פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0התייעצות- בן ארבעה חודשים מתעורר הרבה בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

1. לאחרונה ניסיתי להרדים אותו במיטה וכשבוכה אני מרימה ומנסה להרגיע. הבעיה שהוא בוכה המון, יכולה להעביר איתו שעה-שעתיים ככה. בסוף נשברתי והנקתי בכדי להרגיע. מרגיש לי שהוא קטן מדי בשביל בכי ממושך כזה, האם זה בסדר להתחיל תהליך של הורדת גורמי תלות בגיל זה?
2. האם כדאי להעביר את ההנקה לפני המקלחת?, באיזה גיל לעשות זאת?
התחושה שלי שמדובר בהרבה שינויים עבורו ולא יודעת מה נכון לעשות קודם בכדי שיהיה תהליך הדרגתי ובכך להקל עליו.
3. כשמתעורר בלילה האם מומלץ לגשת מייד או לחכות, וכמה לחכות?
תודה רבה,
לאורה
2. הנקה לפני המקלחת אפשר לעשות בכל גיל כי מדובר בסה"כ על הבדל של רבע שעה ללא אוכל זה לא מה שיכול להוביל אותו רעב ללילה. יחד עם זאת, בנך רגיל להירדם בהנקה ולכן זה יהיה קשה. לכן כדאי קודם ללמד אותו לנתק את הקישור בין האוכל לשינה. כלומר, קודם לתת לו לאכול לפי דרישה (ועד גיל 5 חודשים לא להוריד לו ארוחות באופן יזום אלא לאפשר לו לפתוח לבד פערים). אם במהלך היום הוא כבר יכול לאכול מבלי להירדם (כלומר, הוא כבר לא מתעייף מפעולת היניקה) אז זה הדבר הראשון לעשות כדי לנתק לו את הקשר בין האוכל לשינה (לתת לו לאכול ולנתק כשהוא עדיין ער אבל כבר לא אוכל).
3. אנחנו מאמינות במענה תמידי ומיידי לבכי. אפשר להמתין כמה שניות כדי לראות האם הוא נרגע לבד, כי גם לא צריך לרוץ אליו בכל השמעת קול. אבל לא יותר מזה, ולגשת בהליכה רגילה.
בהצלחה!
1. התייעצות- בן ארבעה חודשים מתעורר הרבה בלילה
06/02/2013 14:15
שלום, בני בן ארבעה חודשים. הוא נרדם תוך כדי הנקה, נדנוד בידיים/ערסל, ולאחרונה התחלתי לנתק אותו מהציצי וכשמתחיל להירדם מנדנדת אותו קצת על הידיים ואז מניחה במיטה (אם מעבירה ישירות למיטה ללא נדנוד מתחיל לבכות). בנוסף, לאחרונה התחיל להירדם עם מוצץ ונדנוד בידיים (במיטה ממשיך למצוץ מוצץ ואז נרדם). סדר היום שלו לקראת השינה הוא- מקלחת, הנקה ושינה. הוא מתעורר בלילה כל שעתיים-שעה (לפעמים חצי שעה) ורוצה להירדם בהנקה. יש לי מספר שאלות- 1. לאחרונה ניסיתי להרדים אותו במיטה וכשבוכה אני מרימה ומנסה להרגיע. הבעיה שהוא בוכה המון, יכולה להעביר איתו שעה-שעתיים ככה. בסוף נשברתי והנקתי בכדי להרגיע. מרגיש לי שהוא קטן מדי בשביל בכי ממושך כזה, האם זה בסדר להתחיל תהליך של הורדת גורמי תלות בגיל זה?
2. האם כדאי להעביר את ההנקה לפני המקלחת?, באיזה גיל לעשות זאת?
התחושה שלי שמדובר בהרבה שינויים עבורו ולא יודעת מה נכון לעשות קודם בכדי שיהיה תהליך הדרגתי ובכך להקל עליו.
3. כשמתעורר בלילה האם מומלץ לגשת מייד או לחכות, וכמה לחכות?
תודה רבה,
לאורה
מאת: אורח/ת
2. התייעצות- בן ארבעה חודשים מתעורר הרבה בלילה
06/02/2013 15:30
1. אנחנו מתחילים תהליך כזה החל מגיל 5 חודשים. בגלל יכולת פיזיולוגית ובשלות להירדמות עצמאית. כרגע מה שאת עושה (ניתוק תלות מהאוכל והרדמה במיטה עם עזרה שלך במגע וליטוף) את יכולה כבר להתחיל. אבל אם זה מרגיש לך מוקדם מדי אז תמתיני עוד קצת. חשוב שתהי שלמה עם מה שאת עושה.2. הנקה לפני המקלחת אפשר לעשות בכל גיל כי מדובר בסה"כ על הבדל של רבע שעה ללא אוכל זה לא מה שיכול להוביל אותו רעב ללילה. יחד עם זאת, בנך רגיל להירדם בהנקה ולכן זה יהיה קשה. לכן כדאי קודם ללמד אותו לנתק את הקישור בין האוכל לשינה. כלומר, קודם לתת לו לאכול לפי דרישה (ועד גיל 5 חודשים לא להוריד לו ארוחות באופן יזום אלא לאפשר לו לפתוח לבד פערים). אם במהלך היום הוא כבר יכול לאכול מבלי להירדם (כלומר, הוא כבר לא מתעייף מפעולת היניקה) אז זה הדבר הראשון לעשות כדי לנתק לו את הקשר בין האוכל לשינה (לתת לו לאכול ולנתק כשהוא עדיין ער אבל כבר לא אוכל).
3. אנחנו מאמינות במענה תמידי ומיידי לבכי. אפשר להמתין כמה שניות כדי לראות האם הוא נרגע לבד, כי גם לא צריך לרוץ אליו בכל השמעת קול. אבל לא יותר מזה, ולגשת בהליכה רגילה.
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה