פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0
הריון » פורום הריון ולידה » הרגלי שינת תינוקות » תינוק בן 4 חודשים מתעורר בלילה, שינה לא עמוקה מ2 בלילה
תינוק בן 4 חודשים מתעורר בלילה, שינה לא עמוקה מ2 בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

עד 2 בלילה פחות או יותר לוקח מוצץ וחוזר לישון ישר,
מ 2 /3 בלילה נדרש ממש להרדים אותו ע"י תפיחות/יד על הגב/ ידיים (הוא ישן על הבטן, והוא מסובב את הראש, הלוך ושוב, מוציא קולות), לא תמיד זה מצליח ולעיתים הוא יוצא לגמרי משינה ואז אני מאכילה אותו והוא חוזר לישון.
בעבר ועדיין מדי פעם כשהוא חוזר לישון הוא אוכל רק ב5 בבוקר.
השאלה שלי, ההאם כשהוא מתעורר בשלוש וחצי נגיד להתעקש איתו על שינה (למורות שזה יכול לגרום לא לצאת לגמרי מרצף השינה) או לתת לא לאכול ישר ואז נישאר רצף השינה.
ההרגשה שלי שהוא לגמרי מסוגל לישון עד 5 בבוקר בלי לאכול, אבל משום מה נוצרה שיגרה של שינה לא מספיק עמוקה, ואז זה ענין של מזל אם הוא מצליח לחזור לישון או מתעורר לגמרי..
די אובדת עצות... ממש מבקשת עזרה. הלילות שלי די מבאסים עכשיו... אני רוצה לעזור לו לחזור לשינה עמוקה ורציפה (בין גיל חודשיים לשלוש הוא יישן שינה יפה מאד ורציפה עד 5 בבוקר, עם התעוררויות למוצץ וזהו).
סליחה על המימור... המשך שבוע נפלא ותודה.
החל מהשעה 2 בלילה יורד בגוף באופן חד כמות הורמון השינה ומשם בהדרגה ממשיך לרדת עד הבוקר.
לכן, השעה הזו לא "סתם" אלא באמת מתוך משהו פיזיולוגי שקורה. השינה יכולה להמשיך להיות קצת יותר עמוקה אבל קשה לו יותר לחזור לישון וזה כבר ממשהו התנהגותי. מתוך הרגל או ציפייה למשהו שיכול לקרות בשעות האלה. אם עד עכשיו האו לא אכל עד 5 בבוקר אז אין סיבה שהוא יאכל עכשיו זה בטוח לא מתוך רעב. מה שכן, יכול להיות שהוא הבין שבהמתנה ארוכה והרבה בכי הוא מקבל בסוף בקבוק. לכן, אם את חושבת שהוא רעב אז תני לו מיד לאכול (ואז הייתי מוותרת על הבקבוק של חמש- אלא אם זה תחילת היום שלו). להקפיד שהוא לא נרדם בזמן האוכל.
אם זה לא מרעב אז להמשיך להרגיע אותו עד שיירדם במיטה שלו (לא על הידיים ולא על הבקבוק).
לקראת גיל 5 חודשים כדאי להתחיל ללמד אותו להירדם גם ללא מגע שלכם ואח"כ גם ללא נוכחות שלכם.
1. תינוק בן 4 חודשים מתעורר בלילה, שינה לא עמוקה מ2 בלילה
02/02/2013 8:36
הילד שלי, בחודש האחרון, מתעורר בלילה באופן הבא:עד 2 בלילה פחות או יותר לוקח מוצץ וחוזר לישון ישר,
מ 2 /3 בלילה נדרש ממש להרדים אותו ע"י תפיחות/יד על הגב/ ידיים (הוא ישן על הבטן, והוא מסובב את הראש, הלוך ושוב, מוציא קולות), לא תמיד זה מצליח ולעיתים הוא יוצא לגמרי משינה ואז אני מאכילה אותו והוא חוזר לישון.
בעבר ועדיין מדי פעם כשהוא חוזר לישון הוא אוכל רק ב5 בבוקר.
השאלה שלי, ההאם כשהוא מתעורר בשלוש וחצי נגיד להתעקש איתו על שינה (למורות שזה יכול לגרום לא לצאת לגמרי מרצף השינה) או לתת לא לאכול ישר ואז נישאר רצף השינה.
ההרגשה שלי שהוא לגמרי מסוגל לישון עד 5 בבוקר בלי לאכול, אבל משום מה נוצרה שיגרה של שינה לא מספיק עמוקה, ואז זה ענין של מזל אם הוא מצליח לחזור לישון או מתעורר לגמרי..
די אובדת עצות... ממש מבקשת עזרה. הלילות שלי די מבאסים עכשיו... אני רוצה לעזור לו לחזור לשינה עמוקה ורציפה (בין גיל חודשיים לשלוש הוא יישן שינה יפה מאד ורציפה עד 5 בבוקר, עם התעוררויות למוצץ וזהו).
סליחה על המימור... המשך שבוע נפלא ותודה.
מאת: אורח/ת
2. תינוק בן 4 חודשים מתעורר בלילה, שינה לא עמוקה מ2 בלילה
03/02/2013 12:01
היי,החל מהשעה 2 בלילה יורד בגוף באופן חד כמות הורמון השינה ומשם בהדרגה ממשיך לרדת עד הבוקר.
לכן, השעה הזו לא "סתם" אלא באמת מתוך משהו פיזיולוגי שקורה. השינה יכולה להמשיך להיות קצת יותר עמוקה אבל קשה לו יותר לחזור לישון וזה כבר ממשהו התנהגותי. מתוך הרגל או ציפייה למשהו שיכול לקרות בשעות האלה. אם עד עכשיו האו לא אכל עד 5 בבוקר אז אין סיבה שהוא יאכל עכשיו זה בטוח לא מתוך רעב. מה שכן, יכול להיות שהוא הבין שבהמתנה ארוכה והרבה בכי הוא מקבל בסוף בקבוק. לכן, אם את חושבת שהוא רעב אז תני לו מיד לאכול (ואז הייתי מוותרת על הבקבוק של חמש- אלא אם זה תחילת היום שלו). להקפיד שהוא לא נרדם בזמן האוכל.
אם זה לא מרעב אז להמשיך להרגיע אותו עד שיירדם במיטה שלו (לא על הידיים ולא על הבקבוק).
לקראת גיל 5 חודשים כדאי להתחיל ללמד אותו להירדם גם ללא מגע שלכם ואח"כ גם ללא נוכחות שלכם.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום