליט מתי להעיר אותה.
גנית
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום