אח ואחות שמפריעים אחד לשני

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. אח ואחות שמפריעים אחד לשני
07/02/2013 23:54
יש לי שני ילדים בן 4 והשנייה בת 2.5 עד היום הם היו הולכים לישון בחדר ביחד כאשר אני או בעלי נמצאים איתם בחדר עד שהם נרדמים . הבן נרדם תוך מס׳ דקות ולבת לוקח לפעמים גם שעה ויותר ( היא עדיין ישנה שנת צהריים בגן וכנראה משם נובע הקושי, כשאני מבקשת מהגננת להפחית שעות שינה ההירדמות מהירה יותר )
השבוע החלטתי לנסות להתחיל איתם שינה עצמאית כאשר אני אומרת להם לילה טוב ויוצאת מהחדר ועושה את כל התהליך הנדרש
הבעיה שנתקלתי בה כאשר אני יוצאת הם מדברים בינהם וצוחקים וקמים מהמיטה ומפריעים אחד לשני לישון.השאלה מה מומלץ ?? לתת להם לישון ביחד או להפריד בחדרים (דבר שאני פחות רוצה לעשות )
תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. אין צורך להפריד חדרים
10/02/2013 11:43
בדר"כ זה מה שקורה, וזה דווקא די נחמד- הם מדברים וצוחקים ובסוף נרגעים ונרדמים וזה תהליך ההירדמות העצמאי החשוב.
מה שלדעתי מפריע זה שבתך אולי לא ממש עייפה, ולכן ההרדמה שלה היא מאוד ארוכה ויכולה "לגרור" את הקטן להרדמה ארוכה ובשבילו זה מאוחר מדי.
אפשר או להפריד את ההשכבות (שהיא כרגע תלך לישון בשעה מאוחרת יותר וכל אחד יקבל טקס שינה בשעתו), או אם את חושבת שזה מפריע לה ללילה אז להפסיק את שנות הצהריים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. אח ואחות
10/02/2013 20:56
תודה על תגובתך המהירה,
לגבי המדברים וצוחקים זה נחמד כשזה בגבול הטעם הטוב אבל זה גולש לזמן ממושך הם מדליקים גם את האור ויורדים מהמיטות . השאלה האם לאפשר להם לעשות את זה ?
האם להשאיר את הדלת בחדר סגורה/ פתוחה ?
מאת: אורח/ת
4. הצבת גבולות
11/02/2013 13:27
כשזה עובר את גבול הטעם הטוב אז לא צריך לאפשר להם את זה. נכנס כאן הנושא של הצבת גבולות.
צריך להיות להם מאוד ברור שלא יורדים מהמיטה ולא משחקים עם האור! להיות מאוד ברורים חד משמעיים ואסרטיביים. בדיוק כמו שלא מתעסקים עם חשמל.
לגבי הדלת, ההמלצה שלנו היא להשאיר אותה פתוחה, סיבה אחת היא שיש הרבה פעמים שפתיחה וסגירה של הדלת בכל פעם שהורים נכנסים מאוד מעסיקה הרבה ילדים ותינוקות ויכולה להיות סיבה ליקיצות בלילה.
הסיבה השנייה היא שחשוב שידעו להירדם כשיש רעשים סבירים של התנהלות בבית, כדי שלא יהיו רגישים לכל רעש קטן.
ושוב אני מציעה לך לבדוק האם שניהם הולכים לישון בשעות המתאימות להם.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד