תינוק בן 4 חודשים מתעורר בלילה, שינה לא עמוקה מ2 בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן 4 חודשים מתעורר בלילה, שינה לא עמוקה מ2 בלילה
02/02/2013 8:36
הילד שלי, בחודש האחרון, מתעורר בלילה באופן הבא:
עד 2 בלילה פחות או יותר לוקח מוצץ וחוזר לישון ישר,
מ 2 /3 בלילה נדרש ממש להרדים אותו ע"י תפיחות/יד על הגב/ ידיים (הוא ישן על הבטן, והוא מסובב את הראש, הלוך ושוב, מוציא קולות), לא תמיד זה מצליח ולעיתים הוא יוצא לגמרי משינה ואז אני מאכילה אותו והוא חוזר לישון.
בעבר ועדיין מדי פעם כשהוא חוזר לישון הוא אוכל רק ב5 בבוקר.
השאלה שלי, ההאם כשהוא מתעורר בשלוש וחצי נגיד להתעקש איתו על שינה (למורות שזה יכול לגרום לא לצאת לגמרי מרצף השינה) או לתת לא לאכול ישר ואז נישאר רצף השינה.
ההרגשה שלי שהוא לגמרי מסוגל לישון עד 5 בבוקר בלי לאכול, אבל משום מה נוצרה שיגרה של שינה לא מספיק עמוקה, ואז זה ענין של מזל אם הוא מצליח לחזור לישון או מתעורר לגמרי..
די אובדת עצות... ממש מבקשת עזרה. הלילות שלי די מבאסים עכשיו... אני רוצה לעזור לו לחזור לשינה עמוקה ורציפה (בין גיל חודשיים לשלוש הוא יישן שינה יפה מאד ורציפה עד 5 בבוקר, עם התעוררויות למוצץ וזהו).

סליחה על המימור... המשך שבוע נפלא ותודה.
מאת: אורח/ת
2. תינוק בן 4 חודשים מתעורר בלילה, שינה לא עמוקה מ2 בלילה
03/02/2013 12:01
היי,
החל מהשעה 2 בלילה יורד בגוף באופן חד כמות הורמון השינה ומשם בהדרגה ממשיך לרדת עד הבוקר.
לכן, השעה הזו לא "סתם" אלא באמת מתוך משהו פיזיולוגי שקורה. השינה יכולה להמשיך להיות קצת יותר עמוקה אבל קשה לו יותר לחזור לישון וזה כבר ממשהו התנהגותי. מתוך הרגל או ציפייה למשהו שיכול לקרות בשעות האלה. אם עד עכשיו האו לא אכל עד 5 בבוקר אז אין סיבה שהוא יאכל עכשיו זה בטוח לא מתוך רעב. מה שכן, יכול להיות שהוא הבין שבהמתנה ארוכה והרבה בכי הוא מקבל בסוף בקבוק. לכן, אם את חושבת שהוא רעב אז תני לו מיד לאכול (ואז הייתי מוותרת על הבקבוק של חמש- אלא אם זה תחילת היום שלו). להקפיד שהוא לא נרדם בזמן האוכל.
אם זה לא מרעב אז להמשיך להרגיע אותו עד שיירדם במיטה שלו (לא על הידיים ולא על הבקבוק).
לקראת גיל 5 חודשים כדאי להתחיל ללמד אותו להירדם גם ללא מגע שלכם ואח"כ גם ללא נוכחות שלכם.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד