התעוררויות בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התעוררויות בלילה
07/02/2013 8:57
שלום, בני בן כמעט ארבעה חודשים. עד לפני כשבוע ישן בלילה ארבע שעות ברצף ולפעמים יותר. בימים האחרונים אנחנו עובדים על הירדמות במיטה וזה די מתקדם אבל נוצרו שתי בעיות. הראשונה היא שהוא מתעורר אחרי זמן קצר ביום- בין רבע שעה לארבעים דקות. הבעיה השניה היא שהוא מתעורר עכשיו כל שלוש שעות. אני לא יודעת אם הוא רעב או סובל מגזים. רק אם הוא מתעורר אחרי פחות משלוש שעות אני יודעת שזה גזים ואז אני לא מאכילה אלא מרגיעה ומחזירה לישון. איך אפשר להאריך את זמן השינה ביום ובלילה?
מאת: אורח/ת
2. התעוררויות בלילה
07/02/2013 11:28
מאוד יכול להיות שהוא מתעורר בלילה בגלל שהוא לא ישן טוב ביום. עייפות יתר גורמת לשינה פחות טובה (כמו ששינה טובה מביאה שינה טובה..)
בשנות היום שינה של 40 דקות יכולה להיות מספיקה (תלוי איך הוא מתפקד אחריה) אבל רבע שעה זה לא שינה מספיקה. תתחילי בזה שתשימי לב לסמני עייפות שלו ולפיהם תתחילי בהרדמה (עדיף בחדר חשוך ללא הרבה גירויים), אם הוא מתעורר אחרי רבע שעה תחזירי אותו לישון. אפשר לנסות להיכנס אליו כ- 10 דקות לפני שהוא אמור להתעורר ולתת לו מגע מאוד מאוד עדין שיעזור לו להמשיך את השינה.
כשהוא יישן טוב יותר במהלך היום וילך לישון גם בלילה לפי סמני עייפות יש סיכוי גדול שהוא יחזור לפערי השינה הגדולים יותר.
לגבי האוכל, עדיין לא הייתי מורידה לו ארוחות (רק לאחר גיל 5 חודשים בהנחה שהוא עולה טוב במשקל). אם לא הייתה לו קפיצת גדילה בגיל 3 חודשים יכול להיות שיש לו עכשיו (את זה תראי גם במהלך היום). מה שכן, התחילי לדאוג שלא יירדם בזמן האוכל ויכנס למיטה אחרי האוכל כשהוא ער.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה ושאלה
07/02/2013 15:00
תודה רבה על המענה המהיר! הבעיה בלהחזיר אותו לישון כשלא ישן מספיק היא שמצאתי את עצמי במשך יומיים מנסה להרדים אותו כמעט כל היום. אפשר להשתגע מזה.... אני יודעת שביום הוא לא ישן טוב כי הוא יותר מידי עייף ואנחנו לא מצליחים לצאת מהמעגל הזה. מאיזה גיל אפשר להיעזר ביועצת שינה?
מאת: אורח/ת
4. בכיף
07/02/2013 15:37
אצלנו, ב'מרכז לילה טוב' יש שירות ל"תינוקות צעירים" שזה עד גיל 5 חודשים. והחל מגיל 5 חודשים אפשר להתחיל בתהליך מלא שכולל ליווי יומיומי. כך שאת מוזמנת מאוד להיעזר בנו :-)
אני מאוד מסכימה איתך שזה יכול להרגיש שאת כל היום סביב השינה שלו. אבל אם זה מה שקורה בפועל אז יש משהו לא נכון כ"כ בסדר היום שלו. יש פעמים שצריך לתת לו עוד פער של ערות ויש פעמים שצריך להחזיר לשינה מיד וכו'..
צריך ללמוד ליצר לו שגרה וגם לזהות סמני עייפות שני אלה מאוד יקלו עליך.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד