בן 10 חודשים פתאום לא מוכן לישון !

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן 10 חודשים פתאום לא מוכן לישון !
26/01/2013 9:21
היי, הקטן שלי בן 10 חודשים, היה לו סדר יום די מגובש מבחינת השינה. בימים האחרונים הוא פשוט לא מוכן לישון ! נראה רוב הזמן די עירני ורק רוצה לשחק. גם כשהוא ממש גמור ומתחיל להירדם הוא כאילו נלחם בזה ומעיר את עצמו בכל זאת. במהלך היום יכול להיות ער 5-6 שעות, מה שבחיים לא היה מחזיק ובלילה.. מתעורר באמצע הלילה ומתחיל לשחק ונשאר ער שעתיים בערך, ממש ממש קשה להחזיר אותו לישון. חושדת בשיניים אבל מצד שני הוא לא בוכה או משהו, אולי קצת חרדת נטישה כי הוא לא רוצה שנצא מהחדר, אבל גם כשנשארים איתו הוא פשוט עירני ולא רוצה לישון ! מה עושים ???? מה זה יכול להיות ?
הורים עייפים במיוחד..
מאת: אורח/ת
2. בן 10 חודשים מתקשה להירדם
27/01/2013 18:37
היי,
לרוב זה לא משהו שמגיע סתם, בדר"כ זה כתוצאה מעמידות לגורם תלות כלשהו, כלומר משהו שעד עכשיו עזר לו להירדם עכשיו כבר לא משפיע. דפוס של מניעת הירדמות אנחנו רואים אצל תינוק שממתין למשהו שיקרה, למשל- אם אחרי בכי ממושך הוא מקבל אוכל, או מוציאים אותו מהמיטה ומעבירים למיטה שלכם או מתחילים יום או אבא ואימא מתחלפים וכו'.. צריך לשאול ולגלות למה בעצם הוא ממתין והאם הוא זקוק למשהו כדי להירדם (נוכחות או מגע שלכם יכול להיות- גם אם עכשיו זה השתנה השאלה היא מה היה לפני כן).
לגבי הלילה- ככל שהוא יותר עייף כך השינה שלו פחות טובה ויש יותר יקיצות.
לגבי הבוקר- 5-6 שעות זה המון בגיל הזה, יחד עם זאת תמשיכו לעקוב אחרי סמני עייפות שלו כי הם משתנים וככל שהוא גדל הוא יכול לפתוח יותר פערים. הוא אמור לישון כ- 2 תנומות ביום של שעה ומעלה. ובלילה 10-12 שעות (סה"כ ביממה כ- 14-15 שעות).
אם אתם מסתבכים אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר טלפוני.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד