ילדה בת שנתיים וחצי עם קושי בהרדמות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. ילדה בת שנתיים וחצי עם קושי בהרדמות
27/01/2013 14:10
שלום, יש לי ילדה בת שנתיים וחצי, עד לפני 4 חודשים הלכה לישון בצורה יפה, ידעה להרדים את עצמה מגיל קטן אמרנו לילה טוב ונירדמה, לפני ארבעה חודשים נולד לה אח ומאז הכל תהפך, כל השכבת לילה הופכת לסיוט עד שסוף סוף היא במיטה היא מתחילה: אמא מים, אמא גרביים, אמא לכסות אותי, אמא פיפי וכ"ו וברוב המקרים גם קמה מהמיטה ויוצאת מהחדר, לא עוזר הלהחזיר אותה למיטה בכל פעם, לפעמים מנסים להישאר לידה ולעשות לה טובה ואחרי רבע שעה קמים ואז היא קמה, אנחנו פשוט חסרי אונים, יש לציין שבצהריים אין איתה כל בעיה היא שמה ראש ונירדמת, יכול להיות שהיא לא עייפה בערב? יכול לקחת לה להרדם גם שעתיים, אשמח לכל עצה
אדית
מאת: אורח/ת
2. ילדה בת שנתיים וחצי עם קושי בהרדמות
27/01/2013 20:13
היי אדית,
לרוב בגיל 3 מתחילים להוריד את שנת הצהריים וקשה לי להאמין ששנת הצהרים מתחילה כבר להפריע לה ללילה והיא מגיעה לא עייפה, בכל מקרה זה משהו שאת יכולה לבדוק- המתיני לסמני עייפות בערב וכשאת רואה אותם השכיבי אותה לישון.
אני חושבת שיש לזה קשר יותר למשהו התנהגותי בעקבות האח שנולד. כל ה"בקשות" בתחילת הלילה נראות כמו רצון לתשומת לב מיוחדת לה ולהביא אתכם אליה. חשוב שתהיו ענייניים ולדעת להציב את הגבולות האלה כדי שלא יהיה קשה יותר ויותר. אני מניחה שיש לזה גם קשר לסוג של קינאה שהוא ישן אתכם.
היו סבלניים והסבירו לה את ההבדלים ביניהם ושבכל מקרה אתם נמצאים בחדר לידה כשהיא צריכה אתכם. המשיכו להחזיר אותה למיטה שלה אבל נסו לשדר רוגע- לא כעס ולא צחוק.
לגבי כל מה שהיא מבקשת היו ענייניים- הסבירו לה שעכשיו הולכים לישון ואין מים בלילה, היא יכולה לכסות את עצמה או שאתם תכסו אותה פעם אחת ואח"כ היא לבד ואם היא מרידה את השמיכה אז היא תישן ללא שמיכה וכו'.. גרביים אפשר לשים לה מראש וכ'.. כדי להוריד את כל הבקשות צריך להימנע מהם ולהסביר לה ברור שעכשיו הולכים לישון.
סבלנות ועקביות!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד