פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0תינוק בן 4 חודשים לא נירדם לבד
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אשמח להתיעצות, יש לי בן, בן ארבעה חודשים ומעולם לא נירדם לבד, בהתחלה ההרדמויות שלו היו על הידיים בגלל תקופת הגזים ולאחר מכן כל הרדמות זה ע"י נידנוד העריסה, הוא יכול ממש לבכות ורק אם ננדנד אותו הוא יירדם, הוא לא ישן לילה רצוף הוא קם כל שעתיים או כל ארבע שעות לאכול ואני קורסת, אני לא רגילה מילדתי הגדולה ללילות ללא שינה היא ישנה מההתחלה לילות רצופים, אני לא מצליחה לזהות בדיוק את הזמן בו הוא עייף ומתי שמתחיל לקטר ולהתלונן אני מבינה שזו עייפות ומנסה להשכיבו, מה אפשר לעשות שתהיה לו שנת לילה רציפה? ושהוא יירדם בעצמו?
אודה מאוד לתשובתך
אמא עייפה
לבנך זה קשה יותר מבתך וככל הנראה ידרוש תהליך הדרגתי ועזרה ממך ולא יקרה מעצמו.
התחילי בזה שתשבי לידו כשהוא ער במיטה ואת נותנת לו מגע רצוף כל הזמן עד שהוא נרדם. אם הוא בוכה הרימי והחזירי למיטה והמשיכי עם המגע. כך עד שהוא נרדם גם עם בפעמים הראשונות זה ייקח הרבה זמן. אם זה נעשה נכון את תוכלי לראות שיפור בכ 3-4 לילות. (לקראת גיל 5 חודשים) אח"כ אפשר יהיה בהדרגה להוריד את המגע ולבסוף (רק לאחר גיל 5 חודשים) גם את הנוכחות שלך.
ככל שירדו עוד גורמי תלות ועזרה ממך כך ירדו מספר היקיצות בלילה.
קיטור והתלוננות בהחלט יכולים להעיד על עייפות, אולי גם על עייפות יתר, תזהי קודם את השעה בה את רואה את הקיטורים ואח"כ תנסי להסתכל עליו לפני כן אולי תזהי סמנים מוקדמים.
בהצלחה
תודה על תשובתך המהירה, ניסיתי את שיטתך אך ללא הצלחה חשבנו אולי לא אוהב את העריסה והעברנו אותו למיטת תינוק, יש טיפה שיפור אבל עדיין רק שאני מכניסה אותו למיטה הוא מתחיל לבכות,אני יכולה לנדנד תמיטה 5-10 דקות ואז אולי נירדם לעולם לא בכוחות עצמו ולא עוזר טפיחות, לחישות להרים להוריד וניסיתי להיות עקבית אבל הוא פשוט לא נירדם. יש לציין שאצלנו במיטה הוא יכול להרדם בשניות כמובן שבצורה בטוחה עם גידור מסביבו ומתיחת סדין, אני כבר בשלבי יאוש וכמעט תמיד נכנעת ושמה אותו במיטה שלנו בשעות היום שם כמעט לא צריך עזרה בלהרדם, בלילה לפעמים וקשה לו לחזור לישון במיטתו ואם אני שמה אותו במיטה שלי נירדם ישר, אני כבר מיואשת, נדמה לי כאילו לעולם לא יישן לילה שלם ולעולם לא ירדם לבד.
מה אפשר לעשות? יכול להיות שפשוט לא נוח לו? ושהוא פשוט ילד שיצטרכו לנדנד אותו תמידית?
תודה רבה על העזרה
אמא מותשת...
אני מאוד מבינה את הקושי והייאוש שלך ובשלב הזה אני ממש מציעה לך לפנות אלינו טלפונית ולקבל עזרה צמודה של יועצת שינה כיון שלאחר פגישת אבחון אני מאמינה שיעלו דברים נוספים.
ההבדל הגדול בין שינה במיטה שלכם לבין שינה במיטה שלו היא הנוכחות שלכם והידיעה ששם אתם נמצאים. לרוב כמעט ואין קשר לנוחות והסיבה שהמזרן של תינוקות הוא קשה יותר היא לגמרי סיבה בטיחותית.
גם בגיל 4 חודשים הוא יכול להבין שאם הוא בוכה הרבה הוא עובר לבסוף למיטה שלכם וזה יכול להקשות על ניסיונות ההרדמות במיטה שלו.
לגבי העזרה שלך, זה לא משנה בכלל האם זה בטפיחות ומגע או בנדנוד של המיטה. ואם הנדנוד כרגע עוזר כדי להירדם יחסית מהר אז כדאי להמשיך בזה. חשוב לזכור שהמטרה של השלב הזה היא ליידד אותו עם המיטה בהקשר של שינה והירדמות. כשזה יתייצב וכל ההרדמות יהיו טובות אז תוכלי להמשיך הלאה.
כאבי שיניים/גזים בהחלט יכולים להשפיע גם על ההרדמות וגם על יקיצות במהלך הלילה. יחד עם זאת, זה משפיע לתקופה יחסית קצרה (לא יותר מ- 4-5 ימים). אפשר להקל על כאבים בכל הדרכים המקובלות היום (משחות וכו'..).
1. תינוק בן 4 חודשים לא נירדם לבד
27/01/2013 14:16
שלום רב ויישר כח על האתר המדהים הזה שעוזר פלאים!אשמח להתיעצות, יש לי בן, בן ארבעה חודשים ומעולם לא נירדם לבד, בהתחלה ההרדמויות שלו היו על הידיים בגלל תקופת הגזים ולאחר מכן כל הרדמות זה ע"י נידנוד העריסה, הוא יכול ממש לבכות ורק אם ננדנד אותו הוא יירדם, הוא לא ישן לילה רצוף הוא קם כל שעתיים או כל ארבע שעות לאכול ואני קורסת, אני לא רגילה מילדתי הגדולה ללילות ללא שינה היא ישנה מההתחלה לילות רצופים, אני לא מצליחה לזהות בדיוק את הזמן בו הוא עייף ומתי שמתחיל לקטר ולהתלונן אני מבינה שזו עייפות ומנסה להשכיבו, מה אפשר לעשות שתהיה לו שנת לילה רציפה? ושהוא יירדם בעצמו?
אודה מאוד לתשובתך
אמא עייפה
מאת: אורח/ת
2. תינוק בן 4 חודשים לא נרדם לבד
27/01/2013 20:21
לא כל התינוקות בגיל הזה יכולים להירדם לבד. אצל רובם היכולת הזו מגיעה סביב 4-5 חודשים. (ואכן יש גם כאלה שבגיל חודשיים..) זו הסיבה שאנחנו מתחילים תהליכי שינה רק בגיל 5 חודשים.לבנך זה קשה יותר מבתך וככל הנראה ידרוש תהליך הדרגתי ועזרה ממך ולא יקרה מעצמו.
התחילי בזה שתשבי לידו כשהוא ער במיטה ואת נותנת לו מגע רצוף כל הזמן עד שהוא נרדם. אם הוא בוכה הרימי והחזירי למיטה והמשיכי עם המגע. כך עד שהוא נרדם גם עם בפעמים הראשונות זה ייקח הרבה זמן. אם זה נעשה נכון את תוכלי לראות שיפור בכ 3-4 לילות. (לקראת גיל 5 חודשים) אח"כ אפשר יהיה בהדרגה להוריד את המגע ולבסוף (רק לאחר גיל 5 חודשים) גם את הנוכחות שלך.
ככל שירדו עוד גורמי תלות ועזרה ממך כך ירדו מספר היקיצות בלילה.
קיטור והתלוננות בהחלט יכולים להעיד על עייפות, אולי גם על עייפות יתר, תזהי קודם את השעה בה את רואה את הקיטורים ואח"כ תנסי להסתכל עליו לפני כן אולי תזהי סמנים מוקדמים.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תגובה
17/02/2013 17:59
עינת שלום,תודה על תשובתך המהירה, ניסיתי את שיטתך אך ללא הצלחה חשבנו אולי לא אוהב את העריסה והעברנו אותו למיטת תינוק, יש טיפה שיפור אבל עדיין רק שאני מכניסה אותו למיטה הוא מתחיל לבכות,אני יכולה לנדנד תמיטה 5-10 דקות ואז אולי נירדם לעולם לא בכוחות עצמו ולא עוזר טפיחות, לחישות להרים להוריד וניסיתי להיות עקבית אבל הוא פשוט לא נירדם. יש לציין שאצלנו במיטה הוא יכול להרדם בשניות כמובן שבצורה בטוחה עם גידור מסביבו ומתיחת סדין, אני כבר בשלבי יאוש וכמעט תמיד נכנעת ושמה אותו במיטה שלנו בשעות היום שם כמעט לא צריך עזרה בלהרדם, בלילה לפעמים וקשה לו לחזור לישון במיטתו ואם אני שמה אותו במיטה שלי נירדם ישר, אני כבר מיואשת, נדמה לי כאילו לעולם לא יישן לילה שלם ולעולם לא ירדם לבד.
מה אפשר לעשות? יכול להיות שפשוט לא נוח לו? ושהוא פשוט ילד שיצטרכו לנדנד אותו תמידית?
תודה רבה על העזרה
אמא מותשת...
מאת: אורח/ת
4. דבר נוסף
17/02/2013 18:01
שכחתי לציין שהוא נורא סובל עכשיו משיניים בצורה שהוא לא נינוח כל היום, האם יש לזה קשר להרדמות שלו? ברור לי שכואב לי בלילה ובהשכבה אבל מה ניתן לעשות? מאת: אורח/ת
5. הירדמות במיטה
18/02/2013 10:28
היי,אני מאוד מבינה את הקושי והייאוש שלך ובשלב הזה אני ממש מציעה לך לפנות אלינו טלפונית ולקבל עזרה צמודה של יועצת שינה כיון שלאחר פגישת אבחון אני מאמינה שיעלו דברים נוספים.
ההבדל הגדול בין שינה במיטה שלכם לבין שינה במיטה שלו היא הנוכחות שלכם והידיעה ששם אתם נמצאים. לרוב כמעט ואין קשר לנוחות והסיבה שהמזרן של תינוקות הוא קשה יותר היא לגמרי סיבה בטיחותית.
גם בגיל 4 חודשים הוא יכול להבין שאם הוא בוכה הרבה הוא עובר לבסוף למיטה שלכם וזה יכול להקשות על ניסיונות ההרדמות במיטה שלו.
לגבי העזרה שלך, זה לא משנה בכלל האם זה בטפיחות ומגע או בנדנוד של המיטה. ואם הנדנוד כרגע עוזר כדי להירדם יחסית מהר אז כדאי להמשיך בזה. חשוב לזכור שהמטרה של השלב הזה היא ליידד אותו עם המיטה בהקשר של שינה והירדמות. כשזה יתייצב וכל ההרדמות יהיו טובות אז תוכלי להמשיך הלאה.
כאבי שיניים/גזים בהחלט יכולים להשפיע גם על ההרדמות וגם על יקיצות במהלך הלילה. יחד עם זאת, זה משפיע לתקופה יחסית קצרה (לא יותר מ- 4-5 ימים). אפשר להקל על כאבים בכל הדרכים המקובלות היום (משחות וכו'..).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום