פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0לא הצלחתי להכניס תגובה, אז אני פותחת דיון חדש
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ראשית, המון תודה על תגבובתך ורציתי לשאול עוד כמה שאלות
א. האם עשיתי נזק? כלומר האם כבר קיבעתי את ההתעוררויות שלה ופיתחתי תלות? אני עושה זאת כבר זמן מה...
ב. בהנחה שלא (ואני מאוד מקווה) איך יודעים מתי היא רק "מתחילה להתעורר" ולא התעוררה לגמרי? מהו בדיוק השלב שבו אני צריכה להתערב? וכמה זמן זה אמור לקחת? היום ניסיתי להתערב עוד בטרם התעוררה ממש (ישנה בעגלה) נדנדתי טיפה וכשראיתי שממשיכה לזוז ותיכף תתעורר אם לא אמשיך עשיתי לה סיבוב קצר בעגלה (שתי דקות) וברגע שעצרתי התחילה שוב לעשות סימני התעוררות, שמתי לה מוצץ איזה חמש פעמים עד שהפסיקה לזוז, כל התהליך כולו לקח איזה 25 דקות, האם זה נורמלי? אני עושה הכול בסדר?
רציתי להגיד שגם בלילה סיפור הזה ככה, כלומר עד שהיא צוללת לשנת הלילה שלה, הנשמה יוצאת... נרדמת לאיזה חצי שעה-ארבעים דקות ואז צריך לעזור לה לחזור לישון וזאת יכולה להיות סאגה ארוכה ביותר...
המון תודה, אני כבר קצת מיואשת...
א. אף פעם לא מאוחר וכל דבר ניתן לשינוי גם בגילאים מאוחרים יותר
ב. נשמע שזמה שעשית היה בסדר, המשיכי כך ברצף במשך כשבוע עד שהמעברים יתחזקו והיא תתחיל ישון רצוף יותר.
לגבי הלילה אל תעשי זאת אלא רק בשנות היום, אם יש התעוררויות תכיפות בחלק הראשון של הלילה לרוב זה נובע מטקס שינה לא מסודר ולא ברור כי אז היא חושבת שהיא בעוד תנומת יום, עשי טקס שינה מסודר שלא יכלול זמן משחק באמצע ולאט לאט היא תבין שמדובר בלילה והשינה תהיה חזקה וארוכה יותר בחלקו הראשון של הלילה.
בהצלחה,
גנית
1. לא הצלחתי להכניס תגובה, אז אני פותחת דיון חדש
13/01/2010 12:09
זאת אני, אלה, מכאן למטה בנוגע לבתי בת השלושה חודשים ולתנומות היום שלה...ראשית, המון תודה על תגבובתך ורציתי לשאול עוד כמה שאלות
א. האם עשיתי נזק? כלומר האם כבר קיבעתי את ההתעוררויות שלה ופיתחתי תלות? אני עושה זאת כבר זמן מה...
ב. בהנחה שלא (ואני מאוד מקווה) איך יודעים מתי היא רק "מתחילה להתעורר" ולא התעוררה לגמרי? מהו בדיוק השלב שבו אני צריכה להתערב? וכמה זמן זה אמור לקחת? היום ניסיתי להתערב עוד בטרם התעוררה ממש (ישנה בעגלה) נדנדתי טיפה וכשראיתי שממשיכה לזוז ותיכף תתעורר אם לא אמשיך עשיתי לה סיבוב קצר בעגלה (שתי דקות) וברגע שעצרתי התחילה שוב לעשות סימני התעוררות, שמתי לה מוצץ איזה חמש פעמים עד שהפסיקה לזוז, כל התהליך כולו לקח איזה 25 דקות, האם זה נורמלי? אני עושה הכול בסדר?
רציתי להגיד שגם בלילה סיפור הזה ככה, כלומר עד שהיא צוללת לשנת הלילה שלה, הנשמה יוצאת... נרדמת לאיזה חצי שעה-ארבעים דקות ואז צריך לעזור לה לחזור לישון וזאת יכולה להיות סאגה ארוכה ביותר...
המון תודה, אני כבר קצת מיואשת...
מאת: אורח/ת
2. בת שלושה חודשים
14/01/2010 8:03
הי,א. אף פעם לא מאוחר וכל דבר ניתן לשינוי גם בגילאים מאוחרים יותר
ב. נשמע שזמה שעשית היה בסדר, המשיכי כך ברצף במשך כשבוע עד שהמעברים יתחזקו והיא תתחיל ישון רצוף יותר.
לגבי הלילה אל תעשי זאת אלא רק בשנות היום, אם יש התעוררויות תכיפות בחלק הראשון של הלילה לרוב זה נובע מטקס שינה לא מסודר ולא ברור כי אז היא חושבת שהיא בעוד תנומת יום, עשי טקס שינה מסודר שלא יכלול זמן משחק באמצע ולאט לאט היא תבין שמדובר בלילה והשינה תהיה חזקה וארוכה יותר בחלקו הראשון של הלילה.
בהצלחה,
גנית
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה