פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0ילדה בת שנתיים וחצי עם קושי בהרדמות
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: הנקה
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4103 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
30/07/2025 12:33
22/07/2025 21:54
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אדית
לרוב בגיל 3 מתחילים להוריד את שנת הצהריים וקשה לי להאמין ששנת הצהרים מתחילה כבר להפריע לה ללילה והיא מגיעה לא עייפה, בכל מקרה זה משהו שאת יכולה לבדוק- המתיני לסמני עייפות בערב וכשאת רואה אותם השכיבי אותה לישון.
אני חושבת שיש לזה קשר יותר למשהו התנהגותי בעקבות האח שנולד. כל ה"בקשות" בתחילת הלילה נראות כמו רצון לתשומת לב מיוחדת לה ולהביא אתכם אליה. חשוב שתהיו ענייניים ולדעת להציב את הגבולות האלה כדי שלא יהיה קשה יותר ויותר. אני מניחה שיש לזה גם קשר לסוג של קינאה שהוא ישן אתכם.
היו סבלניים והסבירו לה את ההבדלים ביניהם ושבכל מקרה אתם נמצאים בחדר לידה כשהיא צריכה אתכם. המשיכו להחזיר אותה למיטה שלה אבל נסו לשדר רוגע- לא כעס ולא צחוק.
לגבי כל מה שהיא מבקשת היו ענייניים- הסבירו לה שעכשיו הולכים לישון ואין מים בלילה, היא יכולה לכסות את עצמה או שאתם תכסו אותה פעם אחת ואח"כ היא לבד ואם היא מרידה את השמיכה אז היא תישן ללא שמיכה וכו'.. גרביים אפשר לשים לה מראש וכ'.. כדי להוריד את כל הבקשות צריך להימנע מהם ולהסביר לה ברור שעכשיו הולכים לישון.
סבלנות ועקביות!
1. ילדה בת שנתיים וחצי עם קושי בהרדמות
27/01/2013 14:10
שלום, יש לי ילדה בת שנתיים וחצי, עד לפני 4 חודשים הלכה לישון בצורה יפה, ידעה להרדים את עצמה מגיל קטן אמרנו לילה טוב ונירדמה, לפני ארבעה חודשים נולד לה אח ומאז הכל תהפך, כל השכבת לילה הופכת לסיוט עד שסוף סוף היא במיטה היא מתחילה: אמא מים, אמא גרביים, אמא לכסות אותי, אמא פיפי וכ"ו וברוב המקרים גם קמה מהמיטה ויוצאת מהחדר, לא עוזר הלהחזיר אותה למיטה בכל פעם, לפעמים מנסים להישאר לידה ולעשות לה טובה ואחרי רבע שעה קמים ואז היא קמה, אנחנו פשוט חסרי אונים, יש לציין שבצהריים אין איתה כל בעיה היא שמה ראש ונירדמת, יכול להיות שהיא לא עייפה בערב? יכול לקחת לה להרדם גם שעתיים, אשמח לכל עצהאדית
מאת: אורח/ת
2. ילדה בת שנתיים וחצי עם קושי בהרדמות
27/01/2013 20:13
היי אדית,לרוב בגיל 3 מתחילים להוריד את שנת הצהריים וקשה לי להאמין ששנת הצהרים מתחילה כבר להפריע לה ללילה והיא מגיעה לא עייפה, בכל מקרה זה משהו שאת יכולה לבדוק- המתיני לסמני עייפות בערב וכשאת רואה אותם השכיבי אותה לישון.
אני חושבת שיש לזה קשר יותר למשהו התנהגותי בעקבות האח שנולד. כל ה"בקשות" בתחילת הלילה נראות כמו רצון לתשומת לב מיוחדת לה ולהביא אתכם אליה. חשוב שתהיו ענייניים ולדעת להציב את הגבולות האלה כדי שלא יהיה קשה יותר ויותר. אני מניחה שיש לזה גם קשר לסוג של קינאה שהוא ישן אתכם.
היו סבלניים והסבירו לה את ההבדלים ביניהם ושבכל מקרה אתם נמצאים בחדר לידה כשהיא צריכה אתכם. המשיכו להחזיר אותה למיטה שלה אבל נסו לשדר רוגע- לא כעס ולא צחוק.
לגבי כל מה שהיא מבקשת היו ענייניים- הסבירו לה שעכשיו הולכים לישון ואין מים בלילה, היא יכולה לכסות את עצמה או שאתם תכסו אותה פעם אחת ואח"כ היא לבד ואם היא מרידה את השמיכה אז היא תישן ללא שמיכה וכו'.. גרביים אפשר לשים לה מראש וכ'.. כדי להוריד את כל הבקשות צריך להימנע מהם ולהסביר לה ברור שעכשיו הולכים לישון.
סבלנות ועקביות!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה