שינה של בת 8 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינה של בת 8 חודשים
26/01/2013 19:42
שלום

הבת שלי חולה לעיתים תכופות מאז שנכנסה למסגרת לפני חודשיים. בעקרון נרדמת יפה בערב (כבר מאוד עייפה בסביבות 18:00. אז מתחילים מקלחת, ציצי ולישון. מניחים במיטה ואחרי כמה פעמים של החזרת מוצץ, נרדמת. בד"כ תוך רבע שעה מקסימום). בשבוע האחרון ההרדמות בערב נעשו קשות מאוד. לפעמים נרדמת יפה ואז מתעוררת משיעול טורדני ולא מצליחה לחזור לישון. בוכה הרבה ולא מצליחה להרגיע את עצמה. גם על הידיים בנידנודים וגם אחרי ציצי פעם נוספת אפילו לא נרדמת.
ניסינו להתחיל גמילה מציצי בלילה (לרוב מתעוררת 2 פעמים ולאחר שלא מוכנה מוצץ, בסוף מקבלת ציצי). אבל בגלל מחלות חוזרות ונשנות, החלטנו לדחות את הגמילה לסוף החורף.
מה את חושבת? האם יש רגרסיה ידועה בשינה בגילה הזה? האם אכן חכם לחכות עם הגמילה? האם לעשות משהו שונה בהרדמה בערב?
אשמח לעזרה!
מאת: אורח/ת
2. בת 8 חודשים
27/01/2013 19:41
הרגרסיה שאת מתארת לא קשורה לגיל אלא לכל אותם דברים שעוזרים לה להירדם. הרבה פעמים המחלה היא "טריגר" לרגרסיה אבל סביר להניח שזה היה מגיע גם ללא המחלה.
לא הייתי מתחילה עם גמילה כשהיא לא מרגישה טוב אבל אם היא כבר בלי חום ומרגישה יותר טוב אפשר להתחיל לעבוד על זה. אפשר גם להמתין לסוף החורף רק שיש סיכוי גבוה שהרגרסיה תחמיר ויהיו יותר ויותר יקיצות לאוכל. לא צריך להוריד את האוכל ב"מכה אחת" אלא לדאוג שהיא לא נרדמת עליו ובכל כמה לילות לדחות את הארוחה בשעה.
גם את המוצץ כבר אפשר להתחיל ללמד אותה לקחת אותו בעצמה.
ולגבי אופן ההרדמה- אם היא לא נרדמת כשאתם מחוץ לחדר אז כדאי להתחיל ללמד אותה בהדרגה.

לסיכום, בגיל הזה כבר כדאי להתחיל ללמד אותה הירדמות עצמאית לחלוטין וככל שהיא תהיה פחות תלויה בעזרה ממך כך מספר היקיצות בלילה יקטן.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד