תנומות יום של בן 9 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תנומות יום של בן 9 חודשים
23/01/2013 12:45
שלום רב! בני בן תשעה חודשים ונמצא איתי בעבודה כל יום. בשל כך נוצר מצב שאת תנומות היום הוא ישן בעגלה. טרם חזרתי לעבודה הוא היה נרדם עצמאית וישן תנומות של שעה וחצי-שעתיים. במהלך הזמן התנומות התקצרו, ההרדמות הפכה לקשה ומתישה וכיום התנומות אורכות חצי שעה עד ארבעים וחמש דקות. בכדי להאריך תנומה מעבר לארבעים וחמש דקות אנחנו משקיעים מאמץ אדיר וסיבובים ארוכים בעגלה. ברור לי שבעיית התנומות הקצרות נוצרה בגלל ההרדמות בעגלה תוך תנועה והשינה בסביבה לא שקטה במיוחד (בנוסף, מתעורר מכל רעש קל).
שאלתי היא איך אני יכולה בהדרגה ללמד אותו להרדם עצמאית בעגלה ואם זה אפשרי כלל כיוון שישנם מצבים שאני חייבת שהעגלה תהיה בתנועה (מכורח עבודתי).
תודה רבה מראש, רעות
מאת: אורח/ת
2. שינה בעגלה
23/01/2013 14:14
היי רעות,

הירדמות בעגלה היא לא הירדמות עצמאית בגלל העזרה שאת נותנת לו (הנדנודים והתנועה והנוכחות שלך לידו). אפשר לנסות להתייחס אל העגלה כאל מיטה ולנסות באופן הזה ללמד אותו אבל מכורח הדברים הרבה פחות נוח לישון בעגלה ואני לא בטוחה שזו שינה טובה לו.
בכל מקרה, אם את רוצה להתייחס לעגלה כמיטה זה אומר שהיא לא נמצאת לידך, שיש לו תנאים של חושך וללא גירויים כדי להירדם ושאת מרדימה אותו בדיוק כמו בלילה (אם את מניחה ויוצאת מהחדר אז גם בעגלה מניחה וזזה ממנו).
אם יש סביבו הרבה רעש ותנועת אנשים אני לא בטוחה שזה יצליח.
קחי בחשבון שיכול להיות וזה יתחיל להשפיע גם על ההרדמות בלילה.

לגבי הארכת השינה, את יכולה לנסות לגשת אליו כ-10 דקות לפני שהוא אמור להתעורר ולתת לו תנועה עדינה וקלה בעגלה כדי שיעזור לו לעשות שם את המעבר שינה שקורה ולראות שהוא נכנס לשינה עמוקה יותר ואז תוכלי להפסיק לנדנד. אחרי שבוע כזה הפסיקי עם זה ותראי האם הוא ממשיך לישון למעלה מ- 30-45 דקות רצוף מבלי שתעשי כלום.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה ועוד שאלה
23/01/2013 17:08
היי עינת ותודה על התשובה המהירה (-:
לגבי הארכת התנומות - מה שהצעת הוא בדיוק מה שאני עושה אך זה לא מחזיק מעמד זמן רב, אני כל הזמן צריכה "לארוב" לו. יש הצעות אחרות? (-:
לגבי התייחסות לעגלה כאל מיטה - זה מה שחשבתי לעשות אך אני לא יודעת איך לבצע מעבר הדרגתי מהרדמות בתנועה להרדמות עצמאית.
אשמח לעצתך
שוב תודה רבה
4. היי
23/01/2013 19:14
יכול להיות שאחת הסיבות שזה לא מחזיק מעמד היא בגלל שהקושי שלו הוא לא לעבור את מעבר השינה אלא ההירדמות העצמאית.
לגבי הרעש, ככל שהוא יירדם בסביבה עם רעש סביר כך הוא ילמד לישון בה ולא יתעורר מכל רעש (זה בטוח יעזור גם).

אם כרגע את יושבת ומרדימה אותו בתנועות, המשיכי לשבת לידו ואל תתני את התנועות. אם הוא בוכה הרגיעי (או במגע או בליטוף) וכשהוא רגוע הפסיקי חשוב שההירדמות עצמה תהיה ללא תנועות או מגע.
אחרי שזה יתייצב שבי יותר רחוק ממנו אבל במקום כזה שאם ירים ראש יראה אותך (שאני מניחה שזה בכל מקום בעבודה).
בזמן אידאלי השלב האחרון הוא לשים ולצאת מהחדר, אם אין לך אפשרות שישן בחדר אחר אז את בעצם מסיימת בשלב שהוא נרדם רחוק ממך.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. תודה רבה לך עינת (ל"ת)
24/01/2013 8:58
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB