התייעצות- בן ארבעה חודשים מתעורר הרבה בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התייעצות- בן ארבעה חודשים מתעורר הרבה בלילה
06/02/2013 14:15
שלום, בני בן ארבעה חודשים. הוא נרדם תוך כדי הנקה, נדנוד בידיים/ערסל, ולאחרונה התחלתי לנתק אותו מהציצי וכשמתחיל להירדם מנדנדת אותו קצת על הידיים ואז מניחה במיטה (אם מעבירה ישירות למיטה ללא נדנוד מתחיל לבכות). בנוסף, לאחרונה התחיל להירדם עם מוצץ ונדנוד בידיים (במיטה ממשיך למצוץ מוצץ ואז נרדם). סדר היום שלו לקראת השינה הוא- מקלחת, הנקה ושינה. הוא מתעורר בלילה כל שעתיים-שעה (לפעמים חצי שעה) ורוצה להירדם בהנקה. יש לי מספר שאלות-
1. לאחרונה ניסיתי להרדים אותו במיטה וכשבוכה אני מרימה ומנסה להרגיע. הבעיה שהוא בוכה המון, יכולה להעביר איתו שעה-שעתיים ככה. בסוף נשברתי והנקתי בכדי להרגיע. מרגיש לי שהוא קטן מדי בשביל בכי ממושך כזה, האם זה בסדר להתחיל תהליך של הורדת גורמי תלות בגיל זה?
2. האם כדאי להעביר את ההנקה לפני המקלחת?, באיזה גיל לעשות זאת?
התחושה שלי שמדובר בהרבה שינויים עבורו ולא יודעת מה נכון לעשות קודם בכדי שיהיה תהליך הדרגתי ובכך להקל עליו.
3. כשמתעורר בלילה האם מומלץ לגשת מייד או לחכות, וכמה לחכות?
תודה רבה,
לאורה
מאת: אורח/ת
2. התייעצות- בן ארבעה חודשים מתעורר הרבה בלילה
06/02/2013 15:30
1. אנחנו מתחילים תהליך כזה החל מגיל 5 חודשים. בגלל יכולת פיזיולוגית ובשלות להירדמות עצמאית. כרגע מה שאת עושה (ניתוק תלות מהאוכל והרדמה במיטה עם עזרה שלך במגע וליטוף) את יכולה כבר להתחיל. אבל אם זה מרגיש לך מוקדם מדי אז תמתיני עוד קצת. חשוב שתהי שלמה עם מה שאת עושה.
2. הנקה לפני המקלחת אפשר לעשות בכל גיל כי מדובר בסה"כ על הבדל של רבע שעה ללא אוכל זה לא מה שיכול להוביל אותו רעב ללילה. יחד עם זאת, בנך רגיל להירדם בהנקה ולכן זה יהיה קשה. לכן כדאי קודם ללמד אותו לנתק את הקישור בין האוכל לשינה. כלומר, קודם לתת לו לאכול לפי דרישה (ועד גיל 5 חודשים לא להוריד לו ארוחות באופן יזום אלא לאפשר לו לפתוח לבד פערים). אם במהלך היום הוא כבר יכול לאכול מבלי להירדם (כלומר, הוא כבר לא מתעייף מפעולת היניקה) אז זה הדבר הראשון לעשות כדי לנתק לו את הקשר בין האוכל לשינה (לתת לו לאכול ולנתק כשהוא עדיין ער אבל כבר לא אוכל).
3. אנחנו מאמינות במענה תמידי ומיידי לבכי. אפשר להמתין כמה שניות כדי לראות האם הוא נרגע לבד, כי גם לא צריך לרוץ אליו בכל השמעת קול. אבל לא יותר מזה, ולגשת בהליכה רגילה.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד