פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0התעוררויות בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בשנות היום שינה של 40 דקות יכולה להיות מספיקה (תלוי איך הוא מתפקד אחריה) אבל רבע שעה זה לא שינה מספיקה. תתחילי בזה שתשימי לב לסמני עייפות שלו ולפיהם תתחילי בהרדמה (עדיף בחדר חשוך ללא הרבה גירויים), אם הוא מתעורר אחרי רבע שעה תחזירי אותו לישון. אפשר לנסות להיכנס אליו כ- 10 דקות לפני שהוא אמור להתעורר ולתת לו מגע מאוד מאוד עדין שיעזור לו להמשיך את השינה.
כשהוא יישן טוב יותר במהלך היום וילך לישון גם בלילה לפי סמני עייפות יש סיכוי גדול שהוא יחזור לפערי השינה הגדולים יותר.
לגבי האוכל, עדיין לא הייתי מורידה לו ארוחות (רק לאחר גיל 5 חודשים בהנחה שהוא עולה טוב במשקל). אם לא הייתה לו קפיצת גדילה בגיל 3 חודשים יכול להיות שיש לו עכשיו (את זה תראי גם במהלך היום). מה שכן, התחילי לדאוג שלא יירדם בזמן האוכל ויכנס למיטה אחרי האוכל כשהוא ער.
אני מאוד מסכימה איתך שזה יכול להרגיש שאת כל היום סביב השינה שלו. אבל אם זה מה שקורה בפועל אז יש משהו לא נכון כ"כ בסדר היום שלו. יש פעמים שצריך לתת לו עוד פער של ערות ויש פעמים שצריך להחזיר לשינה מיד וכו'..
צריך ללמוד ליצר לו שגרה וגם לזהות סמני עייפות שני אלה מאוד יקלו עליך.
בהצלחה
1. התעוררויות בלילה
07/02/2013 8:57
שלום, בני בן כמעט ארבעה חודשים. עד לפני כשבוע ישן בלילה ארבע שעות ברצף ולפעמים יותר. בימים האחרונים אנחנו עובדים על הירדמות במיטה וזה די מתקדם אבל נוצרו שתי בעיות. הראשונה היא שהוא מתעורר אחרי זמן קצר ביום- בין רבע שעה לארבעים דקות. הבעיה השניה היא שהוא מתעורר עכשיו כל שלוש שעות. אני לא יודעת אם הוא רעב או סובל מגזים. רק אם הוא מתעורר אחרי פחות משלוש שעות אני יודעת שזה גזים ואז אני לא מאכילה אלא מרגיעה ומחזירה לישון. איך אפשר להאריך את זמן השינה ביום ובלילה? מאת: אורח/ת
2. התעוררויות בלילה
07/02/2013 11:28
מאוד יכול להיות שהוא מתעורר בלילה בגלל שהוא לא ישן טוב ביום. עייפות יתר גורמת לשינה פחות טובה (כמו ששינה טובה מביאה שינה טובה..)בשנות היום שינה של 40 דקות יכולה להיות מספיקה (תלוי איך הוא מתפקד אחריה) אבל רבע שעה זה לא שינה מספיקה. תתחילי בזה שתשימי לב לסמני עייפות שלו ולפיהם תתחילי בהרדמה (עדיף בחדר חשוך ללא הרבה גירויים), אם הוא מתעורר אחרי רבע שעה תחזירי אותו לישון. אפשר לנסות להיכנס אליו כ- 10 דקות לפני שהוא אמור להתעורר ולתת לו מגע מאוד מאוד עדין שיעזור לו להמשיך את השינה.
כשהוא יישן טוב יותר במהלך היום וילך לישון גם בלילה לפי סמני עייפות יש סיכוי גדול שהוא יחזור לפערי השינה הגדולים יותר.
לגבי האוכל, עדיין לא הייתי מורידה לו ארוחות (רק לאחר גיל 5 חודשים בהנחה שהוא עולה טוב במשקל). אם לא הייתה לו קפיצת גדילה בגיל 3 חודשים יכול להיות שיש לו עכשיו (את זה תראי גם במהלך היום). מה שכן, התחילי לדאוג שלא יירדם בזמן האוכל ויכנס למיטה אחרי האוכל כשהוא ער.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה ושאלה
07/02/2013 15:00
תודה רבה על המענה המהיר! הבעיה בלהחזיר אותו לישון כשלא ישן מספיק היא שמצאתי את עצמי במשך יומיים מנסה להרדים אותו כמעט כל היום. אפשר להשתגע מזה.... אני יודעת שביום הוא לא ישן טוב כי הוא יותר מידי עייף ואנחנו לא מצליחים לצאת מהמעגל הזה. מאיזה גיל אפשר להיעזר ביועצת שינה? מאת: אורח/ת
4. בכיף
07/02/2013 15:37
אצלנו, ב'מרכז לילה טוב' יש שירות ל"תינוקות צעירים" שזה עד גיל 5 חודשים. והחל מגיל 5 חודשים אפשר להתחיל בתהליך מלא שכולל ליווי יומיומי. כך שאת מוזמנת מאוד להיעזר בנו :-)אני מאוד מסכימה איתך שזה יכול להרגיש שאת כל היום סביב השינה שלו. אבל אם זה מה שקורה בפועל אז יש משהו לא נכון כ"כ בסדר היום שלו. יש פעמים שצריך לתת לו עוד פער של ערות ויש פעמים שצריך להחזיר לשינה מיד וכו'..
צריך ללמוד ליצר לו שגרה וגם לזהות סמני עייפות שני אלה מאוד יקלו עליך.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה